ماهان شبکه ایرانیان

پژوهشگاه شهید صدر در سالی که گذشت

گروه اندیشه: پژوهشگاه شهید صدر در سال ۷۹ با هدف پژوهش و تحقیق در آثار شهید صدر فعالیت‌های خود را آغاز کرد و اکنون پس از طی سال‌ها فعالیت، مروری بر اقدامات این مرکز طی سال ۹۴ خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، پژوهشگاه تخصصی شهید سید محمدباقر صدر(مؤسسه نابغه آل‌الصدر) هم‌زمان با برگزاری کنگره بین‌المللی شهید صدر در سال ١٣٧٩ با همت جمعی از شاگردان وی، به‌ویژه آیت‌الله نورالدین اشکوری تشکیل شد و تاکنون با اشراف اشکوری و اجازه رسمی و انحصاری ورثه شهید صدر، به طور تخصصی به گردآوری و نشر آثار و اندیشه‌های شهید صدر می‌پردازد.
اهداف
پژوهشگاه شهید صدر با اهدافی چون پژوهش و پیگیری به ‌منظور یافتن و دریافت آثار مفقود و منتشر نشده شهید صدر، تصحیح، تحقیق و نشر آثار شهید صدر؛ ترجمه آثار شهید صدر به زبان‌های زنده دنیا؛ تاریخ‌نگاری و ثبت سیره علمی و عملی شهید صدر؛ پژوهش درباره اندیشه و سیره شهید صدر و معرفی و ترویج شخصیت شهید صدر فعالیت‌های خود را آغاز کرد.
فعالیت‌های پژوهشگاه در سال ٩4
پژوهشگاه شهید صدر علاوه‌ بر استمرار فعالیت‌های همیشگی خود در راستای یافتن آثار مفقوده شهید صدر، ثبت تاریخ شفاهی، سامان‌دهی و تقویت ارتباطات علمی ـ پژوهشی با مراکز علمی کشور، به‌طور ویژه در سال ١٣٩4 در راستای ترویج اندیشه‌ها و آثار شهید صدر اقداماتی را در عرصه‌های مختلف انجام داده است.
این پژوهشگاه در آغاز سال و هم‌زمان با سالگرد شهید صدر در ١٩ فروردین مراسم‌ بزرگداشتی را در موسسه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) و با حضور آیت‌الله محسن اراکی (دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی)، رافائل مائوریللو (شرق‌شناس ایتالیایی و پژوهشگر خاندان صدر) و فریبا انیسی (نویسنده کتاب دختری از تبار هدایت) برگزار کرد.
همچنین به همین مناسبت دو نشست علمی ـ تخصصی با موضوع سیاست و اقتصاد از منظر شهید صدر در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد. در این نشست حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم و حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدمحمد مهدی میرباقری سخنرانی کرد.
هم‌چنین در بیست و نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، با همکاری این پژوهشگاه مراسم نکوداشت استاد شهید آیت‌الله سید محمد باقر صدر و خواهرش بنت‌الهدی صدر در هتل استقلال تهران برگزار شد.
در این مراسم حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین قبانچی، امام جمعه نجف اشرف، با اشاره به پیشینه اقدامات تقریبی در جهان اسلام، درباره شخصیت شهید سیدمحمدباقر صدر و فعالیت‌های تقریبی ایشان و تشریح رویکرد وحدت‌گرای شهید صدر در اقدامات علمی و اجتماعی‌‌اش پرداخت.
فردوس العوادی، نماینده مجلس عراق نیز درباره شخصیت شهید بنت‌الهدی صدر سخن گفت و برخی اقدامات اجتماعی او به‌ویژه تأثیر مدارس اسلامی‌ وی در عراق را تشریح کرد.   
در طول سال نیز نشست‌های علمی متعددی با موضوعات مختلف و با محوریت آثار و اندیشه‌‌های شهید صدر در مراکز گوناگون علمی به همت یا با همکاری این پژوهشگاه برگزار شد.
همچنین در عرصه نشر آثار شهید صدر 4 اثر که تاکنون ترجمه نشده بودند برای نخستین بار به زبان فارسی ترجمه و منتشر شدند.
این آثار عبارتند از «اسلام راهبر زندگی» با ترجمه مهدی زندیه؛ «بارقه‌ها» ترجمه سید امید موذنی؛ «امامان اهل بیت(ع) مرزبانان حریم اسلام» ترجمه رضا ناظمیان و حسام حاج مؤمن؛ «گفتارهای بنیادین» ترجمه سید ابوالقاسم حسینی ژرفا.
افزون بر این، کتاب «پژوهش‌های قرآنی» با ترجمه سیدجلال میرآقایی به زودی وارد بازار نشر خواهد شد.
دیگر آثار ترجمه شده که در مرحله بازخوانی و ویرایش هستند؛ عبارتند از جلد ١٨ «موسوعة الإمام الشهید السید محمدباقر الصدر» که خود دربردارنده ٣ اثر به نام‌های فدک در تاریخ، تشیع و اسلام، پژوهشی درباره امام مهدی(ع) است.
همچنین «البنک اللاربوی» با عنوان «بانک بدون ربا» به‌زودی با اصلاح و ویرایش مجدد منتشر می‌شود.
در مجموع می‌توان اقدامات پژوهشگاه را در گردآوری و نشر آثار شهید صدر در قالب مجموعه آثار ٢١ جلدی با عنوان «موسوعة‌ الإمام الشهید السید محمدباقر الصدر»، تولید نرم‌افزار «دائرة معارف الإمام الشهید السید محمدباقر الصدر» با همکاری مرکز نور (دربردارنده مجموعه آثار شهید صدر، تقریرات دروس، شروح آثار، منابع سیره، اسناد و …)، ترجمه (اولیه و بازترجمه) آثار شهید صدر به زبان فارسی (جز آثار تخصصی فقه و اصول)، گردآوری آرشیو تخصصی تاریخ شفاهی شهید صدر (شامل بیش از ده‌ هزار سند درباره شهید صدر)، پشتیبانی محوری از تولید آثار مربوط به شهید صدر از جمله زندگی‌نامه 5جلدی «الشهید السید محمدباقر الصدر… السیرة والمسیرة فی حقائق و وثائق» و «شهید الأمة و شاهدها»، برگزاری و مساعدت در برگزاری همایش‌های بزرگداشت و معرفی شهید صدر، برگزاری و مساعدت در دوره‌ها و کلاس‌های تخصصی با محوریت اندیشه و سیره شهید صدر، ارائه مشاوره به طرح‌های پژوهشی مربوط یا دارای قابلیت بهره‌گیری از اندیشه‌های شهید صدر، رصد و گردآوری آثار مربوط به شهید صدر و تشکیل کتابخانه و آرشیو تخصصی شهید صدر (دربردارنده مقالات، مجلات و کتاب‌های منشور و غیرمنشور درباره اندیشه و سیره شهید صدر) خلاصه کنیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی