ماهان شبکه ایرانیان

عوارض مصرف زیاد ویتامین B

اگر بدن شما دچار کمبود این ویتامین باشد، لازم است غذاهای حاوی ویتامین B بیشتر بخورید و با دستور پزشک یا متخصص تغذیه مکمل‌های حاوی این ویتامین را به برنامه غذایی روزانه‌ خود اضافه کنید.

عوارض مصرف زیاد ویتامین B

تحریریه ماهنامه دنیای سلامت

 

ویتامین‌ها دیگر نیاز به معرفی ندارند و آنقدر درباره آنها صحبت شده است که بسیاری از ما اطلاعات به نسبت خوبی درباره‌شان داریم. بدن ما بدون ویتامین‌ها و مواد معدنی نمی‌تواند بسیاری از فرآیندهایش را درست انجام دهد و بسیاری از بیماری‌ها در اثر کمبود ویتامین بروز می‌کنند و با اصلاح رژیم غذایی و دریافت مکمل‌های مناسب هم درمان می شوند. بدن به تنهایی نمی‌تواند ویتامین‌ها را بسازد و باید این مواد حیاتی را از منابع خارجی و در درجه اول از غذاهای مصرفی تامین کند. درباره غذ‌اهایی که انواع ویتامین‌ها را در خود دارند هم زیاد شنیده‌ایم و تقریبا همه می‌دانیم که میوه ها و سبزی‌ها منابع بسیار خوبی از ویتامین‌ها هستند.

با اینکه وجود ویتامین‌ها برای بدن لازم و حیاتی است، ولی مانند هر ماده غذایی دیگر مصرف بیش از اندازه آنها خطراتی به دنبال دارد. به عبارتی، اگر کسانی که مکمل‌های ویتامینی می‌خورند، بدون مشورت با پزشک و سرخود بیش از مقدار توصیه‌شده مصرف کنند، ممکن است دچار عوارضی شوند که گاه خطرناک است و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به اعضای بدن می‌رساند.

ویتامین B
فواید مصرف غذاها و مکمل‌های حاوی ویتامین‌های گروه B‌ بسیار زیاد است؛ ولی آیا می دانید اگر بیش از اندازه مجاز ویتامین B‌ به بدن‌تان تحمیل کنید، چه عواقبی در انتظارتان خواهد بود؟ آیا نشانه‌های مصرف بیش از حد این ویتامین را می‌شناسید؟ آیا تا به حال بدون دستور پزشک و سرخود مکمل ویتامین B‌ خورده‌اید؟

اگر بدن شما دچار کمبود این ویتامین باشد، لازم است غذاهای حاوی ویتامین B‌ بیشتر بخورید و با دستور پزشک یا متخصص تغذیه مکمل‌های حاوی این ویتامین را به برنامه غذایی روزانه‌ خود اضافه کنید؛ ولی نکته مهم این است که باید مراقب باشید و با این خیال که هرچه بیشتر ویتامین B‌ وارد بدن‌تان شود زودتر بهبود می‌یابید یا سرحال‌تر خواهید شد، بیش از اندازه مصرف نکنید.

برخی مکمل‌های حاوی ویتامین B‌ تنها یک نوع از این ویتامین را در خود دارند و این قرص‌ها یا کپسول‌ها می‌توانند هرکدام به تنهایی حاوی ویتامین B1(تیامین)، ویتامین B2(ریبوفلاوین)، B6(پیریدوکسین) و B12(کوبالامین) باشند.

اینها پرمصرف‌ترین انواع ویتامین B هستند. شکل دیگر مکمل‌های این ویتامین به صورت مجموعه‌ای از ویتامین‌های گروه B‌ تهیه شده‌اند که ما آنها را به نام ویتامین B کمپلکس می‌شناسیم. اگر بخواهید مقادیر کافی از هر نوع ویتامینی به بدن‌تان برسد، باید در درجه اول رژیم غذایی صحیحی در پیش گیرید و این ویتامین‌ها را به طور طبیعی و از غذاهای معمول دریافت کنید.

مکمل‌ها به تنهایی چاره‌ساز نیستند و در کنار مصرف غذاهای مناسب است که می‌توانند کمک‌کننده باشند. هر شکلی از مکمل‌های ویتامین B را همیشه باید مطابق دستور پزشک مصرف کنید. شاید گاه احساس کنید علائمی در بدن‌تان ظاهر شده که قدری عجیب هستند و قبلا نبوده‌اند و ممکن است اصلا این احتمال به ذهن‌‌تان خطور نکرده باشد که شاید بیش از حد ویتامین خورده‌اید و این نشانه‌ها به خاطر مصرف زیاده از حد آنهاست. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان