عصر ایران ــ در اعماق جنگلهای آمریکای مرکزی، درختان گنجینههایی را در خود پنهان کردهاند. راداری که از طریق هواپیما هدایت میشود، با دقت لابهلای پوشش گیاهی این منطقه را جستجو میکند. اما این بار، باستانشناسان شهری بزرگ دیگر در مکزیک یافتهاند که آن را "والریانا" مینامند.
گزارش را اینجا ببینید
به گزارش عصر ایران به نقل از بی بی سی متاسفانه، امروزه هیچ عکسی از والریانا در دسترس نیست، زیرا سالهاست که کسی به آنجا سفر نکرده است. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم در این استودیوی مجازی، تصویری از آنچه این شهر میتوانسته باشد به شما ارائه دهیم.
این شهر، میزبان معبدی هرمی متعلق به تمدن مایا بوده است؛ شبیه به معابد دیگر این تمدن. مردم در این معبد عبادت میکردند و اشیای ارزشمندی مانند نقابهای یشمی را در آن قرار میدادند. حتی مردگان خود را نیز در آنجا به خاک میسپردند.
گروه کاوشگر، حدود 7000 بنا را در محوطهای به وسعت شهر ادینبرو کشف کرده است. نزدیک به 50000 نفر در قرن نهم میلادی، یعنی در اوج شکوفایی این شهر، در آن زندگی میکردند. باستانشناسان در کنار خانهها، شواهدی از وجود آمفی تئاتر، میدانها و حتی یک زمین ورزشی مخصوص بازیهای باستانی با توپ یافتهاند.
توماس لوک، باستانشناس این پروژه، میگوید: "اینجا محیطی بسیار باشکوه و رنگارنگ بوده و به عقیده من، انتخاب جذابی برای بنا کردن قصرها، اهرام و معابد بوده است." این بناها احتمالا با لایهای از آهک پوشانده و سپس با رنگهای قرمز، صورتی، زرد و سیاه نقاشی میشدند. در میان این بناها، ساختمانهایی نیز وجود داشته که مردم اغلب وقت خود را در آنجا صرف ساختن ظروف سفالی یا ابزارهای سنگی میکردند. همچنین، نشانههایی از بازارها در این شهر باستانی یافت شده است.
این شهر باستانی قرنها پابرجا بود، اما پدیدههایی مانند جنگ، تغییرات اقلیمی و تهاجم اسپانیا، به فروپاشی تمدن مایا منجر شد. با این حال، نوادگان آنها تا به امروز باقی ماندهاند و در شهر کامپیچ زندگی میکنند. جالب است که این مکان جدید، تنها 15 دقیقه با جایی فاصله دارد که نیاکانشان در زیر پای آنها آرمیدهاند.