ماهان شبکه ایرانیان

توسعه سنسور حرارتی با مصرف انرژی نزدیک به صفر؛ آینده کم مصرف‌ترِ گجت‌های پوشیدنی

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا موفق به توسعه یک سنسور حرارتی شده اند که انرژی مصرفی آن نزدیک به صفر است. با مقایسه ای میان سنسورهای حرارتی کنونی و نسخه جدیدی که توسعه یافته، می توان دید که نمونه جدید تا ۶۲۸ برابر به انرژی کمتری نیاز دارد.

توسعه سنسور حرارتی با مصرف انرژی نزدیک به صفر؛ آینده کم مصرف‌ترِ گجت‌های پوشیدنی

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا موفق به توسعه یک سنسور حرارتی شده اند که انرژی مصرفی آن نزدیک به صفر است. با مقایسه ای میان سنسورهای حرارتی کنونی و نسخه جدیدی که توسعه یافته، می توان دید که نمونه جدید تا 628 برابر به انرژی کمتری نیاز دارد.

اما سنسورهای حرارتی اصلاً به چه کاری می آیند؟ شاید هنوز چندان با اینگونه سنسورها در منازل خود آشنا نباشیم ولی در برخی نقاط جهان، ترموستات های هوشمندی به فروش می رسند که کار تعدیل هوای منزل یا محیط های داخلی را بر عهده می گیرند. قطعه کلیدی در این ترموستات ها، همان سنسور حرارت سنجی است که در موردش صحبت می کنیم. حال آنکه جالب است بدانید حتی در گذشته هم گفته می شد که سنسورهای مورد بحث، برای انجام وظیفه خود، انرژی بسیار ناچیزی مصرف می کنند.

در کنار مصرف انرژی در حد صفر، سنسور می تواند در چیپی با ابعاد 0.15 در 0.15 میلیمتر مربع جای گیرد که همین موضوع، باعث می شود تا پتانسیل بهره گیری از آن در تکنولوژی های پوشیدنی هم امکان پذیر باشد؛ ابزارهایی که می توانند آنقدر سبک باشند که کاربر آنها را بپوشد، ولی اصلاً وزن شان را احساس نکند.

اما اگر این سنسور در تکنولوژی های پوشیدنی به کار رود و قرار باشد وزن آن هم احساس نشود،‌ تکلیف باتری چه می شود؟ بر اساس گفته پژوهشگران، مصرف این سنسور به حدی اندک است که «می توان آن را از طریق خود بدن، یا محیط اطراف تامین کرد».

به این شکل شاید در آینده ای نزدیک ابزارهای پوشیدنی معرفی شوند (محصولاتی که فاقد نمایشگر هستند) که هیچ وقت نیازی به شارژ شدن نداشته باشند. یا دست کم و به شکلی خوشبینانه تر، سال ها صرفاً با یک باتری کوچک کار کنند.

البته این سنسور مشکلاتی هم دارد. تیم توسعه دهنده در دانشگاه کالیفرنیا می گوید که هنوز سنسور فوق کوچک و بسیار کم مصرف، نتوانسته همچون سنسورهای حرارتی فعلی، پاسخگویی سریعی داشته باشد ولی در هر صورت، تیم مشغول کار کردن برای حل این مشکل و بالاتر بردن روند پاسخگویی سنسور است.

اینطور که پیداست، تیم توسعه دهنده با بالاتر بردن سرعت پاسخگویی و دقت سنسور، می خواهد هرچه زودتر آن را تجاری سازی کرده و در گجت های مختلف به دست کاربران نهایی برساند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان