ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

تشکیل فراکسیون اصلاحات در مجلس منتفی شد/ اصلاح‌طلبان می‌خواهند اجتماعی شوند و نه سیاسی!

اصلاح‌طلبان با اشاره به تغییرات سطح و سبک زندگی زنان و جوانان به ویژه نسل دهه ۸۰ و ۹۰ تاکید دارندکه نسل جدید در راس جریان اصلاحات قرار گیرد!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز دوشنبه 21 اسفندماه در حالی چاپ و منتشر شد که فرش قرمز بوداپست برای ترامپ، پروژه 900 میلیارد دلاری گاز ایران، واکنش‌ها نسبت به مصاحبه یک نماینده، بازی هسته‌ای پوتین و لوکاشنکو و گزارش‌ها از بازار شب عید در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

تکلیف بیشتر کرسی‌های مجلس دوازدهم مشخص شده و براساس برنامه، دوره جدید مجلس از خردادماه سال آینده پس از برگزاری مرحله دوم انتخابات، کار خود را آغاز خواهد کرد. حالا بسیاری از روزنامه‌های اصلاح‌طلب به دنبال شناسایی فراکسیون‌های و آرایش سیاسی پارلمان هستند، روزنامه هم‌میهن درباره آرایش مجلس نوشته است:

در بین راه‌یافتگان به مجلس دوازدهم، برخی چهره‌ها به لحاظ عملکرد و اظهارنظرهایی که داشته‌اند، شاخص‌تر از سایر نماینده‌ها به شمار می‌روند، به‌عبارتی از نظر نام و نشان مطرح‌تر از سایر نماینده‌ها هستند. در این بین از میان 245 منتخب (84 درصد)، 103 نفر (42درصد) سابقه نمایندگی در مجلس یازدهم را دارند و 142 منتخب جدید (58 درصد) برای نخستین بار راهی مجلس می‌شوند. در این گزارش نگاهی به شاخص‌ترین چهره‌هایی داشته‌ایم که در مجلس دوازدهم روی صندلی‌های بهارستان خواهند نشست. البته پیش از بررسی چهره‌ها، ذکر یک نکته ضروری است؛ ترتیب قرار گرفتن چهره‌ها براساس حرف الفبا در نام‌خانوادگی فرد منتخب بوده و دلیل دیگری ندارد.

تشکیل فراکسیون اصلاحات در مجلس منتفی شد/ اصلاح‌طلبان می‌خواهند اجتماعی شوند و نه سیاسی!

روزنامه آرمان ملی نیز خبر داد که در ممجلس آینده فراکسیونی با عنوان اصلاحات یا اعتدالیون تشکیل نخواهد شد، این روزنامه نوشته است:

با توجه به اینکه شکاف اصلی در مجلس آینده بین تندروها و میانه‌روهاست، تحلیل این است که باید جریان میانه در مجلس تقویت شود. به همین دلیل تشکیل فراکسیون اصلاح‌طلب در این مجلس به مصلحت نیست و ما به‌عنوان حزب ندای ایرانیان به دوستان منتخب پیشنهاد کردیم که از مباحث اصلاح‌طلب و اصولگرایی عبور کنند و معیارهایی مانند کنترل تندروی، دفاع از حقوق همه شهروندان، تلاش برای بهبود رابطه با جهان و بازگشت به شبکه اقتصاد جهانی را اولویت تشکیل فراکسیون قرار دهند. اگر با این اوصاف هر نماینده‌ای که باور داشته باشد که طرح صیانت و لایحه حجاب و عفاف آسیب‌زا بوده، باید به FATF بپیوندیم، مانع از اخراج اساتید و دانشجویان شویم و در برابر حقوق شهروندان مقاومت کند، می‌تواند عضو فراکسیون شود.

تشکیل فراکسیون اصلاحات در مجلس منتفی شد/ اصلاح‌طلبان می‌خواهند اجتماعی شوند و نه سیاسی!

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:

به نظر می‌رسد تشکیل فراکسیونی به‌نام اصلاحات یا اعتدال در برابر پایداری‌ها به مصلحت نیست و چه بهترکه فراکسیونی از دغدغه‌مندان ایران به‌نام فراکسیون ایران در مجلس آینده تشکیل شود و دغدغه‌های ملی را رسیدگی کرده و یا صدای ملت ایران در مجلس شورای اسلامی آینده باشد!

بررسی برخی دیدگاه‌های اصلاح طلبان بیانگر آن است که آنان ساحت جدید کنشگری جریان اصلاحات شیفت به امر فرهنگی و اجتماعی دانسته و شتاب گرفتن تطابق و ایده سازی در این حوزه ها را مورد تاکید قرار می دهند.

این بخش از اصلاح طلبان با اشاره به تغییرات سطح و سبک زندگی زنان و جوانان به ویژه نسل دهه 80 و 90 تاکید دارند، باید نسل جدید در راس جریان اصلاحات قرار گیرد. این مورد باعث می‌شود که اصلاح‌طلبان فعالیت و کنش خود را از عرصه سیاسی به عرصه اجتماعی و فرهنگی را منتقل کنند و این اتفاق با عدم رای خاتمی افتاده است.

به باور این بخش از اصلاح طلبان، اصلاح‌طلبی یک شروع جدید و یک حرکت جدید را طی می کند. جامعه ایران یک حرکت زیگزاکی دارد، آمدن و رفتن اصولگرایی و اصلاح طلبی هم همین گونه بوده است. این ماجرای زیگزاکی اصولگرایی را در ایران از نظر سیاسی و در حوزه فرهنگی مضمحل خواهد کرد و آلترناتیو آن نیز نیروی فرهنگی است که دیگر دعوی سیاسی نمی‌کند و مناقشه سیاسی نمی کند و در عرصه سیاست هم نیست از این روست که در آینده باید تحولاتی را در حوزه شعر و ادبیات جستجو کرد و باید در انتظار مناقشه در باب کلیت حیات ایرانی بود و یا مناقشاتی در ارتباط با فرهنگ ایرانی را باید دنبال کرد.

دوره آن هم یک روزه و دو روزه نیست چرا که این مورد از کنشگری باید نمایندگانی را پیدا کند آنگاه نسل جدید اصلاح طلبی شکل خواهند گرفت و اگر نسل های قبلی اصلاح طلبی سیاسی بودند نسل های بعدی بیشتر فرهنگی و اجتماعی خواهند بود!

نادرستی پیش‌بینی اصلاح‌طلبان درباره مشارکت انتخابات

این روزهای پس از انتخابات، اصلاح‌طلبان تلاش کرده‌اند مثل یک مدعی همه را به خاطر میزان مشارکت در انتخابات محاکمه کنند و همه را مؤثر بدانند جز خودشان! گویی اصلاح‌طلبان در ایران چنان بی‌اختیار و بی‌جایگاه بوده‌اند که هیچ نقشی در هیچ چیز نداشته‌اند.

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم عمادالدین باقی درباره مشارکت در انتخابات نوشته است:

رای باطله در انتخابات اخیر، حتی بیش از خود انتخابات مورد بحث قرار گرفته است. این آرا از سوی آسیب شناسان، مهم تلقی شده و خواستار توجه به آن شده اند. در نگاهِ «فقیهان» نمازِ باطل، نماز نیست. اما در نگاهِ جامعه، رای باطل، «رای» است. تنها از آن رو باطلش می‌خوانند که به حساب هیچ نامزدی نوشته نمی‌شود. هیهات که باطل و بی‌اثر باشد، بلکه معنا و اثری مرکب دارد و ‌گاه «همراهی را با درنگ» و گاه «اعتراض‌ را با هراس» یکجا نشان می‌دهد و علاوه‌ بر مخالفت، آزادی را نیز زیر سوال می‌بَرَد. رأی‌های باطل، نه کاغذ باطله، که اوراق بهادارند. مجهول‌المالک ‌نیستند که ملک طلق دولت باشد. هم حساب دارند و هم صاحب! و پشتِ هر برگشان یک انسانِ صاحب رای پنهان شده است. موافقی مردد یا مخالفی مُخاف.

تشکیل فراکسیون اصلاحات در مجلس منتفی شد/ اصلاح‌طلبان می‌خواهند اجتماعی شوند و نه سیاسی!

برای اصلاح‌طلبان لازم‌تر آن بود که پس از اعلام آمارهای انتخاباتی و از جمله میزان مشارکت در انتخابات، به ارزشیابی پیش بینی‌های قبل از انتخابات خود در این زمینه بپردازند. در روزهای قبل از انتخابات و در حالی که طیف تندرو اصلاح‌طلبان از ماه‌ها قبل بر طبل تحریم انتخابات می‌کوبید و حتی برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات تلاش و فعالیت می‌کردند، برخی خواص اصلاح‌طلب در راستای کمک به همین تلاش، پیش‌بینی‌های حداقلی از حضور مردم در انتخابات ارائه می‌دادند.

محمود صادقی، نماینده اسبق اصلاح‌طلبان در مجلس، پیش‌بینی کرده بود که میزان مشارکت در کل کشور حدود 24 تا 27 درصد و در تهران بین 6 تا 9 درصد خواهد بود و در بهترین حالت، مشارکت کل به 30 درصد خواهد رسید. مرتضی الویری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده سابق مجلس پیش‌بینی کرده بود که میزان مشارکت به‌صورت میانگین در سراسر کشور بیش از حدود 30 درصد نخواهد بود.

اما میزان مشارکت در انتخابات بالای 40 درصد بود و طبعاً اگر شرایط اقتصادی کشور در حالت بهتری بود و از سویی برخی فعالان سیاسی بر طبل ناامیدی و دعوت به تحریم انتخابات نمی‌کوبیدند، مشارکت از این هم بالاتر می‌رفت. حال آیا اصلاح‌طلبان همین یک قلم - یعنی پیش بینی نادرست و حداقلی در مورد میزان مشارکت مردم در انتخابات- را می‌پذیرند؟ آیا قبول خواهند کرد که برای ناامیدی مردم دست به انتشار پیش بینی‌های عجیب و غریب زدند؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان