ماهان شبکه ایرانیان

کودکان خجالتی و برقراری روابط اجتماعی

تعداد قابل توجهی از کودکان که در خانه پر حرف و مطمئن به خود هستند در اجتماع به صورت وابسته به دیگران و خجالتی ظاهر می شوند

کودکان خجالتی و برقراری روابط اجتماعی
تعداد قابل توجهی از کودکان که در خانه پر حرف و مطمئن به خود هستند در اجتماع به صورت وابسته به دیگران و خجالتی ظاهر می شوند. بسیاری از بچه ها ی کم رو و خجالتی، به سختی خود را با محیط اجتماعی وفق می دهند. این گونه کودکان در خانه کاملاً پرحرف و فعال هستند ولی در دنیای خارج از محیط خانه اعتماد به نفس ندارند. اگر چه کودکان خجالتی ممکن است به صورت غیراجتماعی خود را نشان دهند ولی در واقع این طور نیستند.
کارشناسان در این باره معتقدند: آنان به افراد و موقعیت های جدید علاقه دارند، اما اضطراب شان مانع از برقراری روابط اجتماعی می شود. کودکان پیش دبستانی کم رو و خجالتی به تشویق زیادی نیاز دارند و به کمک چند روش می توان به کودکان خجالتی کمک کرد تا احساس راحتی بیشتری کنند.
1-آموزشگاه خوبی را انتخاب کنید. کودکان خجالتی در محیطی مناسب می توانند شکوفا شوند. قبل از شروع کلاس ها، فرزندتان را به مدت چند روز به آموزشگاه جدیدش ببرید تا با معلم ها و محیط آشنا شود. به معلمش بگویید که او خجالتی است.
2- به فرزندتان فرصت آمادگی دهید. اگر کودک تان بداند که در تمام موقعیت ها چه اتفاقی می افتد، نگرانی او کم می شود. به نظر روانشناسان بهتر است کودک را از یک هفته قبل برای انجام کاری یا تجربه جدیدی آماده کرد. مثلا اگر قرار است که فرزندتان را به دندانپزشکی ببرید یک هفته زودتر او را به مطب برده تا محیط آنجا را ببیند و احساس راحتی بیشتری کند.
3-به حرف های او با صبر و حوصله گوش کنید. کودک تان را تشویق کنید تا درباره آن چه که او از آن واهمه دارد، صحبت کند و سعی کنید بدون این که نگرانی اش را فراموش کند روی تجربیاتش تاکید کنید. باید بگویید: بعضی اوقات من هم این احساس را دارم.
4-در خانه با او تمرین کنید. بازی های مختلفی خارج از فعالیت های روزمره فرزندتان انجام دهید. کارها و بازی هایی را انجام دهید تا او بطور یکسان همه موقعیت های اجتماعی را تجربه کند.
5-به فرزندتان اعتماد به نفس را هدیه دهید و بدبینی او را از بین ببرید. خجالتی بودن معمولاً از الگوها و فکرهای منفی که موجب بدبینی می شود نشأت می گیرد، مانند بچه ها مرا دوست ندارند یا من نمی توانم دوستی پیدا کنم یا سایر بچه ها مهارت های بیشتری دارند. با تقویت و جایگزین کردن افکار مثبت به فرزندتان به از بین بردن بدبینی و فکرهای منفی ذهن او کمک کنید و او را تشویق کنید که خود را باور کند و بداند که او هم می تواند مثل دیگران خوب بازی کند و کاری را انجام دهد.
6-روش دوست پیدا کردن را به او یاد دهید. گاهی انزوا و دوری از جمع بخاطر ضعف مهارت دوست یابی است. با فرزندتان در محیط جدید مثل پارک یا آموزشگاه همراه شوید، با نزدیک شدن به یکی از بچه های همسن فرزندتان، شیوه عملی آشنا شدن و دوست یابی را با مطرح کردن: به او سلام کن، اسمش را بپرس و... آموزش دهید.

پی نوشت ها :
 

1- اهداف کل سوره، ص 4-5.
2- المدخل الی دراسه القرآن الکریم، مقدمه. (ص 5-6)
3- المجتمع الاسلامی، ص 5-7.
4- انوار الربیع، ج 1، ص 34.
5- المثل السائر، ج 3، ص 98.
6- بدیع القرآن، ص 343 و ص 353-346.
7- تفسیر المیزان، ج 1، ص 14.
8- تفسیر کبیر، ج 7، ص 127.
9- تفسیر نوین، ص 19-20.
10- نظم الدرر، ج 1، ص 22 و ص 15.
11- تناسق الدرر، ص 71، این رساله با نام «اسرار ترتیب القرآن» به تحقیق عبدالقادر احمد عطا به چاپ رسیده است.
12- هم چون مفسر گران قدر طبرسی عظیم، در تفسیر پرارج و گران قیمت خود «مجمع البیان».
 

منبع: کتاب علوم قرآنی
منبع: نشریه نسیم وحی شماره 28
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان