ماهان شبکه ایرانیان

رضوی تشریح کرد:

بررسی تاریخی زمینه های مطالعات قرآنی غربی

گروه سیاسی: دانشجوی دکتری تاریخ تمدن و فرهنگ بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد در تشریح تلاش غربی ها در مطالعات قرآنی گفت: توجه غربیان به متن بودگی قرآن است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) کمال کشیک نویس رضوی، دانشجوی دکتری تاریخ تمدن و فرهنگ بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد، در همایش بین المللی مطالعات قرآن کریم که امروز، سه شنبه 17 اسفند، در دانشکده الهیات و معارف اسلامی در حال برگزاری است، با موضوع «مطالعات قرآنی در غرب، مطالعه موردی: تفسیرپژوهی» سخنرانی کرد.
وی اظهار کرد: توجه غربیان به متن بودگی قرآن است. در این مقاله کوشش شده است که با بررسی تاریخی زمینه های تاریخی مطالعات قرآنی غربیان را واکاوی کنیم.
رضوی اظهار کرد: نیمه دوم قرن نوزدهم و نیمه اول قرن بیستم اصول و منابع این رشته تدوین شده و در پایان قرن بیستم انشعابات گوناگونی در فضای مطالعات غربی در حوزه تفسیر قرآن رخ داده است. به واسطه تعاملات جهان اسلام و غرب، این رویکردها و روشها به فعالیتهای مسلمانان نیز راه یافته است.
 وی درباره یافته های پژوهش خود گفت: مهمترین یافته کاربرد واژه متن به جای قرآن نزد پژوهشگران غربی است. این یافته گویای تغییر نگرش برای شناخت جهان اسلام است که امکان ورود به سایر رشته های علوم انسانی برای فهم متن فراهم کرده است.
رضوی عنوان کرد: تلاش برای مفاهمه به بسط دو رویکرد بافت گرایی و متن گرایی در توجه به قرآن، تفسیر و تاریخ آن منجر شده است. به رغم تفاوتهای ظاهری این دو رویکرد در فهم متن، هر دو وابسته به آن هستند. یکی متن را مقدم داشته و از آن به منطق درونی آن می رسد و دیگری با این فرض که متن در خلا شکل نمی گیرد به بافت توجه کرده است.
 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان