فرهیختگان نوشت: با پایان انتخابات حالا میتوان تحلیل دقیقتری درباره میزان مشارکت جریانشناسی نمایندگان منتخب و نسبت آن با اولویتهای مجلس آینده داشت.
بررسیها نشان میدهد که بیشترین کرسی مجلس دوازدهم، در انحصار کاندیداهای اختصاصی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) با 58 کرسی است. پس از شانا، اصلاحطلبان با کسب 40کرسی قرار دارند.
ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امنا) با 16 کاندیدای اختصاصی در جایگاه سوم و جبهه موسوم به «صبح ایران» نیز با 11 کاندیداهای اختصاصی در جایگاه بعدی قرار دارد. کمترین کاندیدای اختصاصی راهیافته به مجلس دوازدهم متعلق به شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی با 4 کاندیداست.
تحلیل نظرسنجیهای ملی پیش و پس از افشاگریها، حکایت از کاهش چهار درصدی میزان مشارکت در انتخابات اسفند 1402 داشت.
در دوم انتخابات مجلس نهم میزان مشارکت در تهران نزدیک به 24 درصد بود و نزدیک به یک میلیون و 200 هزار نفر در تهران در دوردوم رای دادند. نفر اول تهران در دور دوم هم بیژن نوباوهوطن بود که نزدیک به 491 هزار و 799 رای آورد. این آمار حالا و در مقایسه با انتخابات مجلس دوازدهم که آن هم دروناصولگرایی بود و به دور دوم کشیده شده کاهش قابل توجهی داشت. میزان مشارکت در تهران در دور دوم انتخابات 8 درصد بود و نفر اول دور دوم هم اتفاقا بیژن نوباوهوطن بود که رای او اینبار 271 هزار و 94 بود.
در انتخابات مجلس نهم در دور دوم نفر اول تهران تقریبا 10 درصد از آرا را به خود اختصاص داده است درحالیکه این میزان با در نظر گرفتن 7 میلیون از واجدین شرایط در تهران برای نفر اول تهران در دور دوم به 3 درصد رسیده است.
انتخابات در این دوره مجلس به زیر 50 درصد رسید و حتی در برخی شهرها مثل تهران مشارکت به زیر 10 درصد رسیده است.