به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «سحر زریان» کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت وگوی اختصاصی با خبرآنلاین اظهارکرد: سرطان پستان و روده بزرگ از سرطانهای شایع زنان و بیماری های نگرانکننده در ایران است و بالاترین میزان مرگ و میر در اواخر دوره میانسالی به علت سرطان پستان میباشد.
وی افزود: در سال گذشته 79هزار و 107زن 30 تا 70ساله برای غربالگری سرطان پستان به مراکز و پایگاه های سلامت در کل استان مراجعه کرده اند و از میزان چهار هزار و 227زن مشکوک به سرطان تشخیص داده شدند.
کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: طی شش ماهه نخست سال گذشته، 41هزار و 170زن در استان قزوین برای انجام غربالگری مراجعه کردند و از این تعداد دوهزار و 116نفر مشکوک به سرطان بودند.
زریان اضافه کرد: در طی 6ماهه نخست سال جاری نیز 44هزارو 282زن 30تا 70ساله در استان قزوین برای انجام غربالگری سرطان پستان مراجعه کردند و از این میزان دو هزار و 481زن معادل 5.6درصد در معاینات، مشکوک و نیازمند ارجاع بودند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش مراجعه را نشان می دهد.
وی هدف از غربالگری سرطان را استفاده از یکسری آزمایش و روش های معاینه پزشکی به منظور شناسایی و تشخیص سرطان قبل از ظهور علائم بیماری در فرد عنوان کرد.
زریان خاطرنشان کرد: زمانی که علائم سرطان ظهور کند ممکن است به نقاط دیگر بدن منتقل شده باشد ولی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود درمان آن ساده تر خواهد بود.
زریان با بیان اینکه خودآزمایی پستانها باید از سن 20سالگی توسط خود فرد به صورت ماهانه انجام شود افزود: بعد از این سنین نیز ضروری است تا زنان در سن 30 تا 40سالگی هر 2 سال یک مرتبه و از سن 40 تا 70سالگی به صورت سالانه به ماما یا پزشک مراجعه کرده و از شرایط جسمی خود آگاه شوند.
کارشناس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهارکرد: از علائم این بیماری، وجود توده در پستان و زیربغل، تغییرات پوستی شامل التهاب یا قرمزی پوست، پوست پرتقالی، زخم، پوسته پوسته شدن می باشد.
گفتنی است؛ پویش سراسری غربالگری رایگان سرطان پستان از 10مهر همزمان با سراسر کشوردر استان قزوین آغاز و تا 10آبان ماه سال جاری ادامه دارد.