از جمله غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی که در کنار انواع مواد غذایی قابل پخت می باشد مرغ بوده و به منظور طعم بخشیدن به آن برای سرو در مهمانی ها و مجالس مختلف می توان از ترکیبات و چاشنی های مختلفی بر اساس ذائقه و سلیقه افراد استفاده نمود. در همین راستا تصمیم داریم در این مطلب به جهت آشنایی شما عزیزان نحوه مزه دار کردن مرغ را به چندین روش مختلف آموزش دهیم.
بهترین روش های مزه دار کردن مرغ
مرغ یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده و فرآورده های گوشتی پرمصرف در اغلب غذاهای ایرانی بوده که به روش های گوناگونی طبخ شده و از ادویه ها و طعم دهنده های گوناگونی برای مزه دار کردن مرغ استفاده می گردد. برای انجام این عمل تنها کافی است مواد اولیه موردنیاز هر کدام از سس ها را با هم ترکیب کرده و مرغ ها را حدود چند ساعت درون سس نگه داری کنید. با این کار بافت مرغ حالت نرمی گرفته و طعم و مزه سس را به خودش می گیرد.
اگر توجه کرده باشید اغلب افراد از ترکیبات روتینی برای طعم دار کردن مرغ و حذف بوی بد آن استفاده می کنند، بدین ترتیب در سرو مرغ کبابی، مرغ آب پز، شینسل مرغ و مرغ سوخاری معمولا طعم های شبیه به هم و مشترکی دارند. ادویه و سس های زیادی برای طعم دار کردن مرغ وجود دارد که شاید نسبت به آن ها بی اطلاع باشید و همچنین باید گفت شاید بسیاری از ادویه جات را در اختیار داشته باشید اما نحوه درست استفاده از آن ها را برای طعم بخشیدن به مرغ ندانید، بدین منظور در ادامه روش های متنوعی از طعم دار کردن مرغ را آموزش داده ایم.
در ابتدای کار سیر و پیاز را به خوبی خرد نمایید. بعد از آن یک چهارم فنجان کره ذوب شده را به آن بیفزایید و داخل مخلوط کن بریزید. در گام بعدی دو قاشق چای خوری آبلیمو، سه قاشق غذا خوری زعفران، یک قاشق چای خوری فلفل قرمز، یک قاشق چای خوری آویشن، یک قاشق چای خوری نمک، 5 عدد موسیر خشک و نصف قاشق چای خوری دارچین را درون مخلوط کن ریخته و سپس به خوبی میکس نمایید.
در ادامه کار مرغ را شسته و پس از خشک شدن ترکیب آماده شده را بر روی مرغ بریزید و درون کیسه دربسته بگذارید و با کمک دست نایلون را ورز بدهید تا مواد کاملا به خورد مرغ بروند. سپس کیسه را درون ظرفی گذاشته و حدود 4 الی 24 ساعت درون یخچال قرار دهید. بعد می توانید مرغ طعم دار شده را سرخ کنید و با کمی آب، هویج، کرفس، فلفل دلمه ای، پیاز و … بپزید و یا درون فویل گذاشته و داخل فر بگذارید.
مزه دار کردن با خردل
مرغ را حدود چند ساعت پیش از طبخ با موادی از قبیل 1.2 فنجان آبلیمو، یک فنجان روغن زیتون، دو قاشق غذا خوری خردل و یک قاشق چای خوری نمک طعم دار کنید و بعد همانند قبل بپزید.
مزه دار کردن به روش چینی
مرغ را حدود چند ساعت پیش از طبخ با ترکیباتی همچون 1.4 فنجان شکر قهوه ای، یک قاشق غذا خوری سیر خرد شده، 1.2 فنجان سس سویا، 3 قاشق غذا خوری زنجبیل ریز خرد شده و تازه، یک قاشق چای خوری فلفل سیاه و دو قاشق چای خوری روغن کنجد مزه دار کرده و بعد همانند قبل طبخ نمایید.
استفاده از آناناس
در ابتدا فیله مرغ را درون ظرفی ریخته و بعد آناناس را برش های ریز بزنید و بیفزایید و کمی آب آناناس اضافه نمایید. پس از آن به آن آبلیمو افزوده و پس از خرد کردن زنجبیل و سیر آن را به مرغ بیفزایید. در گام بعدی سرکه و فلفل را افزوده و مواد موردنظر را ترکیب کنید و در آخر روی ظرف سلفون کشیده و حدود دو تا 24 ساعت درون یخچال بگذارید.
طعم دار کردن مرغ به شیوه مکزیکی
مرغ را حدود چند ساعت پیش از طبخ با 1.4 فنجان فلفل چیپتوله یا فلفل سبز تند، 2 حبه سیر خرد شده، 1 قاشق چای خوری زیره سبز، 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون، 1 قاشق چای خوری نمک، 1.2 پیاز خرد شده، فلفل قرمز یک قاشق غذا خوری و یک قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز طعم دار کرده و همچون قبل طبخ نمایید.
استفاده از ادویه ایتالیایی
مرغ را حدود چند ساعت پیش از پخت با 1.4 فنجان روغن زیتون، یک قاشق چای خوری پودر سیر، دو قاشق چای خوری سرکه، یک قاشق چای خوری پونه کوهی خشک شده و یک قاشق چای خوری نمک مزه دار نمایید و بعد همچون همیشه آن را بپزید.
استفاده از آب نمک
برای این کار داخل یک لیتر آب حدود 5 قاشق چای خوری نمک ریخته و به حالت جوش درآورید و صبر کنید تا سرد شود. بعد به این آب کمی فلفل سیاه و سیر و … بیفزایید. پس از آن مرغ را درون آن بگذارید و بعد از گذشت چند ساعت مرغ را از آب بیرون آورده و پیش از طبخ آن را به خوبی بشویید. در صورتی که می خواهید مرغ را درون فر قرار دهید آن را خوب خشک نمایید.
مزه دار کردن به روش یونانی
به منظور مزه دار کردن مرغ به این روش باید مرغ را حدود چند ساعت پیش از طبخ درون ظرف گذاشته و بعد نصف پیمانه ماست چکیده را به آن بیفزایید و بعد از آن آب یک لیمو را گرفته و بیفزایید. در گام بعدی یک حبه سیر را خرد کرده و اضافه نمایید. در ادامه روغن زیتون، پودر گشنیز، پونه کوهی، سرکه و نمک و فلفل را افزوده و مواد را به خوبی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بر روی ظرف سلفون بکشید و حدود 2 الی 24 ساعت درون یخچال بگذارید و مانند قبل طبخ کنید.
استفاده از سبزیجات
برای این کار مرغ ها را درون ظرف ریخته و آب چند لیمو را بگیرید و بیفزایید. سپس نصف قاشق چای خوری از هر کدام از سبزیجات خشک همچون نعنا، رزماری، پونه کوهی، آویشن، شوید و ریحان را با سه قاشق روغن زیتون ترکیب کرده و به آن نمک و فلفل بیفزایید و خوب مخلوط کنید. این مواد را بر روی مرغ بریزید و روی ظرف را سلفون بکشید و حدود دو تا 24 ساعت درون یخچال بگذارید تا مرغ طعم دار گردد.
طعم دار کردن با سس ماسالا
برای این کار دو عدد سیر خرد شده، دو قاشق غذا خوری ماست، دو قاشق چای خوری زیره سبز آسیاب شده، یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه خرد شده، دو قاشق چای خوری گشنیز خرد شده، 1.4 قاشق چای خوری فلفل قرمز، یک قاشق چای خوری ادویه تندوری و کمی زردچوبه را ترکیب نمایید. بعد از آن قطعه های مرغ را افزوده و به خوبی هم بزنید و سپس روی ظرف را سلفون بکشید و حدود 3 ساعت درون یخچال بگذارید.
در مطلب ارائه شده با انواع روش های مختلف و جالب مزه دار کردن مرغ به طور کامل آشنا شدید که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد و نهایت استفاده را از آن برده باشید.