ماهان شبکه ایرانیان

آلرژی زمستانی چیست و چه تفاوت هایی با سرماخوردگی دارد؟

آلرژی های زمستانی در داخل خانه بسیار رایج هستند. به عنوان مثال، در مناطق صنعتی، از هر ۴ نفر ۱ نفر به کنه های گرد و غبار آلرژی دارد...

عصر ایران- آلرژی زمستانی چیست؟ علائم این نوع از آلرژی مشابه نشانه های سایر آلرژی های فصلی است و برخی از علائم خاص آن نیز ممکن است با سرماخوردگی اشتباه گرفته شوند. با این حال، تغییرات جزئی در سبک زندگی و کمک های پزشکی می توانند به افراد در مدیریت آلرژی های زمستانی کمک کنند.

چه چیزی باعث آلرژی زمستانی می شود؟

آلرژی های بهار، تابستان و پاییز فصلی هستند، به این معنی که این دسته از آلرژی ها زمانی تظاهر می یابند که برخی آلرژن ها مانند گرده درختان یا کهنه واش (یک سرده از زیرخانواده کاسنی واریان) در هوا فراوان باشند.

در مقابل آلرژی های زمستانی کمتر به فصل بستگی دارند تا به سبک زندگی. این مسئله به این دلیل است که اکثر آلرژن های زمستانی در فضای داخل خانه رخ می دهند و تشدید می یابند. بدین ترتیب اگر زمان بیشتری را در داخل خانه بگذرانید، به خصوص در فضاهایی که تهویه مناسبی ندارند، بیشتر متوجه ابتلا به آلرژی های زمستانی خواهید شد.

بر اساس مقاله ای که از طریق وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی است، شایع ترین علل آلرژی زمستانی عبارت اند از:

- هاگ های کپک

- شوره حیوانات

- گرد و غبار یا کنه های گرد و غبار

- سوسک ها، از جمله مدفوع و پوشش آنها

در آب و هوای بسیار گرم، گیاهان نیز ممکن است طی ماه های زمستان به تولید مواد حساسیت زا ادامه دهند. افرادی که در این مناطق آب و هوایی زندگی می کنند، در بیشتر زمان سال با گرده گل دست و پنجه نرم خواهند کرد.

آلرژی های زمستانی در داخل خانه بسیار رایج هستند. به عنوان مثال، در مناطق صنعتی، از هر 4 نفر 1 نفر به کنه های گرد و غبار آلرژی دارد.

آلرژی زمستانی در مقابل سرماخوردگی

علائم آلرژی زمستانی و سرماخوردگی ممکن است بسیار شبیه به هم باشند و همین امر تشخیص آنها را از هم دشوار کند.

با استناد به مقالاتی که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی هستند، آلرژی می تواند در هر سنی ایجاد شود، حتی پس از سال ها زندگی و عدم واکنش به همان مواد حساسیت زایی که در خانه وجود داشته اند! این واقعیت که یک فرد قبلا مشکل آلرژی نداشته است، لزوما به این معنی نیست که علائم مشاهده شده قطعا ناشی از سرماخوردگی هستند.

علائمی که بیش از چند هفته طول می کشند، به طور معمول نتیجه آلرژی هستند. در مقابل علائمی که به طور ناگهانی، پس از هفته ‌ها یا ماه‌ ها زندگی در یک خانه ظاهر می‌ شوند، ممکن است ناشی از سرماخوردگی باشند، به‌ خصوص اگر فرد سابقه قبلی آلرژی نداشته باشد.

علاوه بر این تفاوت هایی وجود دارد که می تواند به تشخیص آلرژی از سرماخوردگی کمک کند:

- سرماخوردگی می تواند منجر به ایجاد تب شود، اما آلرژن های موجود در هوا دمای بدن فرد را تغییر نمی دهند.

- سرماخوردگی ممکن است باعث درد عضلانی شود، در حالی که آلرژی معمولا اینطور نیست.

- گلودرد در سرماخوردگی شایع است، اما با آلرژی کمتر اتفاق می افتد.

- فرد مبتلا به سرماخوردگی ممکن است در قسمت قفسه سینه خود احساس فشار کند. در مقابل، فقط افراد مبتلا به آسم که آلرژی دارند ممکن است درد قفسه سینه را گزارش کنند.

- سرفه با سرماخوردگی شایع تر است، هرچند ممکن است با آلرژی نیز رخ دهد.

- سرماخوردگی خود به خود از بین می رود، اما آلرژی ممکن است تنها زمانی برطرف شود که آب و هوا تغییر کند و فرد زمان بیشتری را در محیط بیرون از خانه بگذراند.

- سرماخوردگی معمولا باعث ایجاد بثورات پوستی یا خارش در چشم ها نمی‌ شود، در حالی که آلرژی‌ ها اغلب باعث خارش می‌ شوند.

درمان

درمان آلرژی زمستانی به علائم فرد و شدت آلرژی بستگی دارد.

برخی از افراد ممکن است به درمان پزشکی نیاز داشته باشند، در حالی که شماری دیگر با استفاده از استراتژی های پیشگیری کننده از کنترل آلرژن ها سود خواهند برد. این موارد عبارت اند از:

- دارو درمانی: شماری از داروها مانند آنتی هیستامین های بدون نسخه، اسپری های استروئیدی بینی و داروهای تجویزی ممکن است به کنترل علائم کمک کنند.

- ایمونوتراپی: این فرآیند شامل قرار دادن فرد در معرض مقادیر کمی از آلرژن طی زمان با هدف کاهش شدت واکنش است. این مورد معمولا به معنای دریافت واکسن های آلرژی است.

- شستشوی بینی: برخی افراد به مرور متوجه می شوند که اسپری های بینی می توانند به پاک نگه داشتن مجاری بینی از مواد حساسیت زا کمک کنند و شدت واکنش های آلرژیک را کاهش دهند.

- درمان آسم: درمان آسم ممکن است به کاهش شدت آلرژی کمک کند. این موضوع غالبا نیاز به مصرف دارو، استفاده از ترکیبات استنشاقی یا ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی افراد دارد.

پیشگیری

برخی از استراتژی هایی که می توانند شدت آلرژی های زمستانی را کاهش دهند و به طور بالقوه از آنها پیشگیری کنند عبارت اند از:

- بهبود تهویه در خانه

- تمیز کردن مناطق دارای گرد و غبار برای حذف آلرژن های احتمالی

- تمیز کردن مکرر اسباب بازی ها

- نصب فیلتر هوای داخلی

- تمیز کردن فضولات سوسک ها و بررسی گزینه های موجود برای کنترل این حشرات

- استفاده از پوشش های ضد گرد و غبار روی تخت و تشک ها

- دور نگه داشتن حیوانات خانگی از محل خواب

- حذف فرش از خانه یا استفاده حداقلی از فرش و موکت

- حفظ رطوبت خانه تا 45 درصد یا کمتر

- حذف هر گونه کپک در حال رشد در خانه

پزشکان به طور کامل نمی دانند که چه چیزی باعث ایجاد آلرژی می شود یا چگونه می توان از آن به طور قطعی جلوگیری کرد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ویژگی های ژنتیکی و همچنین عوامل سبک زندگی ممکن است بر خطر ابتلا به آلرژی تاثیر بگذارند.

با استناد به گزارشی از سازمان غذا و دارو آمریکا، بزرگ شدن کودکان در محیط های بیش از حد ضدعفونی شده؛ مانند جایی که سفید کننده یک ماده ضد عفونی کننده رایج است، ممکن است خطر ابتلا به آلرژی را افزایش دهد.

با این حال، هیچ مدرک قانع کننده ای وجود ندارد که نشان دهد یک مداخله خاص قادر به جلوگیری از وقوع آلرژی های زمستانی است.

 
 
 
 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی