به باور کارشناسان، بازار مسکن با فاصله از افزایش نرخ دلار اثر میپذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار میتوان مشاهده کرد.
به گزارش ایلنا، بازار مسکن از بازارهای سنتی محبوب است که مردم همواره آن را به عنوان کالای سرمایهای مطمئن میشناسند. مسکن از جمله کالاهایی است که حتی اگر تقاضایی در قبال عرضه وجود نداشته باشد، امکان افزایش قیمت آن و ایجاد رکود تورمی در این بازار وجود دارد. حالتی که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند با ادامه افزایش نرخ دلار، امکان تکرار آن در بازار مسکن وجود دارد.
از یک دهه گذشته فاصله قیمت مسکن و درآمد مردم هر روز بیشتر شد بهطوریکه امروز به یک شکاف تبدیل شده و همین امر عامل رکود بازار مسکن شده، چراکه قدرت خرید مردم به خرید خانهای با قیمت میانگین 60 تا 70 میلیون تومان (در شهر تهران) نمیرسد.
اما در حالی که مشتری برای خانههای عرضه شده بازار وجود ندارد و در شرایط طبیعی در مقابل افزایش عرضه و کاهش تقاضا قیمت کالا باید کاهش پیدا کند اما مسکن با تاثیرپذیری از سایر عوامل به ویژه نرخ دلار گرانتر میشود.
در شرایطی که قیمت مسکن در 8 ماه اول سال گذشته کنترل شد و بازار از نوسانات قیمتی در امان بود اما با رشد قیمت ارز، بازار مسکن هم خیز صعودی را برداشت. کارشناسان مسکن میگویند بازار مسکن با فاصلهای از افزایش نرخ دلار اثر میپذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار میتوان دید.
همزمان با شروع سال جدید اعلام نرخ تورم خود عامل اثرگذار در قیمتگذاری در بازار مسکن است و میدانیم که در کشورمان همواره بین عرضه و تقاضای واقعی فاصلهای وجود دارد اما عامل مهمی که اجازه رشد افسارگسیخته قیمتها را در بازار مسکن نمیدهد، درآمد خانوار و قدرت ضعیف خرید در جامعه است بطوریکه طبق گفته دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران میزان قرارداد خرید اولیها در بازار به حداقل ممکن رسیدهاست.
باید دید در ابتدای سال جدید کفه ترازوی کدام عامل سنگینتر است و کدام عامل بیشترین اثرگذاری را در تعیین قیمتها در بازار مسکن خواهد داشت.
از آنجایی که مرجع قیمتگذاریها بازار مسکن، پایتخت است و تغییرات قیمتی از بازار مسکن تهران به سایر شهرها سرایت میکند در جدول زیر قیمت خانه در محلههای مختلف تهران بررسی میشود.