رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که 40 درصد پزشکان عمومی در کشور به کاری غیر از طبابت مشغولند، گفت: این درحالی است که در زمینه پزشک متخصص در برخی رشتهها با کمبود روبرو هستیم.
به گزارش تسنیم، محمد رئیس زاده در مراسم افتتاحیه شانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه و درد با اعلام این که 40 درصد پزشکان عمومی در کشور به کاری غیر از طبابت مشغولند، اظهار کرد: این درحالی است که در زمینه پزشک متخصص در برخی رشتهها با کمبود روبرو هستیم.
وی افزود: متاسفانه پزشکان جوان تمایلی به ادامه تحصیل در رشتههای تخصصی ندارند و مسئولان در دولتهای قبل به جای پرداختن به دلایل این بی رغبتی و تلاش برای رفع این معضلات به افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی روی آوردند که اقدامی اشتباه بوده است.
رئیس زاده با ابراز تاسف از رشد بسیار ناچیز تعرفه رشته پزشکی تصریح کرد: میزان افزایش تعرفه پزشکی طی سالیان اخیر یک سوم حقوق کارمندی و یک چهارم دستمزد کارگری بوده است.
وی ادامه داد: به همین علت پزشکان رغبتی برای ورود به رشتههای تخصصی ندارند و صندلیهای دستیاری برخی از رشتهها از جمله بیهوشی در کشور خالی مانده است که این امر باعث شده وضعیت رشته بیهوشی از مرز بحران بگذرد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: بسیاری از پزشکان نیز مهاجرت کردهاند و این امر زنگ خطری برای نظام سلامت است.
وی گفت: از 385 ظرفیت رزیدنتی زیر 100 نفر پر شده و امسال تنها 70 نفر فارغ التحصیل شدهاند.
رئیس زاده از خروج 850 هیئت علمی علوم پزشکی در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: این مسئله در کنار خالی ماندن صندلیهای رزیدنتی بیانگر آن است که سیاست گذاران به حرف وزارت علوم، سازمان نظام پزشکی و انجمنها گوش نمیدهند و به نظرهای کارشناسی آنها عمل نمیکنند.
وی با تاکید بر اهمیت نقش رشته بیهوشی در پزشکی خاطرنشان کرد: بخش عمده موفقیت جراحان در اتاق عمل مرهون عملکرد متخصصان بیهوشی با تجربه و کارآمد است. تکنولوژیهای نوین از قبیل هوش مصنوعی رشته بیهوشی را به طور قطع در جهت توانمندتر شدن متحول خواهند کرد.