به گزارش ایسنا، محمدرضا نعمت زاده امروز (سه شنبه) در جریان بازدید از منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان اظهار کرد: در طرح جامع مصوب منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، برنامهریزی برای تولید 18 میلیون تن در سال ازجمله انواع محصولات پتروشیمیایی، چهار میلیون تن محصولات فولادی، سه میلیون تن آلومینا و 600 هزار تن آلومینیوم بهعنوان صنایع اصلی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: همچنین تولید برق به میزان 4300 مگاوات و آب به میزان 750 هزار مترمکعب در روز و بندری با ظرفیت بارگیری سالانه 40 میلیون تن انواع کالا بهعنوان صنایع پشتیبان، انجامشده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: هماکنون تمهیدات لازم برای تأمین آب به میزان 30 لیتر بر ثانیه و برق به میزان چهار مگاوات در ساعت برای دوران ساختوساز صنایع صورت گرفته و موارد یادشده هماکنون در دسترس است.
نعمت زاده در پایان گفت: با مشخص شدن برنده مناقصه، عملیات اجرایی بندر پارسیان تا یک ماه آینده نیز آغاز خواهد شد که با پیشبینیهای انجامشده، با ساخت چهار پست اسکله شروع و درنهایت به 19 اسکله افزایش مییابد.
آغاز ساخت بزرگترین بندر صنعتی و معدنی کشور در پارسیان
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از جانمایی این بندر بزرگ در منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان با اشاره به اینکه طرح مطالعات و مناقصه ساخت بزرگترین بندر صنعتی و معدنی کشور در پارسیان اجرا شده است، اظهار کرد: این بندر دروازه اصلی واردات مواد خام و صادرات محصولات تولیدی منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان و لامرد است.
وی با بیان اینکه این بندر تخلیه و بارگیری چهار صنعت مهم پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و سیمان را در پارسیان و لامرد پوشش میدهد، افزود: در این بندر 19 پست اسکله با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه 40 میلیون تن کالا با مشارکت یک شرکت ایرانی ساخته میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان خاطرنشان کرد: برای ساخت این بندر صنعتی و معدنی بیش از 650 میلیارد تومان هزینه میشود.
همچنین مدیر منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در این بازدید تصریح کرد: بهزودی ساخت این بندر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان آغاز و مرحله نخست آن تا مدت سه سال به بهرهبرداری میرسد.
حسن شاهرخی اضافه کرد: ساخت هزار و 500 متر موجشکن اصلی، چهار پست اسکله کالای عمومی، کانتینری، فله خشک و مایع به طول 1080 متر، اجرای دایک استحصال به طول5060 متر، لایروبی تا عمق 15 متر با امکان تخلیه و بارگیری حدود 9 میلیون تن محصولات از طرحهای مرحله نخست اجرای این طرح است.
وی با اشاره به اینکه برای ساخت و راهاندازی منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان حدود 10 هزار هکتار در 30 کیلومتری شرق عسلویه، در غرب هرمزگان و مرز سه استان هرمزگان، بوشهر و فارس جانمایی شده است، عنوان کرد: ساخت بندر صنعتی و معدنی در این منطقه ویژه تنها بخشی از اجرای این طرح است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان با بیان اینکه تولید چهار میلیون تن فولاد، 18 میلیون تن محصولات پتروشیمی، تولید یکمیلیون تن آلومینیوم، شش هزار مگاوات برق و تأسیسات آبشیرینکن از دیگر برنامههایی است که برای این منطقه پیشبینی شده است، ابراز کرد: با راهاندازی این منطقه ویژه برای 75 هزار نفر اشتغال مستقیم و برای حدود 270 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد میشود.
شاهرخی با اشاره به اینکه جلوگیری از خام فروشی گاز طبیعی، تولید محصولات با ارزشافزوده بیشتر، تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی و فولاد از مواد اولیه تا محصولات نهایی و افزایش صادرات غیرنفتی از اهداف اجرای این طرح است، خاطرنشان کرد: بر اساس سیاستهای برنامه چهارم توسعه از سال 1384 مطالعات مکانیابی استقرار صنایع انرژی بر آغاز شده و در سال 1389 احداث منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به تصویب هیئتوزیران و مجلس شورای اسلامی رسید.