ماهان شبکه ایرانیان

پیشنهاد نامگذاری ۲۵ اردیبهشت به عنوان روز ملی مرتع و مرتعداری

با توجه به نقش حیاتی مراتع در امنیت زیستی و غذایی کشور، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی خواستار اختصاص روزی در تقویم به نام "روز ملی مرتع و مرتعداری پایدار" شد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از پیشنهاد اختصاص روز 25 اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی مرتع و مرتعداری پایدار در متن تقویم کشور توسط وزیرجهاد کشاورزی به دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، ترحم بهزاد گفت: مراتع با بیش از  84 میلیون هکتار  مساحت حدود نیمی از وسعت کشور را به خود اختصاص داده و بیشترین سهم از ثروت‌های عمومی را دارا است.

وی افزود: مراتع  با ارائه خدمات زیست محیطی متنوع از جمله تولید اکسیژن، ترسیب کربن، تأمین آب شرب و کشاورزی، گیاهان دارویی و صنعتی، زیستگاه ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری، علوفه دام و غیره نقش انکار ناپذیری در امنیت زیستی و غذایی کشور دارد.

بهزاد همچنین یادآور شد: انتخاب روز 25 اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی مرتع و مرتعداری به خاطر همزمانی با فصل بهار و اوج جلوه‌های بصری، تفرجی و گردشگری مراتع، بهره‌برداری از بسیاری از گیاهان دارویی و خوراکی مرتعی، آمادگی نسبی مراتع ییلاقی برای چرای دام و زمان کوچ عشایر به مراتع ییلاقی صورت گرفته و برای تحقق اهداف آن نیز برنامه‌های خاصی از جمله برگزاری جشنواره‌ها، برپایی نمایشگاه‌ دستاوردها و محصولات مرتعی و عشایری، سمینارها و بازدیدها علمی و تحقیقاتی و اقدامات اجرایی با مشارکت تمامی اقشار جامعه و در تمامی سنین برای آن پیش بینی شده است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به نام گذاری سال 2026 میلادی به عنوان سال بین المللی مرتع و عشایر توسط سازمان ملل در طول دهه بین المللی احیاء اکوسیستم‌ و دهه بین‌المللی مزرعه‌داری خانوادگی بر عمق توجه و نگرانی جامعه جهانی پیرامون حفظ و احیاء مراتع و شناخت و حمایت از نظام‌های تولیدی شبانی متکی به آن تاکید و از اینکه در خصوص اهمیت مرتع و مرتعداری در هویت ملی و منطقه‌ای و تاریخ سرزمین ایران جایگاهی برای آن در تقویم ملی در نظر گرفته نشده است، ابراز تأسف کرد.

بهزاد همچنین ادامه داد: بی شک موافقت با این پیشنهاد، درایتی ویژه و گامی موثر برای آگاهی رسانی و جلب مشارکت تمامی آحاد جامعه در مسیر توسعه پایدار با تکیه بر منابع طبیعی ارزشمندی چون مراتع خواهد بود و سر انجام اظهار امیدواری کرد که این مهم توسط شورای  فرهنگ عمومی کشور مورد عنایت واقع و با تصویب این پیشنهاد موافقت کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی