ماهان شبکه ایرانیان

ریخت‌وپاش‌های بارسلونا از کجا می‌‌آید؟

ناله نداری از سوی ولخرج‌‌ها

دنیای اقتصاد : در ماه فوریه سال جاری میلادی، باشگاه بارسلونا گزارش داد که بدهی این مجموعه در پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۲/ ۱ میلیارد یورو بوده است و این باشگاه سال را با ضرر ۴۸۱ میلیون یورویی به پایان رسانده است.

 این درحالی است که آنها در پایان فصل گذشته هم موفق به کسب هیچ جامی نشدند تا عملا ناکامی‌‌های‌‌شان در خارج از زمین به داخل هم سرایت کند. در چنین شرایطی، لالیگا هم اعلام کرد که به دلیل عدم توازن درآمدهای این باشگاه با خرج‌‌هایی که انجام داده، درصورت خرید بازیکن جدید، نام آنها را در فهرست این تیم ثبت نمی‌‌کند؛ تا زمانی که این تیم مبلغ مشخصی درآمد از طریق فروش بازیکنانش کسب کند. از همان فصل گذشته تا فصل نقل و انتقالات تابستانی، اظهارات مدیران این تیم هم بر پایه عدم تمکن و مشکلات شدید مالی بود، اما نگاه به اوضاع این تیم در پنجره تابستانی، کاملا خلاف این موضوع را نشان می‌دهد. بارسلونا در مدت زمان سپری شده از نقل و انتقالات با صرف 164 میلیون یورو، پرخرج‌‌ترین تیم دنیا بوده و نزدیک‌‌ترین تعقیب‌کننده‌‌اش در این زمینه، بایرن مونیخ است که 5/ 147 میلیون یورو برای خرید بازیکنان جدید سرمایه‌‌گذاری کرده است. بارسلونا در این پنجره ستارگانی نظیر روبرت لواندوفسکی، رافینیا و ژول کونده را به ترکیبش اضافه کرده و تازه این جدا‌ از دو بازیکنی است که به صورت آزاد به این تیم پیوسته‌‌اند؛ آندرس کریستنسن و فرانک کسیه هم به ترتیب با ترک چلسی و میلان بدون پرداخت مبلغی برای رضایت باشگاه مبدا راهی بارسا شده‌‌اند هرچند در چنین انتقالاتی، بازیکن و مدیربرنامه‌‌اش مبلغی تحت عنوان پاداش امضای قرارداد دریافت می‌‌کنند که غالبا عدد کمی هم نیست.

 بارسلونا درحالی تا این اندازه در بازار ریخت و پاش داشته که هنوز هیچ بازیکنی را هم به فروش نرسانده و تلاش برای راضی کردن فرنکی دی‌یونگ به جدایی هم نتیجه‌‌ای در بر نداشته است. این اتفاق حتی سبب شد یولین ناگلزمن سرمربی بایرن مونیخ هم به اوضاع بارسا کنایه بزند و بگوید: «نمی‌دانم چگونه، اما آنها تنها باشگاهی در جهان هستند که پول ندارند، ولی می‌توانند هر بازیکنی را بخرند!» البته خوان لاپورتا مدیرعامل بارسلونا در پاسخ به ناگلزمن به او گفت که در امورات تیم‌های دیگر دخالت نکند، اما سوال این است که چگونه بارسلونا که به‌شدت اوضاع مالی بدی دارد، چگونه به این شکل در نقل و انتقالات ولخرجی می‌کند؟ چندی پیش لاپورتا تایید کرد که مدیریت باشگاه، 25 درصد از حق پخش خود طی 25 سال آینده را به فروش رسانده و از این بابت چیزی درحدود 530 میلیون یورو عایدی داشته است. هرچند برای امضای قرارداد، آنها باید تحت قوانین فرپلی خاص لالیگا عمل کنند و این یعنی کسب درآمد از فروش بازیکن. حال باید دید تا پایان فصل نقل و انتقالات، آبی و اناری‌ها می‌توانند بازیکنی به فروش برسانند یا شیوه دیگری برای ثبت قرارداد بازیکنان جدیدشان اتخاذ خواهند کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان