حتما با بیماریهای قلبی مواجه شدهاید، اگر خودتان نه اما احتمالاً افراد نزدیک به شما این بیماری را داشتهاند، بیماریهای قلبی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان و ایران است.
به گزارش خبر آنلاین، اواخر آبان امسال بود که دبیر اجرایی هشتمین دوره کنگره نارسایی قلب ایران گفت: در ایران سالانه حدود 160 هزار نفر براثر بیماری قلبی جان خود را از دست میدهند.
وحید اسلامی گفته بود: 40 درصد عامل مرگ و میر ایرانیان بیماریهای قلبی هستند و سن سکته قلبی به 35 سال رسیده است.
شروع گرفتگی رگهای قلب از 10 سالگی
درهمینباره دکتر محمد حسین نجفی، متخصص قلب و فوق تخصص آنژیوپلاستی میگوید: بیماریهای قلبی در دنیا مهمترین مسئله سلامت مردم است، بهواسطه اینکه عوامل خطر مانند بروز چاقی روبه افزایش است میزان بروز بیماریهای قلبی در تمام دنیا هم رو به افزایش است.
او ادامه میدهد: واقعیت این است که برای جلوگیری از گرفتگی رگهای قلبی عواملی هستند که میتوانند این اتفاق را تسریع کند یا به عقب بیندازند، روند گرفتگی رگها از 10 سالگی شروع میشود، اما پیاده روی و استفاده از مواد غذایی پر از فیبر مانند سبزیجات ، استفاده از مواد کم کالری میتواند این روند را به تاخیر بیندازد و عمر را طولانی کند.
این متخصص بیان میکند: همانطورکه گفته شد برخی از کارها میتواند روند گرفتگی رگهای قلبی را تسریع کند، به عنوان مثال استفاده از سیگار، مشروبات الکلی، استفاده از غذاهایی که پر کالری هستند مانند فست فودها، این موارد می توانند بیماری قلبی را تسریع کنند.
محمد حسین نجفی میگوید: برخی از بیماری ها مانند دیابت، فشار خون و چربی کنترل نشده روند بیماری قلبی را تسریع میکند. بنابراین کنترل برخی عوامل در ابتلا به بیماریهای قلبی تاثیرگذاری زیادی دارند.
این علائم را جدی بگیرید
ممکن است افراد با وجود رعایت تغذیه مجدد به بیماری های قلبی مبتلا شوند، لذا باید برخی علائم را جدی گرفت، دردهای ناشی از سکته قلبی معمولا هنگام فعالیت بدنی مانند راه رفتن یا بالا رفتن از پله رخ میدهند و ممکن است به فک، شانهها، دستها یا نواحی شکم انتشار پیدا کند؛ همچنین درد همراه با تعریق سرد از نشانههای جدی محسوب میشود و نیاز به بررسی فوری دارد.
کاهش استرس و غربالگریهای منظم برای افراد در معرض خطر به ویژه مردان بالای 45 سال و زنان بالای 55 سال، به روشهای تشخیصی مانند نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و استرس کاردیوگرافی اهمیت دارد، با آنژیوگرافی، درمان دارویی یا جراحی میتوان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.