اسدالله بادامچیان ماجرای تحولات آخرین روزهای ائتلاف نیروهای انقلاب برای مجلس یازدهم را تشریح کرد.
به گزارش فارس؛ اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی است که سابقه طولانی در عرصه سیاسی کشور دارد. بادامچیان از قبل انقلاب در مبارزات سیاسی فعال بود و پس از انقلاب نیز چه در جایگاه حزبی ( حزب جمهوری اسلامی و حزب موتلفه اسلامی) و چه در جایگاه رسمی سیاسی ( دو دوره نمایندگی مجلس و معاونت قوه قضائیه و ...) فعالیت داشته است.
بادامچیان اهل تالیف کتاب نیز هست و تا کنون 10 ها جلد کتاب در موضوعات مختلف سیاسی به نگارش در آورده است. با او به گفت و گو نشستیم تا درباره مسائل حکمرانی کشور، اغتشاشات و برنامه ریزی های دشمن در سال گذشته و همچنین مسئله انتخابات امسال نظرات او را جویا شویم. در زیر گفت و گوی بادامچیان با فارس را مطالعه کنید:
فارس: تحلیل تان در مورد اغتشاشات سال گذشته چیست؟
بادامچیان: وقتی این فتنه شروع شد؛ همان روز یک شنبه که روزنامه شرق عکس آن خانم را منتشر کرد و همین عکس در همه رسانه های استکباری مورد استفاده قرار گرفت، من همانروز به دوستان در موتلفه گفتم که این یک فتنه به اسم ژیناست و بعد هم در تحلیل گفتم که این فتنه یک فتنه جهانی است که استکبار جهانی پشت سر این قضیه و با تمام قوا به صحنه آمده و این یک مسئله ساده ای نیست.
در همان ابتدای این فتنه در نشریه حزب موتلفه مواضع مان را منتشر کردیم و گفتیم که این فتنه در عرض سه روز شکست خورد و پس از فتنه نیاز به تدبیر و مدیریت دارد. و بعد هم تبیین کردیم تفاوت های فتنه 1401 را با فتنه 88 و گفتیم که جریان این فتنه متفاوت با فتنه 88 است، در 88 جریان لیبرال ها و میرحسین محور بودند، در این دوره یک شبکه هدایت شده از خارج و عناصری ماجراجو و فریب خورده که مردم هم نیستند این کارها را می کنند، مردم که نمی آیند شهر را به آتش بکشند و مردم که سر مامور نیروی انتظامی را که نمی برند و این رفتارها را انجام دهند و این افراد از طرف بیگانگان مدیریت می شوند.
ضد انقلاب بعد از شکست اغتشاشات به دروغ پردازی و شایعه پراکنی روی میآورند!
تحلیل بنده همان ابتدا این بود که این ها چون شکست خورده اند به سمت ترور و انفجار و تخریب پیش می روند که شما دیدید تا حرم شاهچراغ رفتند و آن کار را انجام دادند. و تحلیل دیگرم این بود که این ها بعد از شکست در این پروژه به دروغ سازی روی می آورند و صرفا این دروغ هست که برایشان باقی مانده است و تنها راه باقی مانده برای آن ها شایعه پراکنی است و از این بالاتر که موضوعی که همان زمان تحلیل ما بود و در نشریه موتلفه منتشر شد.
14 نبرد ایران و آمریکا از سال 41 تا 1401 بود که در این نبرد آخری، غربی ها با تمام تجهیزات به میدان آمده بودند و همه گروه ها و شبکه های ضد انقلاب را فعال کرده بودند تا به ایران قوی ضربه بزنند، در تمام 14 نبرد سختی که داشتیم ما پیروز شدیم و این بار هم ما با کلید واژه ملت علیه آشوب، علی رغم برنامه و طراحی قوی دشمنان، این ما بودیم که پیروز شدیم.
فارس: به نظر شما چرا در اغتشاشات اخیر برخی از خواص سکوت کردند؟
بادامچیان: طبعا در این فتنه هم یک عده از خواص سکوت کردند و خب اشتباه کردند و خب وقتی چنین بزنگاه هایی بوجود می آید، فرد باید موقعیت خود را به خطر انداخته و به کمک بیاید.
خب بعضی هم البته به میدان آمده و کار کردند و کمک کردند. من در این رابطه می گویم که ملت و خواص و همه مردم در این فتنه ای که امروز مشخص شده کارگردان و طراح و هدایتگر آن استکبار جهانی و آمریکا و منافقین هستند شکست خوردند.
چند مسئله وجود دارد: اول اینکه بعضی از غربی ها به این نتیجه رسیده اند که دیگر اینگونه در نبرد رودرو در مقابل ما نمیتوانند قرار بگیرند و میگویند دیگر اینگونه علنی به میدان نیاییم و زیر میزی و نرم به مقابله با ایران بپردازیم، و دوم اینکه باز هم اینها و این استکبار جهانی و گروهی از آنها به دشمنی خود به همین گونه که هست ادامه خواهند داد و این ما هستیم که مثل همیشه باید هوشیار باشیم.
مسئله تبین است که ما باید قوی ظاهر شویم و این دشمنان، تغییر تاکتیک داده و در رسانه ها به دنبال ناامید کردن مردم و توهین و سیاه نمایی و بزرگ نمایی نقاط ضعف در انواع و اقسام موضوعات هستند که متاسفانه بعضی از رسانه های اصلاح طلب هم در پازل دشمنان ایران بازی می کنند و خط شان تضعیف ایران قوی است.
اصلاحات مُرده است!
نکته دیگری که در رابطه با مسائل اخیر کشور باید بگویم این است که؛ بعضی از این اصلاح طلبان و فریب خورده های آن ها که در این فتنه نقش پر رنگی داشته اند، متوجه شده اند و خودشان را کنار کشیده و اصل ماجرا را متوجه شده اند، بعضی هایشان هم که دنبال منافع شان بودند، خب میبینند دیگر این ماجرا ها تمام شده خب بلافاصله رنگ عوض کرده و حرف های دیگری می زنند.
یک گروه کسانی هستند که متعصب هستند این ها سکوت می کنند و یک گروه شان هم منزوی می شوند. شما دیدید یک آقایی از این ها گفت من از سیاست استعفا می دهم، و بنده معتقدم جریان اصلاحات مرده است و شما در این اغتشاشات دیدید حتی یک نفر هم حتی از اصلاحات دفاع نکرد و حتی یک نفر یک شعار به نفع خاتمی یا میرحسین یا حسن روحانی سر نداد.
من به بعضی از این اصلاح طلبان گفته ام که این راهی که شما میروید مسئله اش این نیست که شما به جایی برسید، قبل از شما گروه های مختلفی از منافقین گرفته تا نهضت آزادی رفتند و بن بست رسیده اند و ما دلمان نمی خواهد که کسی از صحنه انقلاب کنار برود و دوست داریم همه در مسیر انقلاب اسلامی باشند.
و من در نامه آخری هم که برای روزنامه شرق نوشتم گفته ام که اگر راه تان اصلاح نشود به عاقبت این هایی که مثال زدم دچار خواهید شد و بروید عاقبت گوساله سامری رو مطالعه کنید، در پایان اینکه آمریکا هم روزی به این نتیجه خواهد رسید که این هزینه هایی که خرج میکند به نتیجه نمیرسد ، و اگر آمریکا حاضر شود میلیاردها دلار پول ایران را پس بدهد خب معلوم است استقبال میکنیم، و من به نظرم این ها محترمانه شکست را قبول کرده اند.
در انتخابات پیشرو شورای نگهبان در بحث تایید صلاحیتها به مرّ قانون عمل کند
فارس: تحلیل تان از فضای انتخابات پیشرو در یازدهم اسفند سال جاری چیست؟
بادامچیان: در مسئله شرکت و مشارکت مردم در انتخابات خود اینکه ما چه کاری انجام بدهیم که این مشارکت گسترده شود و حضور مردم بیشتر شود، یک بخش آن در اختیار دولت است که باید زمینه را گسترده کند و فضا را برای انتخابات پرشور فراهم کند. بعضی زمانها در روند اجرای انتخابات، شاهد بودیم که بعضی کوتاهیهایی صورت گرفت. این حضور گسترده مردم نیاز است که در سیاستگذاریهای نهادها و هم در مسئله اجرا نهادینه شود که این وظیفه دولت است.
یک وظیفه، وظیفه شورای محترم نگهبان است که با توجه به رهنمود رهبری نسبت به وظایفشان باید جدیتر و قویتر عمل کنند. در مسئله تایید صلاحیتها، شورای نگهبان باید عمل به مرّ قانون کند. در مسئله عدم احراز از مجلس بخواهند کسانی که میخواهند زودتر ثبت نام کنند را به شورای نگهبان یک زمینهای را باز کنند، که اینهایی را که مطمئن هستند تخلفی ندارند و صلاحیتشان احراز میشود، میتوانند گزارششان را زودتر به شورای نگهبان بدهند و از همان زمان به آنها اعلام شود که شما تأیید هستید. در این صورت هم فرصتی برای شورای نگهبان ایجاد میشود که زمان بیشتری برای کسانی که اصطلاحا یا ناشناخته هستند و یا پرونده بیشتری دارند، رسیدگی بیشتری صورت بگیرد.
نکته بعدی و مهمتر مسئله امنیت در انتخابات است، بحمدالله امنیت در کشور ما برقرار است و شیطنتهایی که میکنند، بنابراین اینجا مسئولان امنیتی، وزارت محترم کشور، شورای امنیت ملی و نیروهای اطلاعاتی و انتظامی و دیگران باید از حالا خودشان را آماده کنند؛ چراکه دشمن در انتخابات شیطنتش بیشتر از هر زمان خواهد بود، مخصوصا با شکستی که در فتنه 1401 خورد، به شدت اربابان اینها عصبانی هستند و لذا به دنبال این هستند که در انتخابات ایران شیطنت و اختلالی ایجاد کنند.
لذا این یک بحث جدی است که نیاز است از حالا برای آن تدبیری صورت بگیرد و اگر ما از قبل آمادگی داشته باشیم، این موضوع هم و این مولفه رهبر انقلاب هم به خوبی انجام خواهد شد و ما انتخابات خوبی خواهیم داشت.
در پایان در بحث انتخابات خبرگان هم باید یک دقت ویژه و خاصی صورت بگیرد که این دیگر مربوط به مردم است که نیاز به یک آگاهییابی و یک نگاه روشنبینانه و شناخت لازم و انتخاب نمایندگانی که برای گام دوم مفید باشند و با آن بازی و جناحگرایی را و این تفکرات را نداشته باشند و افراد مناسبی را برای این مجلس مهم در نظر بگیرند که این یک کار عمومی است. در بحث رقابت هم من یک نکتهای بگویم؛ هیچ مانعی برای وحدت نیروها نیست و یک رقابت سالم و اخلاقی و متین بسیار رقابت موثری است که میشود همه گروهها، جناحها و کسانی که میخواهند به انتخابات بیایند رقابت سالم داشته باشند.
فارس: مسئله ای که اخیرا هم مورد بحث قرار گرفت و برخی روایت ها مدعی شدند که امام با فعالیت حزبی مخالف هستند چقدر درست است و واقعا آیا امام مخالف فعالیت احزاب بودند؟
بادامچیان: ابتدا بگویم که به صورت کلی امام موافق تحزب بودند، در رابطه با اداره کشور به دست احزاب، به نظر بنده کشور را باید حزب اداره کند، اما حزب خدا محور و حزب الله، نه حزب شیطان، مطلق حزب از نظر اسلام مورد قبول نیست، چه حزب شیطان که تکلیفش مشخص است و چه احزاب خود محور، اما احزاب خدا محور مورد تایید قرآن هم هست، از نظر تشکیلاتی به واسط مقتضای جامعه نوع تشکیلات حزبی در هر جایی فرق می کند، اصلا آن حزبی که در غرب هست و با هر عنوانی شناخته می شود مورد قبول اسلام نیست، اسلام حزب خدا محور را قبول دارد، همچنان که انسان خدا محور را قبول دارد.
اگر این حزبی که به عنوان مثال امروز در ایران ما خودمان به اسم موتلفه داریم، مبنای آن خدایی نباشد که بنده یک روز در آن نمی ماندم. منتها در بحث کارکردی بعضی ها بهتر عمل کرده اند.
حزب اسلامی حزب باندی نیست و حزب ارزش گرا است
اما متاسفانه در بعضی موارد مشاهده میکنیم که این احزاب کارکرد باندی و قبیله ای و خود محوری به خود می گیرند که این مناسب نیست، حزب اسلامی حزب باندی نیست و حزب ارزش گرا است و حزب ارزش گرا اگر دولت به دستش می رسد مثل شهید رجایی آنگونه عمل می کند و محبوب می شود.
من یک مثال به شما بگویم من در تمام انتخابات های سال های اخیر کشور حضور داشته ام و یا از طرف موتلفه نماینده بوده ام یا از طرف حزب، در این انتخابات ها بعضی ها دنبال سهم اند و بعضی ها به دنبال منافع اند، بعضی به دنبال بده بستان سیاسی اند، مثلا در همین بحث ریاست جمهوری، طرف میآید و به آقای رئیسی میگوید من برایتان در انتخابات کار کردم و شما هوای ما را داشته باش! مگر شما برای رضای خدا کار نمی کنید، ایشان مگر چند وزیر و مدیر و امثالهم دارد که بعضی ها به دنبال سهم خواهی اند!
من از شما میپرسم؛ موتلفه با این همه سابقه و تشکیلات و افرادی که در کشور دارد چرا یک بار به آقای رییسی نمی گوید چرا هیچ کسی را از حزب ما در مسئولیتی نذاشتید؟ ما قرار نیست سهم خواهی کنیم، آن چیزی که مثلا به ایشان می گوییم این است که فلانی که میخواهید در فلان مسئولیت بگذارید صلاحیت و توانایی اداره فلان مجموعه را ندارد ولو اینکه انسان خوبی است و دوست ماست.
نامه بادامچیان به رئیسی درباره عملکرد وزیری که ناکارآمد بود
بنده برای آقای رییسی نامه نوشتم که یکی از وزرا نمیتواند در آن وزارت خانه موفق باشد. البته ناظر به همه نیست این نامه. من این موضوع را برای آقای عین اللهی نمی گویم، وزیر بسیار زحمت کشی که این چنین کرونا را اداره کرده و با این مافیای دارو توانسته به خوبی وضعیت را مدیریت کند، من برای اوجی چیزی نمیگویم، چون که موفق بوده و توانسته نفت ما را بفروشد با این تحریم های شدید.
برای آقای محرابیان نمیگویم، چرا که ایشان در این وضعیت خشک سالی به خوبی وزارت نیرو را مدیریت کرده و یک روزی قطعی آب و برق نداشته ایم، آقای امیرعبدالهیان در بحث سیاست خارجی بسیار خوب عمل می کنند. اما وزیری که نمی تواند درست عمل کند ما باید حقیقت را بگویم، آقای عبدالملکی را می گذارند در مناطق آزاد و نمیتواند خوب اداره کند، خب اگر می توانست خوب اداره کند پس چرا استعفا کرد از وزارت کار؟ این اشکالات را به دوستان آقای رییسی میگوییم، اما نمی آییم در بوق و کرنا کنیم و دولت را تضعیف کنیم.
حال در جواب تحزب به شما بگویم؛ که تحزب در اسلام تحزب خدا محور است و تحزب شیطانی مورد قبول نیست. امیرالمومنین حزب داشتند و آن هم حزب الله بود، شما وقتی به زیارت امام رضا (ع) می روید در زیارت وداع می خوانید اللهم اجعلنا من حزبهی، امام رضا حزب دارد ائمه ما حزب داشتند، اصلا بدون تشکیلات و حزب که کاری پیش نمیرود.
بقول امام که در سال 41 روز جمعه ای در خدمت شان بودیم فرمودند امروز روز جمعه است و ما همه به یاد مولایمان امام زمان دعا می خوانیم و زیارت می خوانیم و سلام می دهیم خب آیا با میلیون ها انسان پراکنده آیا امام زمان می تواند ظهور کند؟ بعد گفتند که با هم جمع شوید با هم یکی شوید و کار کنید تا جهان آماده تشریف فرمایی امام زمان شود و آن گاه محضر مولایمان عرض کنیم که مولا جان جهان آماده تشریف فرمایی شما و عجل علی ظهورک ، عقل هم همین را میگوید، پس عقل و علم هم تحزب را تایید می کنند.
فارس: روند احزاب و فعالیتهای انتخاباتی در سالهای اخیر را چگونه تحلیل میکنید؟
بادامچیان: بعد از انقلاب حزب ما در تمام رویداد های سیاسی جمعی و گروهی ورود کرد، در انتخابات مجلس دهم متاسفانه بعضی دوستان طوری عمل کردند که آقای مهدوی را ناراحت کردند.
در انتخابات ریاست جمهوری جمنا تشکیل شد که 9 نفر را برگزیدند که یکی هم آقای میرسلیم بود، آیت الله موحدی کرمانی به دوستان جمنا صراحتا گفتند که آقای میرسلیم را هم بگذارید در اسامی باشند، آن ها یک تعهد نامه میخواستند که اگر به عنوان مثال آقای میرسلیم رییس جمهور شد کلیه اختیاراتش را در اختیار جمنا قرار دهد، در نتیجه آقای میرسلیم را نگذاشتند، آیت الله موحدی کرمانی دوباره گفتند آقای میرسلیم را ولو اینکه این تعهد را ندهد بگذارید در اسامی باشند، ولی نگذاشتند، و اتفاقا بنده و آقای حبیبی و خانم فاطمه رهبر در جلسه ای که جمنا برگزار کرد شرکت کردیم و همان جلو هم نشستیم و مخالفت هم نکردیم با این که این ها آقای میرسلیم را هم در لیست نگذاشته بودند.
در انتخابات مجلس یازدهم، این دوستان جمع شدند و گفتند شورای ائتلاف و ما هم جمع شدیم و رفتیم در قالب این تشکیلات قرار گرفتیم. در این انتخابات مجلس مشخص شد این دوستان هر کدام شان علاقه مند هستند که هم فکر خودشان را بگذارند، روز بیست و یک بهمن، ظهر، آقای حداد آخرین بخش جوانان را در لیست گذاشت و یک نفر هم حتی از موتلفه نذاشت، و ما هم باز قبول کردیم و در جلسه گفتند از موتلفه تشکر می کنیم که هیچ سهم خواهی نداشتند که این حرف ها را آن ها گفتند که اگر نوار صدایش باشد خیلی خوب است.
در جلسه شورای ائتلاف گفتم احدی حق ندارد در فهرست وحدت تفرقه ایجاد کند
شب همان روز آقای قالیباف توییت زد که من این فهرست را قبول ندارم، ما همان شب جلسه فوق العاده حزب موتلفه را راه انداختیم و چون در انتخابات مجلس یازدهم سیاست مان این بود که همه با هم باشند. آخرین امید آمریکایی ها که در ایران همان اصلاح طلبان هستند باید در انتخابات معلوم میشد که رای بسیار پایینی دارند، و در روز بعد بیست و دوم بهمن که جلسه شورای ائتلاف تشکیل شد.
آقای حداد هنوز نیامده بود و زمانی که ایشان نباشد بنده را رئیس جلسه می گذارند به صورت موقت، و جلسه را شروع کردیم و مرحوم دکتر رضا روستا زاد، ایشان شروع کرد علیه قالیباف به شدت صحبت کرد که باید از سر فهرستی کنار برود، گفتم ببینید به کسی وقت داده نمی شود، دوما اینکه قبل اینکه به شما وقت بدم، مصوبه جلسه دیشب شورای موتلفه را خدمتتان بگویم، یک این فهرست باید وحدت داشته باشد و اینکه احدی حق ندارد در این فهرست وحدت تفرقه ایجاد کند، و دوم اینکه احدی حق ندارد به آقای قالیباف و بقیه دوستان توهین و انتقاد کند؛ تفرقه می شود و سوم اینکه کسی حق مصاحبه برای این موضوع را ندارد و بعد هم آقای حداد آمد و ادامه جلسه و جمع بندی همان فهرستی شد که امروز در مجلس هستند.
واکنش آقا تهرانی به اعتراض بادامچیان!
در انتخابات ریاستجمهوری هم همه رفتیم حول محور آقای رییسی و دیگر اینگونه مباحث پیش نیامد. و ما هم زمان هم در شورای ائتلاف و هم شورای وحدت در آن زمان با دوستان همکاری میکردیم و این موضوع به معنی نفی وحدت نبود.
در مورد پایداری ها هم ما عالمی داریم با آن ها، ما در جلسه ای در همان زمان به دفتر شان رفتیم و قرار شد بر اساس شاخص هایی که مطرح شد ما چهره هایی را معرفی کنیم و گفتند که ما شاخص داریم و چهار صفحه یادداشت به ما دادند که من آن اسناد را هنوز دارم و جزو اسناد یادگاری هست.
دیدیم این ها شصت نفر را معرفیکردند که در این شصت نفر یک نفر از موتلفه نبود. به آقای آقا تهرانی گفتم انصافاً در این شصت نفر یک جوان یا یک مسن یا هرکسی که شما می گویید نبود که شما در لیست تان بگذارید که آقاتهرانی گفت؛ تورو به خدا دست از سرم بردار، گفتم باشد.
فارس: به نظرتان میشود عملکرد شورای ائتلاف و وحدت را یک نوع موازی کاری نیست؟
بادامچیان: یک مجموعه ای جمع شده و شورای ائتلاف و یک مجموعه هم شده شورای وحدت و یک مجموعه هم موتلفه و این یعنی تکثر و به نظر بنده هیچ اشکالی ندارد و اینها تا قبل انتخابات ها بیایند و فعالیت کنند اما دم انتخابات ببینند تکلیف شان چیست؟ باید تکثر داشته باشند یا وحدت، اگر تکلیف این است که وحدت باشد خب باید وحدت صورت بگیرد، اگر تکثر شد خب تکثر، اما اینکه از الان بگوییم هیچ کس حق ندارد هیچ فعالیتی بکند، اولا امکان پذیر نیست و برای مجلس دوازدهم تعداد بسیاری احساس خدمت می کنند تا بیایند و همه هم فهرست می دهند ولی در تهران آن فهرستی که اکثریت مورد مقبول در آن باشد معمولا رای می آورد.
فارس: موئتلفه به صورت رسمی ذیل شورای ائتلاف هست؟
بادامچیان: ما در شورای ائتلاف هستیم اما تابع آن نیستیم و ما یک حزب اسلامی با شصت سال سابقه وحدتیم و ماهیت حزبی داریم و صرفاً در انتخابات ها بایکدیگر وحدت می کنیم. همزمان در شورای وحدت هم هستیم دقیقا به همین نحو، ما اگر در حال حاضر در مورد شورای وحدت یا شورای ائتلاف و یا خوب یا بد بودن این ها صحبت کنیم به آن وحدت جمعی که رهبر انقلاب می فرمایند آسیب می رساند، و ما معتقدیم همه باید وحدت کنند و این یک اصل است برای ما.
فارس: به عنوان آخرین سوال کشورمان درگیر مشکلاتی در حکمرانی است برای حل این مشکلات و مسائلی که خودتان هم مطرح میکنید چه کاری باید انجام دهیم؟
بادامچیان: برای حل مشکلات باید دو تا کار بکنیم؛ یک کار، آن حکومت برخواسته از متن اسلامی که قرآن کریم و ائمه و نوع حکومت حضرت علی و ائمه را نگاه کنیم و با توجه به مقتضیات زمان وضعیت فعلی جامعه خود را سامان بدهیم و مسئله دوم بینش است، بینشی که آیت الله شهید بهشتی در سال 59 برای امام نامه نوشته و گفته؛ امام، ما جنگ قدرت نداریم ما بنا به تکلیف شرعی شما آمدیم، مسئله ای که در کشور ما هست، مسئله بینش است، اگر کار حکومت دست این افرادی با بینش غیر اسلامی باشد مشکلات و مسائل باقی خواهد ماند.
فارس: از حضور شما در خبرگزاری فارس و پاسخگویی به سوالات ما سپاسگزاریم.
بادامچیان: من هم از شما ممنونم.