حجت‌الاسلام رفیعی عنوان کرد:

حق‌الناس با ۵۰۰ بار «بک یا الله» گفتن در شب قدر هم بخشیده نمی‌شود

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) با بیان اینکه حق‌الناس مال دیگران است، تاکید کرد: حق‌الناس با ۵۰۰ بار «بک یا الله» گفتن در شب قدر هم بخشیده نمی‌شود و باید حق مردم ادا شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز، 22 تیر در جلسه تفسیر در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به توصیه‌های امام صادق(ع) برای کسب و تجارت گفت: ایشان در توصیه به چند نفر که در این رابطه سؤالاتی از ایشان داشتند فرمودند اولین شرط در کاسبی این است که دروغ نگویی. متاسفانه این صحنه‌سازی‌های کنونی در کاسبی و در خرید و فروش با این توصیه امام سازگاری ندارد.  

وی با بیان اینکه بر اساس روایات کسب رزق حلال از شمشیر زدن در میدان جنگ سخت‌تر است، افزود: دومین شرط این است که انسان عیب جنسش را کتمان نکند، زیرا حق‌الناس است و حق‌الناس با احیاگرفتن و 500 بار «بک یا الله» گفتن هم بخشیده نمی‌شود.

رفیعی با اشاره به بقیه شروط ادامه داد: سومین شرط آن است که کلاه سر فردی که به تو اطمینان کرده است نگذار؛ یعنی ممکن است کسی از جنس سر در نمی‌آورد و به کاسب اطمینان می‌کند و دیگر شروط نیز این است که حق را بگیر و حق را بده، در کاسبی نترس باش و خیانت مکن زیرا انسان ترسو و خائن به جایی نمی‌رسد.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) در ادامه تفسیر سوره نور به آیه 37 اشاره کرد و گفت: در این آیه چهار ویژگی برای انسان‌های مومن که با تعبیر «رجال لا تلهیهم ...» از آنان یاد شده بیان شده است که شامل ذکر، نماز، زکات و یاد معاد است یعنی کسانی که این چهار ویژگی را دارند مشمول این آیه شریفه هستند و مصداق تام و کامل آن ائمه(ع) هستند.

وی با اشاره به آیه شریفه افزود: براساس این آیه شیطان می‌خواهد سه چیز در میان مومنان وجود داشته باشد اول بغض و کینه و رواج قمار و شراب برای تقویت این بغض تا مردم را از ذکر خدا باز دارد و از نماز زیرا ذکر خدا مفتاح الجنه و کنوز الجنه است. بهترین ذکر برای مقابله با شیطان ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله» است. برای تکمیل کردن این ذکر خوب است بگوئیم «سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر و لا حول و لا قوة الا بالله».

رفیعی ادامه داد: قرآن کریم می‌فرماید «اذکرونی اذکرکم و اشکروا ل و من اعرض عن ذکری» البته ذکر فقط زبانی نیست.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) عنوان کرد: براساس روایتی از ایشان ذکر هفت نوع است که شامل ذکر زبان، نفس، روح، قلب، عقل، معرفت و سر می‌شود.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: ذکر نفس جهاد و تلاش برای خدمت به خود و دیگران است، ذکر روح حالت خوف و رجاست که متاسفانه برخی فقط از رجا می‌گویند که موجب جری شدن افراد است و طوری سخن می‌گویند که گویا جهنم دکوری است. ذکر قلب بیرون راندن کینه است؛ ذکر عقل، تعظیم و حیاست؛ ذکر معرفت تسلیم و رضا و ذکر سر نیز آن است که خدا را در خفا ناظر و شاهد اعمال بدانیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان