شانزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال زنان هم به نقطه پایان کارش رسید و عنوان قهرمانی این رقابتها نصیب خاتون بم شد.
به گزارش فوتبال 360، لیگ برتر فوتبال زنان ایران در مسیر خروج از وضعیت آماتور قدم بر میدارد و رفتهرفته در مسیر نیمهحرفهایشدن و حرفهایشدن قرار دارد. البته که هنوز فرسنگها فاصله میان فوتبال زنان ایران و شرایط ایدهآل و حرفهای وجود دارد اما بدونشک در سالیان آینده با توجه به پافشاریهای کنفدراسیون فوتبال آسیا برای توسعه فوتبال زنان، شرایط در ایران هم تغییر خواهد کرد و حضور باشگاههای پرطرفدار و تیمداریشان در فوتبال زنان معادلات را تغییر میدهد.
شانزدهمین فصل از رقابتهای لیگ برتر فوتبال زنان با حضور 10 تیم برگزار شد و قرار است با توجه به پتانسیل فوتبال زنان ایران، رقابتها در قالب 10 تیم کارش را در فصول آینده پیش ببرد و طبق آخرین خبرها و مصوبات هیاترئیسه سازمان لیگ، دیگر خبری از تغییر و تحولات در شمار تیمها نخواهد بود و مسئولان سازمان لیگ و البته تیمهای شرکتکننده در این رقابتها، از ثبات ایجاد شده رضایت خاطر دارند. لیگ شانزدهم، یکی از دورههای جذاب تاریخ فوتبال باشگاهی زنان بود که البته توأمان با اتفاقی دراماتیک شد و فوت ملیکا محمدی باعث شد تا این حادثه ناگوار، لیگ شانزدهم را تا همیشه در اذهان هواداران فوتبال جاودان نگه دارد.
قهرمانی به این تیم میآمد!
خاتون بم برای ثبت سومین قهرمانی پیاپی و دهمین قهرمانیاش در تاریخ رقابتهای لیگ برتر فوتبال زنان، فصل را آغاز کرد. فوت ملیکا محمدی و مصدومیت شدید زهرا خواجوی و بهناز طاهرخانی در همان روزهای آغازین فصل باعث شد تا معادلات تغییر کند و بسیاری از هواداران فوتبال زنان معتقد بودند بمیها نمیتوانند خود را در کورس قهرمانی حفظ کنند اما عملکرد خیرهکننده شاگردان مرضیه جعفری معادلات را تغییر داد و آنها موفق شدند با کسب 14 برد، 4 تساوی و بدون تحمل حتی یک باخت عنوان قهرمانی را از آن خود کنند.
بمیها برای دومین فصل پیاپی بدون تحمل باخت قهرمان رقابتها شدند و جالب آنکه با اختلافی معنادار نسبت به سایر رقبا، با ثبت 69 گل صاحب عنوان برترین خط حمله فصل شدند و در فاز دفاعی هم خاتون بم با دریافت تنها 7 گل عنوان برترین خط دفاع را از آن خود کرد تا شاگردان مرضیه جعفری در اوج صلابت و اقتدار بتوانند به عنوان قهرمانی برسند و به اولین تیم تاریخ فوتبال باشگاهی زنان تبدیل شوند که 10 قهرمانی را در کارنامهاش دارد و رکوردی بینظیر را به نام خود ثبت کردند. خاتون بم در 54 بازی اخیرش در لیگ برتر فوتبال زنان شکستناپذیر بوده و رکوردی حیرتانگیز را در اختیار دارد!
ملوانیها شاخ غول را شکستند!
ملوان بندرانزلی در سالهای آغازین فعالیت فوتبال باشگاهی زنان جزو تیمهای مدعی بود و در همان سال دوم فعالیت لیگ برتر فوتبال زنان بود که انزلیچیها توانستند فاتح رقابتها شوند. ملوانیها که تا پیش از دوره فعلی، یک قهرمانی و 6 نایبقهرمانی در کارنامهشان داشتند، بعد از حدود 8 سال به دنبال آن بودند تا روی سکو بروند. هر چند انزلیچیها در مسیر قهرمانی با وجود جذب ستارههای پرشمار ناکام بودند اما توانستند به رویای خود که حضور دوباره روی سکوی فوتبال زنان بودند، رنگ واقعیت بخشند و به مقام نایبقهرمانی رسیدند تا با کسب 7 نایبقهرمانی، از این حیث در تاریخ لیگ برتر فوتبال زنان رکورددار باشند.
کمیت فدای کیفیت شد
فوتبال باشگاهی زنان در سالیان گذشته همواره در حالی دنبال میشد که اکثریت تیمها، شرایطی غیرحرفهای داشتند و همین مسئله باعث شد تا بخش مهمی از بازیهای فصل برگزار نشود و سریالی از باختهای انضباطی در سرنوشت چگونگی چینش تیمهای مدعی در جدول موثر بود. ضمن آنکه بازیهای یکطرفه پرشماری برگزار میشد و بسیاری از تیمها تجربه کسب برد با ثبت بیش از 10 گل را هم در کارنامهشان داشتند اما حالا برگزاری لیگ با حضور 10 تیم باعث شد تا کیفیت رقابتها بالاتر برود و خبری از نمایشهای یکطرفه و باختهای انضباطی پرشمار نبود و تنها 2 مسابقه در طول فصل به انجام نرسید و با تلاشهای مسئولان سازمان لیگ، 43 مسابقه دیگر منظم و بدون حاشیه دنبال شد تا یکی از بهترین فصول تاریخ فوتبال زنان از حیث نظم و انضباط و البته کیفیت پیگیری شده باشد.
فارس از جغرافیای لیگ برتر فوتبال زنان حذف شد!
تیمها برای بقا در لیگ برتر فوتبال زنان رقابت جذاب و نفسگیری داشتند و حتی تا روز پایانی، تکلیف یکی از 2 تیم سقوط کننده به لیگ آزادگان مشخص نبود اما سرانجام، از چهره 2 تیم سقوط کننده به رقابتهای لیگ دسته اول رونمایی شد؛ ایساتیس کران فارس و آوا تهران. نماینده استان فارس در سالیان گذشته جزو تیمهای بازیکنساز بود که حالا باید کارش را در لیگ یک پیش ببرد و جذب حامی مالی مناسب هم نتوانست زمینهساز حفظ سهمیه نماینده استان تهران در لیگ برتر فوتبال زنان شود تا فعلاً در جدول رقابتها، تنها پیکان تهران به عنوان نماینده استان تهران در سطح اول فوتبال باشگاهی زنان حضور داشته باشد.
آمارهایی از شانزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال زنان
بهترین خط حمله: خاتون بم (69 گل زده)
ضعیفترین خط حمله: آوا تهران (13 گل زده)
بهترین خط دفاع: خاتون بم (7 گل خورده)
ضعیفترین خط دفاع: ایساتیس کران فارس (61 گل خورده)
بیشترین برد: خاتون بم - ملوان بندرانزلی (هر کدام 14 برد)
کمترین تساوی: ملوان بندرانزلی (یک تساوی)
کمترین باخت: خاتون بم (بدون باخت)
بهترین گلزن: زهرا قنبری - افسانه چترنور (هر کدام 19 گل زده)