ماهان شبکه ایرانیان

در گفت‌وگو با عصر ایران

ارکانی نماینده نیشابور: وزارت رفاه گزارشی از مسکن اشتراکی یا اجاره پشت‌بام ارائه دهد/ شناسایی خانه های خالی با قبض آب و برق اشتباه است

مسکن اشتراکی جزء آسیب های اجتماعی است که باید شناسایی شوند و وزارت رفاه اگر گزارش جامعی در این زمینه دارند  به مجلس ارائه  دهند.

احسان ارکانی در گفت وگو با عصر ایران،گفت: اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی اخیرا دنبال می شود اتفاقی که می افتد و خوب هم نیست این است که مبنای شناسایی این خانه ها میزان مصرف قبوض آب و برق واحدها شده است.

وی افزود: ما از یک طرف مردم را به مصرف کم آب و برق ‌وگاز تشویق می کنیم و از انها  می خواهیم که جز کم مصرف ها باشند تا هزینه ای پرداختی شان کم یا کاهش یابد و از این طرف با سوق دادن شناسایی واحدهای مسکونی خالی با قبوض آب و برق باعث افزایش مصرف می شویم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار کرد: اتفاقی که می افتد این است که خیلی از واحدهای که مصرف شان کم است برای اینکه می ترسند جز واحدهای مسکونی خالی شناسایی شوند ناخودآگاه مصرف آب و برقشان را افزایش می دهند و این نقض غرض است . این روش اشتباهی برای شناسایی واحدهای مسکونی خالی است.

ارکانی نماینده نیشابور:وزارت رفاه اگر گزارشی از مسکن اشتراکی یا اجاره پشت بام دارد، ارائه دهد/ شناسایی خانه های خالی با قبض آب و برق اشتباه است/  هرچه قیمت مسکن بالاتر رود طبیعتا به سمت اجاره اشتراکی می رویم

وی افزود: شناسایی واحدهای خالی با استفاده از سامانه املاک و پرس و جو قابل رهگیری است بنده اگر به نامم در سامانه املاک شش واحد مسکونی باشد شاید بتوانم بگوییم دو واحد را استفاده می کنم اما نمی توانم ادعا کنم از شش واحد استفاده می کنم و حداقل چهار واحد خالی می شود البته در صورتی که اجاره داده نشده باشد این روش معقولی است که همه جای دنیا برای شناسایی واحدهای خالی استفاده می کنند. کجای دنیا می روند واحد مسکونی خالی را با مصرف آب و برق چک کنند؟. 

ارکانی گفت: این روش در حال اجرایی شدن است. الان اخطارهای برای افراد براساس مصرف آب و برق و گازشان می رود و  هنوز شناسایی نشده اند. خیلی از اینها ممکن است اشتباهی شناسایی شوند مثلا نماینده مجلس داشتیم منزلش در حوزه انتخابیه اش چون آخر هفته ها می رود جز واحدهای مسکونی خالی شناسایی شده است این اشکالاتی است که خودش را در اجرا نشان می دهد در حالیکه با سامانه جامع املاک  این خانه ها قابل شناسایی است.

وی گفت: طبق این سامانه مشخص است که هر کسی چه تعداد واحد مسکونی به نامش است و براساس شرایط جدید باید اجاره ها هم در سامانه درج شود همه چیز براساس آی تی است چطور ادعا می کنیم خرید نان مردم را براساس هوش مصنوعی پایش می کنیم بعد برای شناسایی واحد مسکونی خالی می خواهیم براساس آب و برق می خواهیم عمل کنیم.

وی ادامه داد: نتیجه این می شود که بنده اگر بیست واحد مسکونی خالی دارم کافی است هر ماه به اندازه ای که بدانم از آن شمولیت مصرف آب و برقی که واحد مسکونی خالی شناسایی شود خارج می شویم شیر آب را باز کنم و برق را هم روشن کنم.

نماینده مردم نیشابور در مجلس همچنین در مورد معضل مسکن مشترک و یا اجاره پشت بام ها و‌ ون ها و‌اتوبوس ها به عنوان محل اسکان افراد گفت؛ وقتی قیمت واحد مسکونی شصت متری در منطقه متوسط به پایین تهران امروز حداقل پنج تا شش میلیارد تومان است چه کسی می تواند الان چنین هزینه ای برای واحد شصت متری بدهد خیلی از زوج های جوان سال‌های سال نمی توانند چنین مبلغی را پس اندازه کنند حتی کسانی که بیست سال کار می کنند یعنی  زن و شوهر و خانواده هم نمی توانند چنین مبلغی را پس انداز کنند لذا طبیعتا روز به روز به تعداد اجاره نشین ها اضافه می شود و متراژ منازل مستاجری کاهش پیدا می کند و کسانی هم که نمی توانند این پول راپرداخت کنند به سمت اجاره اشتراکی و پشت بام می روند.

وی خاطر نشان کرد: مسکن اشتراکی جزء آسیب های اجتماعی است که باید اینها را شناسایی کنند و بهزیستی وزارت رفاه اگر گزارش جامعی در این زمینه دارند  به مجلس ارائه  دهند. هرچه قیمت مسکن بالاتر رود طبیعتا به سمت اجاره اشتراکی می رویم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی