به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛محسن روشنپژوه معاون مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در حاشیه افتتاح مرکز بهبود و بازخوانی بانوان با اختلال مصرف مواد مخدر مهر مادر در منطقه سیاه سنگ شهرستان پردیس با بیان اینکه در بهزیستی بالغ بر 2 هزار و 700 واحد ارائه خدمات درمان و کاهش آسیب اعتیاد وجود دارد، گفت: بیش از یکهزار و 100 مرکز از این تعداد، مراکز پذیرش سرپایی هستند و حدود یکهزار و 200 مرکز، از مراکز اقامتی هستند و بیماران را بستری و درمان میکنند، واحدهای درمان دراز مدت « TC»، واحدهای کاهش آسیب برای معتادان، مراکز سیار، سرپناههای شبانه و تیمهای امدادرسان سیار هم از دیگر واحدهای خدمات رسان به معتادان در کشور هستند.
معاون مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، اضافه کرد: در سال گذشته 600هزار نفر از این 2 هزار و 700 نفر در مرکز خدمات دریافت کردهاند.
وی افزود: 10 درصد از خدمات اعتیاد بهزیستی زنانه است البته مراکز سرپایی ما تفکیک جنسیتی ندارد، یعنی مردان و زنان همزمان با هم مراجعه میکنند.
روشنپژوه با بیان اینکه الگوهای اختصاصی درمان کودکان و نوجوانان 6 الی 18 سال نیز در سازمان بهزیستی کشور تعریف شده است، گفت: مراکزی داریم که برای افرادی سرپناه در نظر میگیرند، به جرءت میتوان گفت که بهزیستی دارای تمامی چرخههای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد در کشور است.
معاون مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، با بیان اینکه بهزیستی در پیشگیری از اعتیاد نیز اقدامات مفیدی انجام داده است، گفت: از دهه 70، کار پیشگیری را شروع کردیم و اکنون بیش از 5 هزار تیم اجتماع محور در محلات در مورد پیشگیری از اعتیاد فعالیت دارند که در سال گذشته اقدامات پیشگیری فراوانی در مهدهای کودک، محل کار و اقدامات ویژه کودکان انجام دادیم.
وی با اشاره به آمار یک میلیون و 325 هزار نفری معتادان طبق آمار سال 90 ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، گفت: از این تعداد نزدیک به 9 درصد بانوان هستند، در سال 94 و 95، سازمان بهزیستی کشور با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر پیمایش نحوه مصرف مواد مخدر در خانواده ها را انجام داده است.
روشنپژوه افزود: آمار جدید تعداد معتادان به تفکیک سن، جنسیت و نوع اعتیاد را آماده انتشار داریم که به زودی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام خواهد شد.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تعداد متفاوت برخی آمارهای منتشر شده در رابطه با معتادان کارتن خواب در پایان یادآور شد: آمارهای متعددی از 6 هزار الی 15 هزار معتاد کارتن خواب ارائه شده است که چون روش دقیق نبوده و برگرفته از برآوردهای مراجعی است که به نوعی با این گروه ارتباط داشتند، نمی توان این ها را به عنوان عدد دقیق به حساب آورد.