به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت نخبگان کشور تاکید کرد: اگر یک صدم نخبگان هم به ظرفیت خود برسند تحولات عظیمی ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: باید بدانیم که نباید خود را یک پیوست بیرونی به جامعه بدانیم بلکه باید در متن فرو رفته و کار کنیم.
مخبر دزفولی، حضور موفق کمیسیون حوزوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی را یک تجربه عالی در کار فرهنگی متناظر با حوزه دانست و گفت: این تجربه موفق و استفاده به جا از پژوهشگاههای مختلف میتواند نقش بسیار مهمی در توسعه علمی کشور و استفاده به جا از اندیشههای حوزوی ایفا کند.
وی تاکید کرد: حضور اساتیدی چون حجج اسلام اعرافی، واعظی و پارسانیا در کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی موجب جهتدهی مناسبی در حرکت این شورا برای تدوین مبانی تمدن اسلامی و دستیابی به آن شده است.
مخبر دزفولی اظهار کرد: امیدواریم که این مدل موفقی که در شورا انجام شد در ارکان دیگر نظام نیز به خوبیبه کار گرفته شود تا از ظرفیت حوزه و نهادهای عالی حوزوی در توسعه علوم انسانی ناظر به نظام تمدنساز اسلامی استفاده شود.
برپایی 12 نشست علمی
همچنین حجتالاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو دبیرخانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سخنانی اظهار کرد: استمرار این دورهها بسیار مهم است تا هم نخبگان حوزه و دانشگاه نخبگان جدید را بشناسند و هم اینکه خود نخبگان جدید و جوان کشور همدیگر را بهتر بشناسند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برگزاری 12 نشست علمی در اولین دوره نخبگان علوم انسانی گفت: برخی از شرکت کنندگان انتظار داشتند که حوزه باید نظرات غربیها در این دورهها را منعکس کند؛ در حالی که کار حوزه، ارایه صرف نظرات علوم انسانی زاییده غرب نیست.
وی اظهار کرد: اگر کسی تصور کند که حوزه نیز مثل برخی نهادهای آکادمیک غوطهور شده در سیستم علم غربی، خود را از نظرات دیگران غنی میکند سخت در اشتباه است.
پارسانیا با ذکر این مطلب که دانشجویان در کمینگاه دشمن هستند، بیان کرد: نیروهای نخبه ما در کمین رفتهاند؛ این ادبیات، یک ادبیات نظامی است و معنی آن این است که دانشجویان امروزه در میدان دشمن هستند؛ به همین خاطر نباید تصور کنیم که اینجا جای راحتی است و باید به سختی کار کنیم تا در این میان از دشمن رکب نخوریم.
تفکر حوزه از متن دین سرچشمه میگیرد
وی افزود: حوزه همیشه یک تفکر مستقل داشته است که از متن دین و علمیت حاکم بر معرفت دینی سرچشمه میگیرد و در این راه از عقل نیز به خوبی و در عالی ترین حد استفاده میکند ولی کار اصلی حوزه نشان دادن مسیر حرکت تمدنسازانه است.
وی گفت: خوشبختانه حوزه علمیه ما در این سالها سعی کرده است که خود به شکل جوشان به توسعه علوم انسانی بپردازد و این مسیر امروزه شکوفاتر شده است و همیشه به نقد آرای علمی غرب رفته و هیچ گاه نایستاده تا آنها به ما مسلط شوند.
یادآور میشود این دوره با حضور 650 تن از نخبگان حوزه و دانشگاه به مدت 15 روز برگزار شد.