نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تاکید دارد که محدودیت واگذاری به دختران مجرد به دلیل مسائل تربیتی و احتمال ازدواج آنها طبیعی است.
به گزارش به نقل از خانه ملت،محمد کاظمی در خصوص محدودیتهای شرایط فرزندخواندگی، گفت: تعداد کم کودکانی که بتوان آنها را به متقاضیان فرزندخواندگی واگذار کرد، سبب شده تا نسبت متقاضیان به کودکان بیشتر باشد، در صورتی که اگرمتقاضیان از شرایط اولیه فرزندخواندگی برخوردار باشند، این اقدام سریعا انجام میشود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بر اساس قانون مدنی به دادگاه اختیار داده شده در شرایطی که والدین طفلی شرایط نگهداری از فرزند خود را نداشته باشد، آنها را بد سرپرست تلقی و به متقاضیان فرزندخواندگی به صورت موقت واگذار کند تا والدین حقیقی بهبود پیدا کنند.
وی افزود: امین موقت همانند ولی طفل باید به تربیت طفل در مدت معین بپردازد و پس از آن وی را به خانواده یا بهزیستی برگرداند، اما متاسفانه خانوادهها کمتر فرزندان را به شکل موقت میپذیرند زیرا مسائل عاطفی و احساسی در میان است.
کاظمی با بیان اینکه اکثر متقاضیان فرزندخواندگی خواهان پذیرش دایمی کودکان هستند، گفت: فرزندخواندگی دایم از شرایطی چون عدم سو پیشینه قضایی، تمکن مالی و صلاحیت اخلاقی و غیره برخوردار باشند، لذا نمیتوان تایید چنین شرایطی را محدودیت تلقی کرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی درباره واگذاری کودکان بی سرپرست به دختران مجرد، گفت: در جریان اصلاح قانون فرزندخواندگی اصلاحاتی صورت گرفت که به دنبال آن این اختیار به سازمانهای حمایتی داده شد تا کودکان را در شرایط سنی خاصی به دختران مجرد با سن به خصوصی واگذار کنند اما محدودیت در این نوع واگذاری بسیار است.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پذیرش یک فرزند توسط یک دختر مجرد بسیار سخت است، زیرا ازدواج این خانم در آینده و سازش همسر آتی وی با این طفل و مسائل تربیتی محدودیت در واگذاری را ایجاب میکند.
انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر 1600 نفر متقاضی فرزندخواندگی و 900 شیرخوار در کشور است، گفت: متأسفانه اغلب متقاضیان خواهان سرپرستی نوزاد و کودکان دختر هستند اما کودکانی که در شیرخوارگاه آمنه نگهداری میشوند عمدتاً بدسرپرست هستند و زمینه واگذاری آنها برای سرپرستی وجود ندارد لذا این فرزندان به صورت امین موقت به خانوادهها سپرده میشوند.