به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا نورانی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، در باره تولید عسل ارگانیک در کشور با بیان اینکه مسیر پروازی زنبور عسل حدود 5 کیلومتر است اظهار داشت: کسانی که در زمینه تولید عسل ارگانیک کار می کنند باید کندوی آنان در جایی قرار داشته باشد که در آنجا از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نشده باشد. همچنین در فاصله 5 تا 6 کیلومتری از این مکان، مواد شیمیایی که زنبور بتواند به آن دسترسی پیدا کند وجود نداشته با شد.
نورانی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ما کمتر از 5 درصد عسل ارگانیک تولید می شود خاطرنشان کرد: متأسفانه هنوز تولید عسل ارگانیک جز اولویت ها و برنامه های رسمی دولت نیست.
به گفته رئیس انجمن ارگانیک ایران در حال حاضر سطح زیر کشت محصولات ارگانیک در کشور حدود 43 هزار هکتار است، ضمن اینکه 38 هزار هکتار نیز در عرصه های طبیعی، تولید محصولات ارگانیک داریم.
وی با اشاره به اینکه ایران رتبه 43 جهان را در زمینه تولید محصولات ارگانیک دارد افزود: زنبور داری ارگانیک صنعتی نو است که ما با همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی به خوبی اطلاع رسانی های لازم را در این زمینه به زنبور داران انجام داده ایم.
نورانی با بیان اینکه عسلی که از کشور صادر می شود گواهی های اتحادیه اروپا را دارد تأکید کرد: تاکنون عسل مرجوعی به کشور نداشته ایم ضمن اینکه میزان صادراتمان محدود است چرا که حجم تولید عسل در کشور ما زیاد نیست. امیدوار هستیم در دولت دوازدهم توسعه صادرات بیشتری داشته باشیم.
رئیس انجمن ارگانیک ایران اعلام کرد: برای اولین بار این انجمن تصمیم گرفته شرکت تعاونی ارگانیک را در کنار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایجاد کند که این حرکت خوبی در زمینه محصولات ارگانیک است و سازمان مرکزی تعاون روستایی کمک ویژه ای به ایجاد این شرکت تعاونی کرده است.
نورانی در ادامه با بیان اینکه بیش از یک میلیون کندوی ارگانیک زنبور عسل در جهان وجوددارد افزود: 70 درصد این کندوها در اروپا، 19 درصد آن در آمریکای لاتین، 10 درصد در افریقا و یک درصد به صورت پراکنده در کشورهای مختلف قرار دارد.
به گفته وی کشورهای بلغارستان، ایتالیا و فرانسه به ترتیب رتبه های اول تا سوم در این زمینه را دارند.
در ادامه این نشست محمدرضا اردکانی عضو انجمن ارگانیک ایران از برگزاری کارگاه آموزشی زنبور داری ارگانیک در محل سازمان مرکزی تعاون روستایی در روزهای 13 و 14 تیرماه خبر داد و اظهار داشت: این کارگاه قرار است با همت چهار نهاد از جمله سازمان مرکزی تعاون روستایی، انجمن ارگانیک و دو نهاد بینالمللی برگزار شود.