شناسه : ۳۰۰۲۷۴ - سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۱
اداره تامین منابع مالی پایدار حوزههای علمیه خواهران تاسیس شد
گروه حوزههای علمیه: اداره تامین منابع مالی پایدار حوزههای علمیه خواهران در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران تاسیس شد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام محسن محدث، رئیس ادارة تامین منابع مالی پایدار حوزههای علمیه خواهران در این زمینه گفت: این اداره بر اساس منویات مقام معظم رهبری و تاکید مراجع معظم تقلید و مفاد اساسنامه و مصوبات شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران با رویکرد امکان کاهش وابستگی به منابع مالی دولتی و تامین استقلال مالی حوزه های علمیه راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه منابع مالی و سرمایهای پایدار برای حوزههای علمیه خواهران نیازمند چهار خصوصیت است، اضافه کرد: خصوصیت اول تداومپذیری است، به این معنا که این منابع باید دارای ثبات و مستمر باشد و دچار نوسانات شدید در مدت کوتاه نباشد. خصوصیت دوم مطلوب و مشروع بودن است، چنان که نباید منابع مالی به هر قیمت و از هر طریقی تامین شود. خصوصیت سوم انعطافپذیری منابع مالی و سرمایه ای است، با توجه به اینکه پایه درآمدی طی زمان رشد میکند، همزمان با رشد پایه مالی، مخارج نیز گسترش مییابد، بنابراین باید منابع نیز رشد یابند. چهارمین و مهمترین خصیصه منابع پایدار حوزههای علمیه مغایر نبودن با شئونات و عزتمندی حوزههای علمیه و اهداف فرهنگی و اجتماعی آن است.
حجتالاسلام محدث خاطرنشان کرد: طرحی را معاون اداری مالی حوزههای علمیه خواهران مطرح کرده است که در حال نهایی شدن است و بر اساس آن «شورای راهبری و توسعه حوزههای علمیه خواهران» در استانها راهاندازی میشود. به این معنا که در هر استان شورای راهبری و توسعه حوزههای علمیه خواهران با عضویت نماینده ولی فقیه در استان، استاندار، مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل راه و شهرسازی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی، رییس شورای اسلامی استان و مدیر استانی حوزه علمیه خواهران و بعضی معنونین تشکیل میشود تا اگر حوزههای علمیه خواهران نیازی در مورد احداث بنا، توسعه و پشتیبانی مالی و سرمایهای، هدایت و هماهنگی ظرفیتها و امکانات استانی و جلب مشارکتها و کمکهای استانی داشتند تمام ظرفیتها به کمک حوزههای علمیه خواهران آورده شوند.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ یکی از دغدغههای مهم برای حوزههای علمیه که رسالت بزرگی بر دوش داشتهاند، رفع مشکلات و معضلات در مسیر تعلیم و تربیت طلاب بوده است، گفت: در طول تاریخ پشتیبانی مالی حوزههای علمیه از دیرباز توسط علمای سلف با اتکال به خداوند متعال و توجهات خاصه حضرت ولی عصر(عج) و مساعدت های مومنین انجام میشده است و امیدواریم اکنون نیز به جایی برسیم که دغدغه اصلی مدیران مدارس علمیه تعلیم و تربیت طلاب فاضل باشد و از دغدغههای مالی فارغ شوند.