وبلاگ مشرق

درخواست منطقی یک نماینده مجلس دهم از مجلس یازدهم/ خدا با FATF و فردوسی‌پور به داد ایران برسد!

دغدغه های اصناف از افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران، مقولات مهمی هستند که دولت بایستی برای جلوگیری از گرانی بیقاعده به آنها توجه کند.

سرویس سیاست مشرق -   «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

درخواست منطقی یک نماینده مجلس دهم از مجلس یازدهم

درخواست منطقی یک نماینده مجلس دهم از مجلس یازدهم/ خدا با FATF و فردوسی‌پور به داد ایران برسد!

احمد مازنی، فعال اصلاح طلب و از نمایندگان پر حاشیه مجلس سابق (مجلس دهم) اخیرا طی یادداشتی که در سایت جماران منتشر شد؛ درخواستی منطقی را از نمایندگان مجلس یازدهم مطرح کرد.

او در بخشی از یادداشت خود نوشته است: 

"گرانی افسار گسیخته کالا ها و مواد غذایی صدای همه از جمله رئیس جمهور را در آورده! شما برای مهار گرانی چه کرده اید؟ "

مازنی همچنین تصریح می کند: راستی بد نیست فهرستی از اقلام مصرفی مردم را تهیه کنید و نرخ روزی که مجلس را تحویل گرفته اید را با قیمت امروز  مقایسه کنید! چه پاسخی برای مردم دارید؟ به خوبی می دانید  که فرصت آزمون و خطا به سر آمده  و این روند قابل تداوم نیست. اگر نمی توانید به مردم بگوئید. [1]

*اگرچه واضح است که مطلب آقای مازنی طعنه آمیز است اما پربیراه نیست اگر بگوییم که عقلانیت حکومتی و حکمرانی خوب اقتضا می کند عملی خردمندانه در مجلس شکل بگیرد و نمایندگان محترم پیرامون آنچه کرده اند و آنچه مانع تحقق اهدافشان شده است؛ خیلی سلیس و شفاف با مردم و مراجع اجتماعی سخن بگویند.

بدیهیست که این سخن گفتن گستره ای دارد از تشریح اقدامات تا حتی عذرخواهی که در هر دو سر گستره برکات بزرگی نهفته است.

بله! جامعه ما با مشکلاتی خاصه در بحث گرانی مواجه است که اولا مجلس باید توضیح بدهد در قبال آنها چه کرده است و مثلا فرجام طرح اخذ مالیات از خانه های خالی که قرار بود انقلابی در قیمت مسکن و اجاره ایجاد کند به کجا انجامید و چرا دولت در انجام آن تعلل دارد!؟

و ثانیا سهم مجلس هم در مشکلات روز کشور بایستی توسط نمایندگان محترم مشخص شود زیرا مجلس عملا هیچ اختیاری در بحث اجرائیات ندارد.

حکمرانی زمانی مطلوبیت بیشتری می یابد که دولت و سایر ارکان دموکراسی مثل پارلمان هریک خود را در برابر کوچکترین سوالی ولو سوال طعنه آمیز هم مسئول بداند و پاسخ ها را در منظر عمومی به قضاوت بگذارد.

سکوت و بی اعتنایی آفت این فرایند خواهد بود!

*** 

دغدغه‌های اصناف از افزایش 57 درصدی حقوق کارگران

درخواست منطقی یک نماینده مجلس دهم از مجلس یازدهم/ خدا با FATF و فردوسی‌پور به داد ایران برسد!

محمدرضا مرتضوی،  رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران اخیرا در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) از احتمال گران شدن ماکارونی خبر داده و گفته است: متاسفانه وزارت کشاورزی در مسائلی که منجر به کاهش و افزایش قیمت‌ها می‌شود جلسه‌ای با بخش خصوصی برگزار نکرده است.

او همچنین تصریح می کند: دولت برای تامین معیشت مردم باید تصمیم درستی بگیرد. به نظر می‌رسد افزایش نرخ حقوق و دستمزد کارگران چیزی به سفره کارگران اضافه نخواهد کرد و این افزایش نرخ دستمزد کارگران در نهایت تبدیل به تورم می‌شود. [2]

در همین حال، محمد میررضوی،  دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران هم در مصاحبه جداگانه دیگری با ایلنا از احتمال افزایش نرخ تن ماهی خبر داده و اظهار کرده است: 

"از ابتدای اسفند سال گذشته، صنعت پتروشیمی قیمت لوازم بسته‌بندی مواد غذایی از جمله کارتون، شیشه و پت را حدود 35 تا 40 درصد افزایش داد. علاوه بر این افزایش هزینه کارگری احتمال بالا رفتن نرخ تن ماهی و سایر محصولات کنسروی را بعد از ماه رمضان تقویت کرده است. "[3]

*پیش از این و در جریان تصویب افزایش شدید حقوق کارگران در سال 1401؛ کسانی این هشدار را داده بودند که این میزان افزایش به نفع هیچکس نیست و بیشتر از همه کارگران هستند که از این بابت متضرر خواهند شد. [4]

به هر صورت این امید وجود دارد که دولت محترم با همکاری بخش خصوصی اجازه اضرار مردم و کارگران را ندهد و با جلوگیری از افزایش غیر معقول قیمتها و مبارزه با گرانی، معین خوبی برای بخش صنعتی و غذایی ایران باشد.

*** 

خدا با FATF و فردوسی‌پور به داد ایران برسد!

درخواست منطقی یک نماینده مجلس دهم از مجلس یازدهم/ خدا با FATF و فردوسی‌پور به داد ایران برسد!

فیاض زاهد، از رجال اصلاح طلب در یادداشتی در شماره شنبه گذشته روزنامه اعتماد با برشمردن تنش های سیاسی در کشورهای پیرامون ایران، اوضاع داخل کشور را هم بحرانی توصیف کرده(!) و گفته است: نمی‌توانم حجم بلایی را که بر سر خود آورده‌ایم باور کنم. تجربه‌های تاریخی می‌گوید وقتی ملتی به چنین مرحله‌ای می‌رسد، فقط خدا باید یاری کند تا بتواند ثبات و ماندگاری خویش را حفظ کند. لذا مرا امید آن است که همان میراث برشمرده به وقت مصیبت به داد رسد.

او سپس می افزاید: در کنار همه این عوامل ناهنجار در حوزه بین‌المللی و داخلی، هنوز رگه‌هایی از امید و بالندگی وجود دارد. به برخی از آنها می‌توان اشاره کرد.  
زاهد تصریح می کند:

"به صورت نمادین به برخی اقدامات امیدآفرین که چندان هزینه‌زا هم نیستند -میتوان- دست زد. اقداماتی که برخی بنیادی و تعدادی نیز نمادین هستند، اما حامل پیام‌های روشن سیاسی و اجتماعی هستند. مثلا اعلام عفو عمومی و دعوت از ایرانیانی که سال‌هاست به کشور نیامده‌اند. به نتیجه رسیدن مذاکرات برجام و بازگشت ثبات به بازار، دعوت از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، رونق گردشگری با اصلاح قوانین، تصویب FATF، بازگشت فردوسی‌پور به تلویزیون، ورود بانوان به ورزشگاه‌ها، کنترل افسارگسیخته قیمت‌ها، تغییر ائمه جمعه حاشیه‌ساز - مثل علم‌الهدی در مشهد و امام جمعه اصفهان و...- ترمیم کابینه دولت و بهره‌وری از شخصیت‌های متخصص و باسابقه. ادامه روند بهبود قوه قضاییه که در دوره جناب اژه‌ای با بارقه‌های امید همراه شده. هر چند تا وضعیت ایده‌آل فاصله زیادی دارد. تغییر ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان با استفاده از چهره‌های میانه و مورد اجماع. اصلاح سیاست فرهنگی و سیاسی در رسانه ملی. به این فهرست می‌توان بسیاری اولویت‌های سخت و ساده را نیز افزود. "[5]

*اگزیستانسیالیسم و پوپولیسم فروخفته در این اظهارات همان شرنگ تلخی است که باید در جهاد تبیین، تباهی درد آنرا به چشم جهانیان آشکار کرد.

اینکه یک فعال سیاسی با یک تحلیل غلط و یا در حالت خوشبینانه با یک تحلیل نابینا و ناتوان در درک موفقیت ها و موقعیت کشورش مدعی وجود بحران برای هژمونی ایران شود و سپس در ادامه انکارهای خود راه هایی را برای حل مسئله پیشنهاد دهد که برخی از آنها پوپولیستی و برخی دیگر ناصحیح هستند؛ از شوربختی های روزگار ماست.

راه های عجیبی مثل بازگشت به برجامی که مسیر آن پیش از این تجربه شد و دستاوردی جز هیچ نداشت. تصویب FATF که به گواه تمام کارشناسان منصف کشور نه تنها نفعی برای ایران ندارد بلکه حاوی مضار بسیاری هم هست، تغییر ائمه جمعه ای که مخالف سیاست های اصلاح طلبان حرف می زنند و جالبتر از همه ادعای استشفای مشکلات بوسیله آوردن یک چهره تلویزیونی که محبوبیت مردمی اش را به ثمن بخسِ رضایت اصلاح طلبان فروخت.

دقت شود که اینها لطیفه یا مطایبه نیست بلکه راه حل های یک رجل سیاسی اصلاح طلب در یک رسانه اصلاح طلب برای امیدآفرینی در کشور است!

بایستی به آقای فیاض این نصیحت عقلانی را ارائه کرد که خداوند متعال و سنن جاریه الهی برای هر فرد و جامعه و حکومتی در سمت عقلانیت قرار دارند نه در سمت نفسانیت و علایق یک طیف سیاسی خاص.

***

1_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1548282

2_https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1218792

3_https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1216601

4_https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/12/24/2682611

5_https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/183546

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان