خوانده می شوید:

نظرتان درباره سقوط سهام های بانکی چیست؟

بانک ملت، تنها یکی از بانک هایی بود که با تغییر شیوه حسابرسی بانک ها، پرده از زیان انباشته اش در طول سال های گذشته برداشته شد. امروز و درست یک هفته بعد از آن ماجرا، اتفاقی مشابه برای بانک تجارت افتاد. بر این اساس در جریان معاملات روز جاری "وتجارت" پس از حدود ۶ ماه توقف با افت قیمتی ۳۳ درصدی به تابلوی معاملات بورس بازگشت و ارزش بازاری آن از ۴,۵۸۸ میلیارد ریال به ۳,۰۶۱ میلیارد ریال کاهش یافت. این دفعه در رابطه با سقوط سهام بانکی نظر شما را جویا شده ایم.

چهارشنبه هفته گذشته نماد معاملاتی بانک ملت پس از حدود شش ماه توقف، بازگشایی شد، ولی "وبملت" با تعدیل منفی 80 درصدی سود برآوردی مواجه گردید. بر اساس این گزارش، نماد بانک ملت که طی 27 تیرماه سال جاری با قیمت 1930 ریالی بسته شده بود، با افت38 درصدی قیمت هر سهم به تابلوی معاملات بازگشت و این به معنی ضرر 3600 میلیارد تومانی سهامداران این بانک در یک روز بود و برخی این رقم را با خسارت های مالی ناشی از حادثه ساختمان پلاسکو و برخی آن را با اختلاس خاوری، رئیس سابق بانک ملی مورد مقایسه قرار دادند که اتفاقا از هر دو نیز بیشتر بود. 

به گزارش تابناک اقتصادی، بانک ملت، تنها یکی از بانک هایی بود که با تغییر شیوه حسابرسی بانک ها، پرده از زیان انباشته اش در طول سال های گذشته برداشته شد. در همان زمان، صحبت‌هایی مطرح شد که دو نماد بانک تجارت و بانک صادرات که همچنان بعد از گذشت ماه ‌ها توقف، بسته هستند احتمالا در هفته جاری بازگشایی خواهند شد. پیش‌بینی‌ها و نظرات کارشناسان این بود که به احتمال زیاد نماد دو بانک تجارت و صادرات نیز در روز اول بازگشایی با افت در قیمت پایانی مواجه شوند.

همین مسئله باعث شد تا نامه ای از سوی حدود 200 نفر از فعالان بازار سرمایه به رئیس بانک مرکزی به صورت سرگشاده ارسال شود و در رسانه ها بازتاب های گسترده ای پیدا کند. در بخشی از این نامه آمده بود: "ما در طی سالها با مفهوم ریسک و انواع آن آشنا شده ایم. می دانیم نوسان در بازارهای جهانی ممکن است منجر به تغییر سودآوری شرکت هایمان شود. می دانیم ممکن است نرخ بهره در بازار پول تغییر کند و ارزش گذاری سهام در بازارسرمایه نیز با تغییراتی مواجه شود. نیک می دانیم ممکن است کارخانه ای که سهامدارش هستیم شبانه آتش بگیرد و تمام دارایی مان سوخت شود ولی، تغییر ذایقه یک شبه بانک مرکزی در رابطه با استاندارد های صورت های مالی بانکها را در رسته سو مدیریت ها طبقه بندی می کنیم نه ریسک ها … در منطق ما، ادغام موسسه میزان در بانک صادرات و تحمیل ضرر چند 100 میلیاردی به این شرکت، برای جلوگیری از تجمع سپرده گذاران این موسسه ریسک تلقی نمی شود، بی عدالتی نام می گیرد.”

امروز و درست یک هفته بعد از ماجرای بانک ملت، اتفاقی مشابه برای بانک تجارت افتاد. بر این اساس در جریان معاملات روز جاری "وتجارت" پس از حدود 6 ماه توقف با افت قیمتی 33 درصدی به تابلوی معاملات بورس بازگشت و ارزش بازاری آن از 4,588 میلیارد ریال به 3,061 میلیارد ریال کاهش یافت تا در یک لحظه بیش از 1500 میلیارد ریال سرمایه سهامداران دود شود و بدین ترتیب زیان سنگینی را بر سهامدارانش تحمیل کند. در این شرایط بازگشایی نماد معاملاتی بانک تجارت تأثیر منفی 369 واحدی بر شاخص کل بورس اعمال کرد و نماگر بازار سرمایه را به نیمه مدار 77 هزار واحدی پایین کشید.

به نظر شما:
  • مدیران بانکی مقصران اصلی این اتفاقات هستند یا مدیران بورس یا اصلا بانک مرکزی؟
  • سقوط ارزش سهام این دو بانک بیشتر به چه کسانی لطمه وارد می کند؟ سهامداران حقیقی یا سهامداران حقوقی؟
  • آیا مشابه این اتفاق برای بانک صادرات (به عنوان بزرگترین بانک حاضر در بورس با سرمایه اسمی بیش از 5.7 هزار میلیارد تومانی) نیز رخ خواهد داد؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان