ماهان شبکه ایرانیان

۱۷ عامل بیماری‌زا که نیاز فوری به واکسن‌ها دارند

سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (سه‌شنبه) اعلام کرد ۱۷ عامل بیماری‌زا را شناسایی کرده است که واکسن‌های جدید برای آن‌ها ضروری است؛ زیرا اغلب باعث بیماری می‌شوند.

«ماتئوش هاسو آگوپسوویچ»، مسئول فنی سازمان جهانی بهداشت و مدیر پروژه برای تحقیقات تولید واکسن و تحویل در یک نشست توجیهی سازمان ملل در ژنو گفت: مطالعه جدید برای شناسایی عوامل بیماری‌زا نشان‌دهنده اولین تلاش جهانی برای اولویت‌بندی سیستماتیک پاتوژن‌های بومی بر اساس تاثیر آنها بر منطقه و سلامت جهانی است.

به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، او گفت: یافته‌ها در عین حال برخی از اولویت‌های دیرینه واکسن را تأیید می‌کند.

وی افزود که اچ‌آی‌وی، مالاریا و سل همچنان در صدر فهرست به‌عنوان تهدید‌های بزرگ جهانی هستند که مجموعا باعث مرگ 2.5 میلیون نفر در سال می‌شوند.

با این حال، او گفت این مطالعه همچنین به دنبال جلب توجه بیشتر به پاتوژن‌هایی مانند استرپتوکوک گروه A است که باعث عفونت‌های شدید می‌شود و عامل 280 هزار مرگ ناشی از بیماری روماتیسمی قلب عمدتاً در کشور‌های کم‌درآمد است.

مسئول فنی سازمان جهانی بهداشت همچنین خاطر نشان کرد: نمونه دیگری از اولویت جدید، کلبسیلا پنومونیه است - باکتری که در سال 2019 با 790 هزار مرگ همراه بود و مسئول 40 درصد مرگ و میر نوزادان به دلیل عفونت خون در کشور‌های کم درآمد است.

سازمان جهانی بهداشت استرپتوکوک گروه A، ویروس هپاتیت سی، HIV-1 و کلبسیلا پنومونیه را به عنوان پاتوژن‌هایی که واکسن جدید برای آنها مورد نیاز است، فهرست کرده است.

در مورد پاتوژن‌هایی هم که واکسن‌های آنها نیاز به توسعه بیشتر دارند، سیتومگالوویروس، ویروس آنفلوآنزا (واکسن محافظ گسترده)، گونه‌های لیشمانیا، سالمونلا غیرتیفوئیدی، نوروویروس، پلاسمودیوم فالسیپاروم (مالاریا)، گونه‌های شیگلا و استافیلوکوکوس اورئوس را فهرست کرده است.

همچنین این سازمان ویروس دنگی، استرپتوکوک گروه B، E. coli پاتوژن خارج روده‌ای، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) را به عنوان پاتوژن‌هایی که واکسن‌هایشان در حال نزدیک شدن به تایید نظارتی، توصیه سیاست یا معرفی هستند، طبقه بندی کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان