در ماه آوریل، در مجموع ۸۳۰‌هزار بشکه در روز به ذخایر نفت‌خام چین افزوده شد

انباشت ذخایر استراتژیک اژدهای زرد

شماره روزنامه: ۶۰۱۵ تاریخ چاپ: ۱۴۰۳/۰۳/۱ ...

چین حجم نفت‌خام ورودی یا خروجی از ذخایر استراتژیک را فاش نمی‌کند، اما می‌توان با کسر مقدار نفت‌خام فرآوری‌شده از کل نفت‌خام موجود از واردات و تولید داخلی، میزان آن را تخمین زد. کل نفت‌خام در دسترس پالایشگاه‌ها در آوریل 15.13‌میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شد که شامل واردات 10.88‌میلیون بشکه در روز و تولید داخلی 4.25‌میلیون بشکه در روز بود. حجم نفت‌خام فرآوری‌شده توسط پالایشگاه‌ها 14.3‌میلیون بشکه در روز بود که 830‌هزار بشکه در روز مازاد به مخازن ذخیره‌سازی اضافه کرد. برای چهار ماه اول سال‌2024، کل نفت‌خام موجود 15.26‌میلیون بشکه در روز بود، درحالی‌که ظرفیت پالایشگاه 14.56‌میلیون بشکه در روز بود که 700‌هزار بشکه در روز مازاد برجای گذاشت.

تعمیرات برنامه‌ریزی شده

پردازش پالایشگاه‌ها در آوریل 3.3‌درصد نسبت به ماه مشابه سال‌2023 کاهش‌یافت که اولین کاهش سالانه در 20 ماه گذشته بود، زیرا شرکت‌های نفتی بزرگ تعمیرات برنامه‌ریزی شده را انجام دادند، درحالی‌که پالایشگاه‌های کوچک‌تر تولید را به دلیل حاشیه سود ضعیف، محدود کردند. این احتمال وجود دارد که با افزایش نیروگاه‌ها برای فصل اوج تقاضا در تابستان، توان عملیاتی پالایشگاه‌ها در ماه مه بهبود یابد، اگرچه این وضعیت به دلیل تقاضای بالا برای برخی از سوخت‌های تصفیه‌شده مانند سوخت جت، بنزین و گازوئیل پیچیده‌تر شده‌است. در شرایط موجود این سوال برای بازار مطرح می‌شود که؛ آیا هرگونه افزایش در فعالیت پالایشگاه‌ها منجر به افزایش تقاضا برای واردات نفت‌خام خواهد شد یا اینکه پالایشگاه‌ها تصمیم می‌گیرند با توجه به احیای ذخایر، واردات را کاهش دهند.

خیلی مسائل به قیمت نفت بستگی دارد و تحولات اخیر نشان می‌دهد که وقتی بهای جهانی به‌سرعت افزایش می‌یابد یا تا حدی که پالایشگاه‌های چین آن را خیلی بالا می‌دانند، نتیجه کاهش واردات است. واردات نفت‌خام آوریل کمترین واردات نفت‌خام از ژانویه بود و دو ماه پس از افزایش شدید قیمت‌ها از اوایل فوریه به بعد، پس از تمدید و تعمیق کاهش تولید اعضای گروه صادرکنندگان اوپک، رخ‌داد. شاخص جهانی قیمت نفت‌خام برنت از پایین‌ترین سطح 76.85دلار در هر بشکه در 2فوریه به بالاترین سطح 92.18دلار در 12 آوریل رسید. این نشان می‌دهد که قیمت‌های بالاتر نفت ممکن است مقدار نفت‌خامی را که پالایشگاه‌های چینی مایل به خرید هستند، محدود کند. هرگونه افزایش در واردات نفت آنها احتمالا از منابع با تخفیف مانند روسیه و ایران حاصل می‌شود که صادرات آنها به دلیل تحریم‌های غرب محدود شده‌است و در نتیجه تعداد خریداران بالقوه آنها را کاهش می‌دهد.

قیمت‌های فروش رسمی

افزایش قیمت‌های فروش رسمی(OSP) به بالاترین حد پنج ماه اخیر توسط صادرکننده اصلی عربستان‌سعودی برای بارگیری محموله‌‌‌‌های بارگیری در ماه ژوئن، ممکن است تقاضای نفت چین از این پادشاهی را کاهش دهد و برخی منابع به کاهش 5.8‌میلیون بشکه‌‌‌‌ای محموله‌‌‌‌های ژوئن نسبت به ماه مه اشاره کردند. بر اساس آمار گمرک، واردات نفت‌خام چین در چهار ماه اول سال‌2‌درصد افزایش یافت، با این حال بر حسب بشکه در روز، این معادل افزایش تنها 100‌هزار بشکه در روز است. این مقدار بسیار کمتر از افزایش 710‌هزار بشکه در روز تقاضا است که اوپک در آخرین گزارش ماهانه خود که در 14ماه مه منتشر شد، برای کل چین برای سال‌2024 پیش‌بینی کرده‌بود. واردات و تقاضای کلی برای نفت متفاوت است زیرا با استفاده از ذخایر موجود یا افزایش تولید داخلی نیز می‌توان تقاضا را تامین کرد. تولید داخلی نفت چین در چهار ماهه اول سال‌2024 به میزان 2.1‌درصد افزایش یافت، با این حال چین در سال‌2024 با سرعت بیشتری نسبت به سال‌2023 به ذخایر نفت خود افزوده است. در چهار ماه اول سال‌2024، مازاد نفت اضافه‌شده به انبارها 830‌هزار بشکه در روز در مقایسه با 480‌هزار بشکه در روز در مدت مشابه سال‌گذشته بوده‌است.

رویکرد محتاطانه

این آمار نشان می‌دهد؛ درحالی‌که رشد واردات نفت چین در سال‌2024 متوسط است، مقدار بیشتری از این واردات در مقایسه با سال‌قبل به ذخایر استراتژیک سرازیر می‌شود. فعالیت‌های ذخیره‌سازی چین نشان‌دهنده رویکرد محتاطانه به امنیت انرژی و موقعیت‌‌‌‌یابی آن در بازار، با توجه به نوسانات بازار جهانی نفت و عوامل ژئوپلیتیک است. انباشت استراتژیک ذخایر نفتی همچنین می‌تواند اهرمی را برای چین در مذاکره بر سر قیمت نفت و تضمین شرایط مطلوب‌تری از سوی صادرکنندگان فراهم کند، به‌خصوص که پویایی جهانی نفت همچنان در حال تغییر است. نگهداری مداوم و افزایش آتی در فعالیت‌های پالایشگاهی نشان‌دهنده پاسخی پویا به شرایط بازار، ایجاد تعادل بین نیازهای فوری پالایش و استراتژی‌های ذخیره‌سازی بلندمدت است. این رویکرد ظریف، سازگاری چین را در مدیریت نیازهای انرژی گسترده خود درمیان نوسانات اقتصادی جهانی و سیاست‌های در حال تحول انرژی برجسته می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان