ماهان شبکه ایرانیان

تکنیک‌های مؤثر جهت شناخت کامل همسردر دوران نامزدی

بسیار مهم است که در جلسات خواستگاری تنها به آخرین اخبار زندگی فرد مقابل بسنده نکنید. در مواردی فردی که شما را پسندیده است، ممکن است تحت تأثیر هیجانات و احساسات عاشقانه و دوست داشتن، تغییراتی در خود احساس کند

تکنیک‌های مؤثر جهت شناخت کامل همسردر دوران نامزدی

دکتر سمیرا ا سماعیلی - روانشناس بالینی

 

تحریریه زندگی آنلاین : در ادامه بحث طراحی سؤالات خواستگاری به مسائلی می‌رسیم که باید بیشتر به آن‌ها دقت کنید و با طرح سؤالات مختلف به واکاوی آن‌ها بپردازید، در این شماره به 5 راه شناخت و گزینش همسر اشاره می‌کنیم.

 

فرآیند زندگی فرد را مرور کنید

بسیار مهم است که در جلسات خواستگاری تنها به آخرین اخبار زندگی فرد مقابل بسنده نکنید. در مواردی فردی که شما را پسندیده است، ممکن است تحت تأثیر هیجانات و احساسات عاشقانه و دوست داشتن، تغییراتی در خود احساس کند که با دیدگاه شما همسو است، اما این یک امر پایدار نیست. بنابراین شما باید از ویژگی‌های ثابت شخصیت فرد آگاهی پیدا کنید که بخشی از آن در گفت‌وگوهای دو نفره مشخص می‌شود و بخشی در تحقیقاتی که باید انجام دهید. از فرد بخواهید خودش را توصیف کند. از زبان خودش ویژگی‌هایش را بشنوید و در تحقیقات بعدی در پی این باشید که صحت ادعای او را کشف کنید. برای مثال از کسی که خود را فردی هنرمند یا نویسنده، شاعر یا خوشنویس و ... معرفی می‌کند بخواهید نمونه اثرش را به شما نشان دهد.

 بیشتر بخوانید:

راز داشتن یک زندگی عاشقانه فاش شد!

اشتباه در انتخاب همسر چه دلایلی دارد؟

رمزو رازهای زندگی زناشویی موفق

از فن سؤال معکوس، هوشمندانه استفاده کنید

 اگر شما فردی اجتماعی هستید و دوست دارید همسرتان نیز اجتماعی باشد، بهتر است سؤال خود را این‌گونه مطرح کنید: «اگر همسر شما اجتماعی نباشد، خیلی ناراحت می‌شوید یا برایتان مهم است؟» و در این شرایط پاسخ فرد احتمالاً به واقعیت نزدیک است.

 

دوستان فرد، منبع اطلاعاتی ارزشمندی هستند

فراموش نکنید از او بخواهید دوستانش را به شما معرفی کند. هر کسی با افرادی دوستی می‌کند که به آن‌ها شبیه است و از سوی دیگر دوستان تأثیر زیادی بر شخصیت فرد می‌گذارند؛ بر این اساس شناخت دوستان طرف مقابل، اطلاعات خوبی در اختیار شما می‌گذارد.

 

ویژگی‌های شخصیتی را ارزیابی کنید

روحیات طرف مقابل را هم مستقیماً از خود او بپرسید و هم در اطلاعاتی که از او به دست می‌آورید واکاوی کنید. برخی ویژگی‌ها برای تشکیل زندگی مشترک اهمیت زیادی دارد درحالی‌که برخی دیگر تنها به این بستگی دارد که خود شما چه روحیه‌ای دارید. به‌عنوان‌مثال: ازدواج با کسی که اهل گذشت نیست در زندگی مشترک می‌تواند خیلی مشکل‌ساز باشد، اما این‌که کسی معتقد باشد که در مهمانی نباید چند نوع غذا پخت، آسیبی به اصل زندگی مشترک نمی‌زند!

 بیشتر بخوانید:

مردان چگونه عاشق زنان می شوند؟

4 ترفند زنانه برای عاشق کردن همسر!

5- به قضاوت چشم‌هایتان اعتماد نکنید

امکاناتی را که در جلسه خواستگاری به چشمتان می‌آید چه از طرف دختر و چه از طرف پسر مبنای تصمیم‌گیری و قضاوت قرار ندهید. مثلاً این‌که داماد با دسته‌گل یا خودرویی گران‌قیمت به خواستگاری آمد و یا همراهان او از لباس‌های بسیار شیکی برخوردار بودند، اگرچه در صورت واقعی بودن معرف ویژگی‌های اقتصادی طرف مقابل است، اما دلیل نمی‌شود که شما دست از بررسی بردارید، کم نبوده‌اند کسانی که با آراستگی‌های ظاهری در جلسات خواستگاری خانواده‌های بسیاری را فریفته‌اند.

 

تشخیص روان سالم در دوران نامزدی

از پیشم تکون نخور

اگر نامزدتان به شما می‌گوید آن‌قدر دوستتان دارد که نمی‌خواهد لحظه‌ای بدون شما باشد، اگر کنترلتان می‌کند و مرتب باید به او جواب پس بدهید، اگر نمی‌گذارد بدون حضور او آب بخورید وقتی اعتراض می‌کنید، می‌شنوید: خب عزیزم، از بس دوستت دارم، باید بدانید که با یک هشدار جدی مواجهید. فرد مقابل شما احتمالاً کنترل‌گر است و اگر این نشانه‌ها در او بسیار زیاد و غیرمنطقی باشد، حتی می‌تواند به اختلال شخصیت پارانوییدی مبتلا باشد. اختلالی که فرد در آن به شدت بدبین است و به همه چیز و همه‌کس و هر اتفاقی شک دارد.

 

من به آزادی‌ات احترام می‌گذارم

این‌ها از آن طرف بام می‌افتند. یعنی هیچ کاری به کار شما ندارند و معتقدند که شما هم نباید کاری به کار آن‌ها داشته باشید. اگر دلیلش را بپرسید، احترام به آزادی و فضای شخصی و حریم خصوصی همدیگر را مطرح می‌کنند اما اغلب این‌ها بهانه است. نامزد/ همسری که این ویژگی‌ها را دارد در حال اجتناب کردن از شما است و نمی‌خواهد در مسائل‌تان درگیر شود. او ممکن است شخصیت اجتنابی داشته باشد یا به شدت مسئولیت ‌ناپذیر باشد. اگر نامزد شما بلافاصله بعد از به دست آوردن شما سرد شده، به هر بهانه‌ای از شما دوری می‌کند، دوست دارد اغلب در خلوتش باشد، با کسی از اقوام و دوستان ارتباط ندارد، از کسی تأثیر نمی‌پذیرد و در خلوت خودش غوطه می‌خورد، ممکن است با یک شخصیت اسکیزویید طرف باشید.

 

فقط من، فقط تو

اگر نامزدتان به حقوق همه آدم‌های دنیا به‌جز خودش و خودتان بی‌توجه است، اگر همه را قربانی می‌کند که به خودتان دو نفر آسیبی نرسد، اگر با کلاه گذاشتن سر دیگران، دور زدن قانون و خرابکاری و نادیده گرفتن احساسات دیگران سعی می‌کند گلیمش را از آب بیرون بکشد و اعتقادش این است که به خاطر موفقیت زندگی‌تان این کارها را می‌کند، شما به‌احتمال‌زیاد با یک شخصیت ضد اجتماعی طرف هستید. شخصیتی که بسیار خطرناک است و ممکن است به زودی همین بلاها را سر شما هم بیاورد. حتی اگر خیلی عاشق‌پیشه به نظر برسد.

 بیشتر بخوانید:

راه های ادامه دادن زندگی بعد از جدایی

عوارض خطرناک وابستگی افراطی چیست؟

به همسرتان اینگونه ابراز علاقه کنید

می خوام تو لاک خودم باشم

اگر نامزد شما بلافاصله بعد از به دست آوردن شما سرد شده، به هر بهانه‌ای از شما دوری می‌کند، دوست دارد اغلب در خلوتش باشد، با کسی از اقوام و دوستان ارتباط ندارد، از کسی تأثیر نمی‌پذیرد و در خلوت خودش غوطه می‌خورد، ممکن است با یک شخصیت اسکیزویید طرف باشید.  البته همه این موارد چنانچه موقتی باشند، ممکن است از یک مشکل فردی یا خانوادگی نشات بگیرد اما درصورتی‌که هیچ مشکل مشخصی وجود نداشته باشد و علائم طولانی‌مدت و همیشگی باشند، پای اختلال شخصیت به میان می‌آید. افراد مبتلا به شخصیت اسکیزویید به ندرت از لاک خود بیرون می‌آیند. وقت عاشقی ممکن است بسیار پرشور به نظر برسند اما به محض رسیدن به خواسته‌شان، دوباره در لاکشان فرو می‌روند.

نازم را بکش

اوایل آشنایی و نامزدی شاید فکر کنید قهرهای پی‌درپی نامزدتان، حساسیت‌های او، خودپسندی و علاقه‌اش به جلب توجه شما و اطرافیان یک‌طور ادا و اطوار خاص سن و موقعیتش باشد. به‌خصوص درباره عروس خانم این شائبه زیاد پیش می‌آید که عروس است و ناز دارد. اما این افراد ممکن است مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته باشند. چنین افرادی دارای یک حس خودباوری بیش از حد هستند، شیفته قدرت و جلب توجه‌اند، نسبت به دیگران بی‌علاقه هستند و احساس می‌کنند یک فرد  بسیار ویژه‌اند و به همین دلیل همیشه باید در مرکز توجه قرار بگیرند.

 

هر چی تو بگی

اگر ورد زبان نامزدتان جمله «هر چی تو بگی، هر جور تو بخوای» است، نباید همیشه این را به حساب عشق زیاد و احترام گذاشتنش به نظر خودتان بگذارید. بی‌نظیر بودن در همه چیز و اتکا کردن به نظر شما در هر امری، نشان دهنده شخصیت وابسته است.

شخصیتی منفعل، تأثیرپذیر و ناتوان در تصمیم‌گیری که همیشه درباره همه چیز مردد است، بارها مسیر زندگی‌اش را عوض کرده و آخر سر هم هیچ‌کدام را به مقصد نرسانده. آن‌ها از همه چیز می‌ترسند و کارهایشان را به تعویق می‌اندازند و از خود هیچ نظری ندارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان