ماهان شبکه ایرانیان

عاشورا گلواژه عزت و عزتمندی

نامیدن این سال به عزت و افتخار حسینی ضمن هماهنگی با مناسبت آغاز و پایان سال، با شرایط زمانی حال حاضر کشور نیز تناسب کامل دارد . این تناسب که عزتمندی و سرفرازی الگویی از قیام سالار شهیدان را می طلبد . از دو جهت می تواند انگیزه ای برای الگوگیری از نهضت امام حسین (ع) و یارانش باشد .

نامیدن این سال به عزت و افتخار حسینی ضمن هماهنگی با مناسبت آغاز و پایان سال، با شرایط زمانی حال حاضر کشور نیز تناسب کامل دارد . این تناسب که عزتمندی و سرفرازی الگویی از قیام سالار شهیدان را می طلبد . از دو جهت می تواند انگیزه ای برای الگوگیری از نهضت امام حسین (ع) و یارانش باشد .

جهت اول این تناسب، به نوع تعامل موجود میان کشور ما و شیطان بزرگ مرتبط است . هر چند کشور ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در چند مورد مورد تهدید و گاه تعرض استکبار و عوامل آن بوده، اما پس از وقایع یازده سپتامبر در آمریکا و نمایان شدن وجه خشن و خصلت شیطانی سیاستمداران آمریکا تهدیدات علیه کشور ما شکل تازه ای به خود گرفته است .

جهت دیگر نامیده شدن این سال به «سال عزت و افتخار حسینی » توجه به اخلاق و مسائل معنوی و عبادی برای پیروز شدن در برابر تهاجم فرهنگی دشمن است که سعی دارد فساد را در جامعه ترویج کند . اما آن چه در این سال می تواند نمادی از عزت حسینی باشد الگو پذیری از امام حسین (ع) و یارانش و ایستادگی در برابر زمینه های گناه و سر بلند بیرون آمدن از میدان سخت جنگ فرهنگی است . پس عزت ما در این است که با پایبندی به اصول اخلاقی و عمل به دستورات دین، گوهر وجود را از آلودگی ها و ناپاکی ها نجات دهیم که اگر چنین کنیم، از این جهت نیز امسال و هر سال دیگر می تواند برای ما سال عزت و افتخار حسینی باشد . بدیهی است که الهام گرفتن از منش و رفتار حسین بن علی (ع) که مایه عزت و افتخار است برای یکایک افراد جامعه وظیفه است .

بی شک نائل شدن به عزت دنیا و آخرت در گرو جهاد اکبر است و هیچ کس جز پیروز آمدن بر هوی و هوس خود نمی تواند بر فتح قله عزت نائل آید .

از وجود تمایز دو جماعتی که در کربلا رو در روی هم ایستادند، تا بزرگترین حادثه تاریخ بشری و تجربه امت اسلامی و عبرت دیدگان مسلمین را بیافرینند . به نگرش این دو جماعت باز می گردد عده ای پس از بازگشت از جهاد اصغر به جهاد اکبر پرداختند و عده ای که فرموده رسول خدا صلی الله علیه وآله را نادیده گرفتند آنگاه که فرمودند: «از جهاد اصغر بازگشتید، بر شما باد جهاد اکبر .»

در نگاهی عاشورا اگر چه جهاد اصغر است اما همه رهروان وی قبلا جهاد اکبر را پشت سر نهاده بودند . از این رو می توان گفت

عاشورا نه یک حماسه و حادثه بلکه یک فرهنگ است . فرهنگ حماسه فرهنگ شهادت، فرهنگ ایستادگی و مقاومت، فرهنگ ولایت، فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، فرهنگ عشق، فرهنگ ایثار، فرهنگ تحمل و صبر، فرهنگ بصیرت و تدبیر، فرهنگ تسلیم در برابر خدا، فرهنگ وفاداری به قرآن و عترت، فرهنگ عزت و سرافرازی فرهنگ بی اعتنایی به زخازف دنیا و فرهنگ تمامی خوبیها و جلوه هایی زیبا و محبوب . دو صفی که در کربلا ایستاده اند، تا یکی در اوج شقاوت و دیگری در بلندای طهارت، حادثه عاشورا را در تاریخ بشر بیافرینند، با فریضه امر به معروف و نهی از منکر از هم جدا و ممتاز می شوند . از روزی که امام حسین (ع) حرکت را آغاز کرد تا به کربلا برسد همواره بر احیاء امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از اهداف اصلی قیام خود اشارت فرمود . در واقع عاشورا را نتیجه طبیعی تعطیلی فریضه و سنت رسول خدا صلی الله علیه وآله در شوریدن در برابر منکرات و تشویق و تحریص به معروف ها است .

در منظر امام حسین (ع) آنانی که پس از رسول الله جهاد اکبر را سر لوحه زندگی خود قرار دادند و جز به معروف و حاکمیت معروف نمی اندیشیدند همان عزت و عزتمندی است و آنانی که در مقابل منکر سکوت را پیشه و یا خود عامل و مروج منکر شدند جز ذلت در زندگی دنیا و آخرت برای خود اندوخته ای ندارند اینجا است که گلواژه حرکت امام حسین (ع) عزت و عزتمندی است و عصاره کربلا و شعار رهبری در سال عزت و افتخار شعار «هیهات من الذله » است .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان