ماهان شبکه ایرانیان

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بیماران اسکیزوفرنی

منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ نظیر ماهی آزاد و کیلکا برای بیماران اسکیزوفرنی مفید هستند اما غذاهای تهیه شده از گندم و فرآورده های لبنی باعث تشدید علائم بیماری می شوند.

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بیماران اسکیزوفرنی

مواد غذایی مفید و مضر برای بیماران اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی، یک بیماری روان شناختی است که به صورت رفتاری، روان شناختی و روانی در بیماران ظهور پیدا می کند. این بیماری به علت آسیب در عملکرد، بافت و ساختار مغز به وجود می آید و در دو درصد از جمعیت دنیا شیوع دارد.
اسکیزوفرنی یک بیماری مزمن و پایدار است که مرز بین واقعیت و خیال را در افراد تحت تاثیر قرار می دهد، واقعیت سنجی در بیماران اسکیزوفرنی مختل می شود و این بیماران توانایی درک و یا بیان واقعیت ندارند.

اسکیزوفرنی، نوعی اختلال روانی یا مجموعه ای از اختلالات است که با آشفتگی در فکر( مثل توهم)، در خلق و خوی،در احساس خود با دنیای خارج و در رفتار مشخص می شود.

همه چیز درباره بیماری اسکیزوفرنی

علائم اسکیزوفرنی

علائم خاص این بیماری شامل احساس فریفتگی، خیال های باطل، توهم، از بین رفتن معانی در گفتار، از بین رفتن تفکر منطقی، پراکندگی و عدم انسجام در گفتار و غیر قابل فهم بودن گفتار است.

درمان های رایج اسکیزوفرنی

معمولاً از داروهای آرام بخش، داروهای اعصاب و ضد افسردگی استفاده می شود. روان درمانی همراه با دارو درمانی در بهبود نتیجه درمان در برخی افراد می تواند بسیار موثر باشد.

مواد غذایی مفید در اسکیزوفرنی

اسیدهای چرب ضروری و اسکیزوفرنی

ساردین، ماهی خال مخالی، ماهی آزاد و کیلکا از منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که ممکن است در مبتلایان به اسکیزوفرنیا تحلیل رفته باشند.

 اسکیزوفرنی

ماهی برای بیماران اسکیزوفرنی مفید است

مایعات و اسکیزوفرنی

جانشین کردن آب میوه های کم کالری به جای نوشیدنی های قندی برای افرادی که دچار خشکی دهان و تشنگی ناشی از مصرف دارو هستند، توصیه می گردد.

ویتامین B و اسکیزوفرنی

غلات صبحانه، نان ها، برنج و ماکارونی سبوسدار دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های گروه B هستند. کمبود این ویتامین ها باعث برانگیختن و تشدید علائم اسکیزوفرنیا می شود.

مواد غذایی که باید در اسکیزوفرنی پرهیز شوند

غلات و اسکیزوفرنی

غذاهای تهیه شده از گندم و فرآورده های لبنی گاه باعث تشدید علائم بیماری می شوند. در برخی افراد حذف این مواد از رژیم غذایی می تواند باعث بهبود علائم بیماران شود.

چربیها و اسکیزوفرنی

کره، مارگارین و روغن، توسط افرادی که از فنوتیازین و دی بنزودیازپین استفاده می کنند، بایدکاهش یابد زیرا افرادی که از این داروها استفاده می کنند در معرض خطر افزایش وزن قرار دارند.

سایر اقدامات در اسکیزوفرنی

مکمل 10 گرم روغن ماهی در روز به مدت 6 هفته باعث بهبود علائم بیماری می شود.
مکمل های ویتامین3 B، C، E و اسید فولیک در پیشگیری از افزایش مشکلات عصبی و رفتاری مرتبط با اسکیزوفرنیا موثرند. 

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بیماران اسکیزوفرنی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی