ماهان شبکه ایرانیان

پول زور ۱۰ یورویی ؟

این احساس وجود دارد چون مسافران پرواز خارجی مجبور هستند این پول را بپردازند پس ما هم می گیریم.

عصرایران ؛ سارا فیلیه - مجلس تصویب کرده از هر مسافر پروازهای خارجی در ایران معادل 10 یورو دریافت و به خزانه دولت واریز شود. 

هدف از این اقدام هم اینگونه اعلام شده است: به منظور تأمین منابع مالی اجرای طرح‌های توسعه‌ای و ارتقای خدمات فرودگاهی در فرودگاه‌های بین المللی، از مسافران پروازهای خارجی معادل ده (10) یورو به ازای هر مسافر به نرخ ای‌تی‌اس(ets) که به صورت جداگانه در بلیت درج و از مسافرین أخذ می‌شود، دریافت و به حساب مربوط در خزانه داری کل واریز نمایند. پروازهای با مقاصد زیارتی از این حکم مستثنی می‌باشد".

چند نکته

1. نه تنها پرداخت مالیات،‌ اتفاق خوبی است بلکه هر کسی باید بابت استفاده از هر امکاناتی هزینه آن را نیز بپردازد. این موضوع شامل پروازها و فرودگاه ها هم می شود. 

2. چرا باید مسافران پروازهای خارجی در ایران این پول جدید (10 یورو) ‌را بپردازند؟ مگر نه اینکه مسافران در ایران برای پرواز خارجی به هنگام خرید بلیط، درصدی هم بابت عوارض در قالب قیمت بلیط،‌ می پردازند؟ ایا غیر از این است که دولت با استفاده از این پول باید به ارتقای خدمات فرودگاهی و اجرای طرح های توسعه ای بپردازد؟ 

پول زور 10 یورویی ؟

3. دولت ایران از دهه 60 تاکنون در اقدامی شبه قانونی مبلغی را به عنوان عوارض خروج از کشور از هر مسافر سفر خارجی دریافت می کند. این مبلغ در گذشته، اندک بود و مورد توجه نبود. با این حال در چند سال اخیر، دولت ها متوجه شده اند از اینجا هم می توان مبلغ بزرگی را به دست آورد. عوارض خروج از کشور را به طورغیرعادی و چند برابری افزایش دادند و حتی میان سفرهای زمینی و هوایی خارجی هم تفاوتی قائل نشدند.

این در حالی است که رفت و آمد زمینی مردم مرزنشین در استان های مرزی ایران بخشی از رویه معمول زندگی و کسب و کار در این استان هاست اما دولت بی توجه به این وضعیت، تلاش می کند نه تنها این رویه را مختل سازد بلکه درآمدی ناموجه از این مسیر کسب کند. همچنین این مبلغ "عوارض خروج از کشور" با هر بار خروج و به تعداد دفعات سفر هم افزایش می یابد.

عوارض خروج از کشور برای بار اول 400 و برای سفرهای دوم و سوم به ترتیب 600 و 800 هزار تومان بابت هر سفر است که مسافران باید بپردازند.

سوال اینجاست آیا دریافت مبالغ بالا به عنوان عوارض خروج از کشور از مسافران در کنار  عوارض محاسبه شده در قیمت کلی بلیط کافی نیست که الان به دنبال پول گرفتن های جدید هستند؟

4. این احساس وجود دارد چون مسافران پرواز خارجی مجبور هستند این پول را بپردازند پس ما هم می گیریم. اینکه دولت از امکانات عادی و معمول مثل رفت و آمد مسافران در سفرهای خارجی به دنبال حداکثر درآمدزایی ناموجه و نادرست است اتفاق خوبی نیست.

سفر داخلی و خارجی حق هر انسانی در هر جای جهان از جمله ایران است. حال که در نتیجه عملکرد مسوولان نه به لحاظ اقتصادی و نه به لحاظ توان گذرنامه ای ، سفر خارجی برای اکثریت مردم ایران ممکن نیست یا با سختی و دچشواری همراه است دولت باری بر این مسافران اضافه نکند.

5. اگر قرار است فرودگاه جدیدی ساخته شود یا فرودگاهی توسعه داده شود یا خدمات در فرودگاه بین المللی در کشور ارتقا داده شود باید هزینه آن را استفاده کنندگان از همان فرودگاه بپردازند. نمی توان از مسافران فرودگاه شهر الف عوارض گرفت و برای ساخت یا توسعه فرودگاه ب هزینه کرد. چرا و به چه دلیل مسافران پروازهای خارجی یک فرودگاه باید هزینه ساخت و توسعه و ارتقای خدمات در فرودگاه دیگری را بپردازند؟

ضمن اینکه در این گونه پروژه ها، سرمایه گذار اقدام به هزینه کردن و سرمایه گذاری می کند و سپس از محل سرمایه گذاری، درآمدزایی می کند.

علاوه براین، فرودگاه ها برای دریافت هزینه خدمات خود با شرکت های هواپیمایی طرف هستند نه اینکه به طور مستقیم از مسافران پول بگیرند.

پول زور 10 یورویی ؟

6.  چرا مبلغ اعلامی جدید (10 یورو) به ارز خارجی است؟ مگر نه اینکه فرودگاه های بین المللی در خاک ایران هستند؟ اگر واحد پول ایران بی ثبات است پیشنهاد می شود حقوق و دستمزدهای پرداختی از طرف دولت هم معادل یورو محاسبه و پرداخت شود.

7. در حالت عادی، هر مسافر برای پرواز خارجی حدود 20 درصد مالیات و عوارض می پردازد که در قیمت کلی بلیط محاسبه می شود و بخشی از قیمت اعلامی بلیط هوایی خارجی است. 

عوارض خروج از کشور هم برای بار اول 400 و برای سفرهای دوم و سوم به ترتیب 600 و 800 هزار تومان بابت هر سفر است که مسافران باید بپردازند. 
حالا علاوه بر این قرار است پول دیگری هم اضافه شود و آن عوارض 10 یورویی معادل 600 هزارتومان است.

سوال اینجاست چرا و به چه دلیل یک مسافر پرواز خارجی باید این پول ها را بپردازد؟ چون مسافر  پرواز خارجی است؟ چون مجبور است؟ 

چه تضمینی است دولت برای سایر موارد نیز به سراغ مسافران پرواز خارجی نیاید؟ هر بار با عنوان جدیدی . چه تضمینی هست این مبلغ 10 یورو گام به گام افزایش نیابد و به 100 و 200 یورو نرسد؟ به هر حال مسافر پرواز خارجی مجبور است پولدرا بدهد و ما هم می گیریم.

8. در مصوبه مجلس، مسافران سفرهای زیارتی از پرداخت 10 یورو معاف شده اند. سوال اینجاست وقتی قرار است این پول برای ساخت و توسعه فرودگاه های بین المللی و ارتقای خدمات در این فرودگاه ها هزینه شود چرا بخشی از مسافران پروازهای خارجی را از این مشارکت محروم می کنیم؟  مسافران پروازهای زیارتی هم از فرودگاه های بین المللی جدید و خدمات ارتقا یافته آنها استفاده می کنند و بهتر است انها هم در این روند مشارکت داشته باشند.

9.  می توان به مسوولان توصیه کرد در کنار دریافت پول از مردم برای "تأمین منابع مالی اجرای طرح‌های توسعه‌ای و ارتقای خدمات فرودگاهی در فرودگاه‌های بین المللی " شما هم به عنوان مقام مسوول گامی برای رفع تحریم ها،‌ افزایش سفرهای خارجی ایرانیان، افزایش ورود گردشگران خارجی، خرید و نوسازی هواپیماها، افزایش پروازهای خارجی و بهبود سفرهای خارجی بردارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان