ماهان شبکه ایرانیان

اکتشاف حساس‌ترین تلسکوپ رادیویی جهان در یک انفجار رادیویی سریع

یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران با استفاده از تلسکوپ رادیویی «فست» چین، یک کمان سوسو زن را در طیف انفجار رادیویی سریع کشف کردند.

ستاره‌شناسان برای اولین بار با استفاده از تلسکوپ رادیویی چین موسوم به «تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری» یا «فست»‌(FAST) که بزرگترین تلسکوپ رادیویی تک‌صفحه‌ای و حساس‌ترین تلسکوپ رادیویی است، یک کمان سوسو زن را در طیف «انفجار رادیویی سریع»(FRB) شناسایی کردند.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، انفجارهای رادیویی سریع، فلش‌های رادیویی مرموزی هستند که تنها چند هزارم ثانیه طول می‌کشند و در سال 2016 تأیید شد که منشأ آنها از کیهان است اما هنوز هیچ توضیح قطعی برای منشأ آنها وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، یک گروه بین‌المللی به سرپرستی پژوهشگران «رصدخانه ملی نجوم»(NAOC) در «آکادمی علوم چین»(CAS)، این کمان سوسو زن را در انفجار رادیویی سریع موسوم به «20220912A» در طول دوره بسیار فعال آن که سال 2022 بود، تحلیل کردند.

براساس نتایج این پژوهش، کمان سوسو زن ممکن است توسط محیط میان‌ستاره‌ای یونیزه‌شده یا ماده‌ای که فضای بین ستاره‌ها را پر می‌کند، ایجاد شده باشد. این کشف، روزنه جدیدی را برای بررسی انفجارهای رادیویی سریع و حرکت مداری احتمالی آنها باز می‌کند.

پژوهشگران، روش خود را برای تشخیص کمان سوسو زن گزارش دادند که می‌توان آن را به طور کلی برای منابعی با فواصل نامنظم انفجار یا پالس اعمال کرد.

«جیمز کوردز»(James Cordes) پژوهشگر «دانشگاه کرنل»(Cornell University) گفت: روش مورد استفاده در این پژوهش می‌تواند به یافتن کهکشان میزبان انفجار رادیویی سریع و محیط میان‌ستاره‌ای در کهکشان راه شیری کمک کند.

تلسکوپ فست که عملیات رسمی خود را در ژانویه 2020 آغاز کرد، در یک فرورفتگی طبیعی عمیق و گرد در استان گوئیژو واقع در جنوب غربی چین قرار دارد.

این پژوهش در مجله «Science China Physics, Mechanics & Astronomy» به چاپ رسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان