ماهان شبکه ایرانیان

محافظت غذایی سالمندان در برابر کرونا

از آنجایی که سالمندان در گروه افراد آسیب‌پذیر جامعه قرار دارند، در شرایط حساس از قبیل شیوع بیماری‌های نو پدید مانند کرونا تقویت سیستم ایمنی آنها و دریافت مناسب ترکیبات غذایی

محافظت غذایی سالمندان در برابر کرونا

حدیثه خسروی : کارشناس ارشد ؛ علوم بهداشتی در تغذیه

 

تحریریه زندگی آنلاین : از آنجایی که سالمندان در گروه افراد آسیب‌پذیر جامعه قرار دارند، در شرایط حساس از قبیل شیوع بیماری‌های نو پدید مانند کرونا تقویت سیستم ایمنی آنها و دریافت مناسب ترکیبات غذایی به منظور ارتقای سیستم ایمنی بسیار حائز اهمیت است.

با افزایش سن نیاز به انرژی در سالمندان کاهش می‌یابد، اما باید غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی دریافت کنند و مواد شیرین و چربی‌ها را در برنامه غذایی خود کاهش دهند.

 اگرچه نیاز به انرژی در این افراد به دلیل کاهش فعالیت بدنی کم می‌شود، اما به منظورتقویت سیستم ایمنی باید منابع غذایی حاوی

پروتئین با کیفیت بالا را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

گوشت‌های کم چربی، مرغ، ماهی، سفیده تخم‌مرغ، فرآورده‌های لبنی بدون چربی یا کم چربی باید در برنامه غذایی آنها لحاظ شود. غلات و حبوبات نیز از منابع گیاهی پروتئین هستند که اگر با هم مصرف شوند تمامی اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند.

رژیم غذایی باید حاوی مقادیر مناسبی آهن و روی مانند انواع گوشت‌ها، حبوبات مثل عدس، نخود سبز و سبزی‌های سبز تیره، نان‌های سبوس‌دار مانند نان جو و سنگک، شیر و لبنیات باشد. دریافت مناسب منابع غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D در این گروه از افراد باید مورد توجه قرار گیرد. لازم به ذکر است که جذب کلسیم و ویتامین D در سالمندان کاهش می‌یابد که منجر به افزایش احتمال شکستگی استخوان در این افراد می‌شود.

از آنجایی که دریافت مناسب ویتامین D در ارتقای سطح ایمنی خصوصاً در دوران کرونا بسیار مهم است، در نتیجه توصیه می‌شود مصرف مکمل کلسیم به صورت روزانه و ویتامین D 50 هزار واحدی به صورت ماهانه در دوران سالمندی مد نظر قرار گیرد. همچنین مصرف 2 تا 3 واحد از گروه شیر و لبنیات کم چرب جهت تأمین کلسیم توصیه می‌شود.

به منظور تقویت سیستم ایمنی و دریافت آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی توصیه می‌شود روزانه به طور مرتب 2 تا 4 سهم میوه و 3 تا 5 سهم سبزی مصرف کنند. در صورت مشکلات گوارشی و دندانی به صورت پخته مصرف شوند. یکی از شکایت‌های شایع در این دوران بی‌اشتهایی است که باعث کاهش دریافت مواد مغذی و تضعیف سیستم ایمنی می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود مواد غذایی در حجم کم و تعداد دفعات بالاتر مصرف شود.

می‌توان برای مقوی و مغذی کردن غذا، از غلات جوانه زده (جوانه گندم، ماش یا عدس) و یا پودر غلات جوانه زده استفاده کرد. مصرف جوانه غلات انرژی، پروتئین و ریزمغذی‌های غذا را افزایش می‌دهد. می‌توان جوانه غلات را در سالاد و در تهیه انواع سوپ‌ها و آش‌ها استفاده کرد.

یکی دیگر از راه‌های تقویت سیستم ایمنی در دوران کرونا و خصوصاً در ارتباط با گروه‌های آسیب‌پذیر مثل سالمندان مصرف مواد غذایی ضد التهاب است. اضافه کردن انواع چاشنی‌ها مثل زنجبیل، نعنا، دارچین، فلفل، زردچوبه، سیر و پیاز در هنگام طبخ غذا، مصرف آجیل خام و انواع مغزها و دانه‌ها و همچنین استفاده از روغن زیتون مثال‌هایی از ترکیبات غذایی ضد التهاب هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان