به گزارش خبرنگار مهر، هفتمین شب کانون کارگردانان سینما با حضور هنرمندان، فیلمسازان، مسئولان و کارگردانان سینمای ایران امشب چهارشنبه 21 تیرماه در پردیس ملت برگزار شد که طی آن از 4 نسل از کارگردانان سینمای ایران تجلیل شد.
اولین تجلیل به سیروس الوند اختصاص داشت که تندیس وی توسط مسعود کیمیایی اهدا شد.
کیمیایی هنگام اهدای تندیس الوند پشت تریبون قرار گرفت و گفت: در دوره ما اگر فیلم ما از فستیوال خارجی جایزه می گرفت ضد ارزش بود و ما تلاش می کردیم که فیلم مان جایزه نگیرد.
وی ادامه داد: ما از قافله قطاری که برای سینمای ایران افتخار می آفریند عقب افتایم.
کیمیایی همچنین با اشاره به الوند اظهار کرد: من شاگرد دبستانی بودم که پدر سیروس الوند مدیر آن بود. وقتی «قیصر» را ساختم سیروس الوند یکی از بهترین نقدها را نوشت و ای کاش در کنار فیلمسازان به عنوان منتقد می ماند.
الوند نیز در این بخش از مراسم تصریح کرد: به عنوان هنرمند باید بگویم اگر کیمیایی «قیصر» را نمی ساخت بعید بود که من و بسیاری از سینماگران اینجا می بودیم. او سینما را به بعد و قبل خود تقسیم کرد و خوشحالم که او اینجا ایستاده و این تندیس را به من می دهد.
الوند یادآور شد: من چهار روز پر ارزش در زندگی ام دارم؛ شب تولدم، شب ازدواجم که در موشک باران تهران بود، شبی که در کنار فیلمسازان بزرگ جایزه گرفتم و شب چهارم هم امشب است.
در ادامه این مراسم از ابولحسن داوودی دعوت شد تا به عنوان کارگردان نسل دوم روی سن بیاید و از او تجلیل شود.
رخشان بنی اعتماد که قرار شد اهدای تندیس داوودی را بر عهده داشته باشد، بیان کرد: خوشحالم این مسئولیت به عهده من گذاشته شد که جایزه ابوالحسن داوودی را اهدا کنم؛ کسی که جزو کمتر فیلمسازانی است که توانسته پیوند موفقی بین اندیشه، مخاطب و اثر برقرار کند. همه ما باید بابت سال ها تلاش داوودی مدیون وی باشیم.
داوودی نیز که امشب تولدش بود و به همین مناسبت مراسم تولد کوچکی برایش گرفته شد اظهار کرد: واقعا شگفت زده شدم چون یک ماه است سر کار هستم و امروز هم مشغول کار بودم و خود را رساندم اما نمی دانستم چنین لطف مضاعفی وجود دارد.
وی همچنین بیان کرد: این جلسه مرا یاد 30 سال پیش انداخت که دوستان در یک سینما تئاتر کوچک جمع شدند و کانون کارگردانان را راه انداختند.
داوودی اظهار کرد: خیلی از وقت ها بزرگداشت ها در مواقعی گرفته می شود که افراد بازنشسته شدند. حتی زمانیکه مازیار میری تماس گرفت ترسیدم که شاید قرار است این آخرین کار من باشد و به همین دلیل خواستم بگویم نه.
این کارگردان سینما یادآور شد: من هم جزو کسانی هستم که به تدریج آینده را کنار گذاشتم و از حال لذت می برم اما وقتی پشتوانه لازم از فیلم ها و مجوزهایی که به ما داده می شود نداریم و گاهی با یک میل سیاسی کوچک اوضاع برمی گردد، تلاش ما هیچ می شود. خو شحالم که فیلم ام بعد از 10 سال اکران می شود امیدوارم به سرنوشت فیلم های دیگری که پای تلفن به آنها گفته شده که پایین کشیده شوند، دچار نشود و تا پایان اکران بر سر کار باشد.
تجلیل بعدی به سامان مقدم اختصاص داشت که همایون اسعدیان اهدای تندیس وی را بر عهده گرفت.
اسعدیان با شوخ طبعی گفت: بعضی ها ذاتا بدقول هستند اما شاید خدا دوست شان دارد و خوش شانس هم هستند و شما باز هم دوست شان دارید.
وی درباره مقدم بیان کرد: وقتی سامان مقدم فیلمسازی را شروع کرد یک نگاه طنز انتقادی و اجتماعی را وارد کار کرد اما به دلیل کارهای ما مسئولان سینمایی، به سمت سینمای دیگری رفت.
سامان مقدم نیز اظهار کرد: روی سخنم با وزیر است که دستور دادند فیلم های توفیقی دو دهه پیش ساخته شود. فیلم من با نام «صدسال به این سال ها» 11 سال پیش ساخته شد ولی بعد از نمایش اول فیلم مورد اتهام های مختلف قرار گرفتم، درحالیکه این فیلم مجوز نمایش و ساخت داشت.
تجلیل از کارگردان بعدی به کیومرث پوراحمد اختصاص داشت و کیانوش عیاری این تجلیل را بر عهده گرفت.
عیاری درباره پوراحمد گفت: من ابتدا پوراحمد را دیدم و بعد به تماشای آثارش نشستم و زمانی که آثارش را دیدم فهمیدم چقدر کارهای سینمایی او و شخصیتش با هم همخوانی دارند.
وی عنوان کرد: در هیچ یک از فیلم های او ردپایی از سیاست و شعار وجود ندارد هر چند که علاقه او در خارج از سینما بدون گرایش های سیاسی نیست.
کیومرث پوراحمد در این مراسم خطاب به وزیر و مسئولان سینمایی بیان کرد: اگر می توانید کاری کنید که این تهیه کنندگان پول های کلان را به سوپراستارهای دوزاری ندهند چرا که سینما با این کار فلج شد.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های خود در 10 سال اخیر بیان کرد: من در 10 سال اخیر یک فیلم جنگی و یک فیلم دیگر ساختم که اشتباه کردم فیلم جنگی ساختم و دیگر نخواهم ساخت.