یکی از این مقامات دولتی که در اینخصوص دخالت مستقیمی داشت، به رویترز گفت: دهلینو از تسویه معاملات خارجی به یوآن راضی نیست اما برای استفاده از درهم امارات مشکلی ندارد. مقام دوم اظهار کرد: هند نمیتواند اجازه دهد تا زمانیکه روابط میان دو کشور بهبود پیدا نکردهاست، معاملات به یوآن تسویه شود. این پنج مقام اشاره نکردند آیا عدمتمایل هند برای پذیرش تسویه معاملات دلایل اقتصادی دارد یا خیر. سال گذشته شرکت «اولترا تکسمنت» که بزرگترین تولیدکننده سیمان در هند است، از یوآن چین برای پرداخت پول یک محموله زغالسنگ روسیه استفاده کرد. این موضوع نگرانیهایی را درمیان مقامات هندی در پی وخامت روابط میان هند و چین پس از درگیری مرزی مرگبار در سال2020، برانگیخت. دولت به اتفاق مقامات بانکمرکزی و مدیران بانکی، پس از توافق «اولترا تک» این وضعیت را مورد بازبینی قرار داد.
به گفته دو مقام بانکی، بانکمرکزی هند تمایلی ندارد تجارت خارجی به یوآن تسویه شود و تایید کرد که دولت، آنها را از استفاده از این ارز بازداشته است. همچنین این دو مقام اظهار کردند: روسیه مایل است معاملات به یوآن تسویه شود زیرا به این کشور برای خرید کالا از چین کمک میکند. پالایشگاههای نفت هندی در هفتههای اخیر تسویه پول خریدهای نفت روسیه را آغاز کردند. تنها بخشی از پرداختها توسط استیت بانک ایندیا از طریق حساب روبلی نوستروی این بانک در روسیه انجام میشود اما عمده تجارت با استفاده از ارزهای دیگر صورت میگیرد زیرا روبل تا حدودی قابل تبدیل است و دو کشور هم هنوز چارچوبی را نهایی نکردهاند. دولت هند انتظار دارد عمده پرداختها به روسیه در ماههای آینده با استفاده از درهم امارات انجام شود. هند روابط سیاسی و امنیتی دیرینهای با روسیه دارد و از محکومکردن جنگ اوکراین خودداری کردهاست. همچنین خریدار بزرگ تسلیحات روسی بهشمار میرود.
طبق گزارش ماه گذشته رویترز، پالایشگاههای هندی پرداخت پول عمده نفت خریداریشده از روسیه را از طریق معاملهگران مستقر در دبی به درهم، بهجایدلار آمریکا آغاز کردند. بر اساس گزارش رویترز، روپیه هند تا حدودی قابل تبدیل است و پیش از تبدیلشدن به هر ارز دیگری، باید ابتدا بهدلار آمریکا تبدیل شود که این ارز را بهعنوان ارز خارجی برای بانکهای مرکزی خارجی و بهمنظور تسویه تجارت، غیرجذاب ساخته است. همین امر باعث شدهاست روسیه تمایلی به پذیرفتن پرداخت پول صادراتش به ارز هند نداشتهباشد.