بر اساس یک مطالعه جدید، استفاده مکرر از آنتیبیوتیکها میتواند احتمال ابتلا به بیماری کرون یا التهاب روده بزرگ [کولیت] در افراد بالای 40 سال را تا 50 درصد افزایش دهد.
محققان با زیر نظر گرفتن بیش از شش میلیون نفر در دانمارک به مدت بیش از 10 سال، دریافتند که مصرف آنتیبیوتیکها با افزایش خطر این بیماری التهابی روده مرتبط است.
بنا بر این مطالعه، به نظر میرسد این آثار تجمعیاند و تاثیر آن در همه گروههای سنی بهویژه در افراد بالای 40 سال دیده میشود.
اگر بین 40 تا 60 سال سن دارید و در پنج سال گذشته آنتیبیوتیک مصرف کردهاید، 48 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری التهابی روده قرار دارید.
در این مطالعه، از هر 10 نفر به 9 نفر آنتیبیوتیک داده شد. محققان 36 هزار مورد ابتلا به التهاب روده بزرگ و نزدیک به 17 هزار مورد جدید ابتلا به بیماری کرون را ثبت کردند.
نویسندگان این مطالعه گفتند: «ما در این مطالعه دیدیم که مصرف آنتیبیوتیک با خطر بالاتر ابتلا به بیماری التهابی روده (آیبیدی) در افراد مسن، در مقایسه با افراد جوانتر، مرتبط است.»
«همچنین مشاهده کردیم خطر ابتلا به آیبیدی بعد از گذشت چهار تا پنج سال از مصرف (آنتیبیوتیکها) افزایش مییابد.»
«این میتواند پیامد تغییرات مداوم در محیط میکروبی در نتیجه استفاده از آنتیبیوتیکها باشد که در نهایت موجب ابتلا به آیبیدی میشود.»
این مطالعه در مجله گوت (Gut) منتشر شد.
طبق مطالعهای تازه، یک رنگ خوراکی محبوب در میان کودکان نیز میتواند خطر ابتلا به بیماری التهابی روده را افزایش دهد.
بر اساس این بررسی، آلورا رد ایسی (Allura Red AC) که برای افزودن رنگ و بافت به چیزهایی مانند نوشابهها و شیرینیها از آن استفاده میشود، میتواند عملکرد سد رودهای را مختل کند.
به گفته محققان این رنگ خوراکی مقدار سروتونین تولیدی را زیاد میکند و میتواند ترکیب میکروبی روده را تغییر دهد و این امر افراد را مستعد ابتلا به بیماریهای التهابی روده میکند.
پروفسور ولیول خان، از دانشگاه مک مستر، گفت که این یافتهها «پیشرفتی قابلتوجه در هشداردهی به مردم در مورد مضرات احتمالی رنگهای غذاییاند که روزانه مصرف میکنیم».
تقریبا نیم میلیون نفر در بریتانیا و 10 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری کرون یا التهاب روده بزرگ دچارند.