در ادامه، این روند کاهشی روز شنبه 17مهرماه نیز ادامه پیدا کرد و به 173فوتی در یک روز رسید. میزان موارد ابتلا نیز در این دو روز کاهش چشمگیری داشت تا آنجا که روز 16مهر 9 هزار و 897 نفر و روز 17مهر ماه 7 هزار و 654 بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در کشور ثبت شد. پیش از این کمترین میزان موارد ابتلای ثبت شده به کرونا از روز 16شهریور تا 16مهر مربوط به روز دهم مهر ماه با 10هزار و 135 بیمار بود.
اما درحالی که با پایین آمدن میزان مرگهای کرونایی به زیر 200نفر در روز و کاهش موارد ابتلای روزانه، امید به خروج کامل از موج پنجم کرونا در کشور ایجاد شده بود اما از دو روز پیش یک بار دیگر آمار سیر افزایشی پیدا کرده است و نگرانی از ورود زودهنگام به موج ششم کرونا با توجه به راهپیمایی اربعین و سفر به عراق و به تبع آن تایید بازگشت بسیاری از زائران بدون انجام تست کرونا و از سوی دیگر سفرهای اخیر مردم به ترکیه و شمال کشور در تعطیلات اخیر افزایش پیدا کرده است.
این نگرانی در شرایطی به وجود آمده که مقامات وزارت بهداشت به نقل از منابع علمی جهان از احتمال وقوع موج ششم کرونا در ایران در آبان ماه خبر دادهاند. بر این اساس بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته 13هزار و 504 بیمار جدید کووید-19 در کشور شناسایی شدند که یک هزار و 968 نفر از آنها کارشان به بستری کشید. همچنین در این بازه زمانی 276 بیمار نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. روز یکشنبه نیز ویروس کرونا 222نفر را قربانی و 11256 نفر را راهی مراکز درمانی کرده بود.
خیز پنجم و مرگبار کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد. در این خیز در 28 مرداد و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار تلفات از 100هزار و 120 هزار نفر عبور کرد.
همچنین رکورد تلفات روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با 709 مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار تلفات از ابتدای شیوع کرونا (اسفند 98) در کشور رسید. در حال حاضر با تغییر نقشه کرونایی کشور از قرمز به زرد، 7 شهر کشور در وضعیت قرمز، 108 شهر در وضعیت نارنجی، 248 شهر در وضعیت زرد و 85 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
میزان واکسنهای تزریق شده
در این میان تنها امید برای گذر از موج ششم کرونا واکسیناسیون گسترده مردم است که با توجه به آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تا کنون تنها 19 میلیون و 918 هزار و 743 نفر دو دز واکسن کرونا را دریافت کردهاند. به گزارش «ایسنا» و بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تا کنون 45 میلیون و 748 هزار و 724 نفر دز اول واکسن کرونا و 19 میلیون و 918 هزار و 743 نفر نیز دز دوم را تزریق کردهاند. همچنین مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 65 میلیون و 667 هزار و 467 دز رسیده است. درهمین حال در شبانهروز گذشته، یک میلیون و 265 هزار و 522 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
درهمین راستا، روز گذشته سیدحیدر محمدی، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه واردات واکسن کرونا را ادامه میدهیم، گفت: تا این لحظه حدود 100 میلیون واکسن تامین کردیم که بخش اعظم و حدود 90 درصدش مربوط به حوزه واردات و حدودا 10 میلیون از آن برای بازار تولید داخلی بوده است. مجموع واردات و تولید داخل تا مرز 200 میلیون ادامه مییابد.
آخرین وضعیت واکسنهای ایرانی
همچنین محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو، درباره آخرین وضعیت واکسنهای ایرانی کرونا، اظهار کرد: الان واکسنهای 3 شرکت مجوز گرفته و وارد بازار شده و دو شرکت دیگر هم در شرف هستند و ظرف 20 روز تا یک ماه آینده آنها هم به بازار میآیند. وی درباره علت عدم صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن کووپارس، تصریح کرد: اگر نتایج به ما منتقل شود مانند سایر واکسنها حتما اجازه مصرف میدهیم؛ البته مجوز اولیه را از ما گرفتند و اگر گزارشهایشان به اندازه واکسنی مانند اسپایکوژن برسد به طور حتم کمیسیون موافقت خواهد کرد. مطمئن باشید ما جزو سریعترین سازمانهای غذا و دارو در صدور مجوزهای مربوط به واکسن هستیم. اگر انعکاس نتایجشان را تسریع کنند قطعا مجوز خواهند گرفت.
امکان تزریق واکسن در منازل
از سوی دیگر جانشین شهردار تهران در ستاد مدیریت بحران کرونای شهرداری پایتخت از اجرای فاز دوم پویش جهادی واکسیناسیون این مجموعه شهری به کارکنان و شهروندان خبر داد و گفت: در قالب این طرح تزریق واکسن در منزل نیز امکانپذیر است.
به گزارش «ایرنا» علی نصیری افزود: در این طرح تزریق واکسن کرونا به شهروندان از طریق اتوبوسهای سیار، واحدهای مستقر در 22 ایستگاه مترو، اعزام واحد سیار به 220 مسجد در سطح شهر و برقراری خط ارتباطی شهروندان با سامانه 137 ویژه سالمندان و معلولان متقاضی واکسن در منزل پیشبینی شده است.
افزایش جریمه ورود به شهرهای نارنجی
درهمین حال با خروج کشور از رنگ قرمز کرونایی، به گزارش خبرگزاری تسنیم، سردار سیدکمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور گفت: اکنون بنابر آخرین مصوبه تردد پلاکهای غیربومی به شهرهای نارنجی نیز مانند شهرهای قرمز مشمول یکمیلیون تومان جریمه و این جریمهها اعمال میشود.
مراسم 13آبان برگزار میشود؟
از سوی دیگر، در حالی که در هشتاد و سومین جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا مقرر شد پس از اخذ مصوبه ستاد ملی نحوه برگزاری مراسم یومالله سیزده آبان نهایی شود، روز گذشته قائممقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از برگزاری مراسم 13 آبان با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در سراسر کشور خبر داد. به گزارش «ایرنا»، مجتبی اشجری در جلسه هماهنگی بزرگداشت مراسم یومالله 13 آبان گفت: بر اساس تعطیلناپذیری مراسم 13 آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، بزرگداشت این روز به یادماندنی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و سلامت محوری با یاری خداوند، به شکل با شکوه در سراسر کشور برگزار خواهد شد. شجری اضافه کرد: بر اساس مکاتبهای که با وزارت کشور انجام شده و همچنین بر اساس تهیه راهنمای برگزاری مراسم 13 آبان که با توجه به ملاحظات انتشار ویروس کرونا و جدول رنگبندی شهرها در وضعیتهای آبی، زرد، نارنجی و قرمز، تدوین شده است تمام پیشبینیهای لازم بر اصل سلامت محوری در برگزاری تجمعات لحاظ شده است.
وی اضافه کرد: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، برای نخستین بار بر اساس نقشه رنگبندی کرونایی شهرها، طرحی را به وزارت کشور ارائه داده است و از ستاد ملی مقابله با کرونا خواسته است که در برگزاری تجمع با رعایت دستورالعملهای بهداشتی همکاری لازم را به عمل آورند.