به گزارش ایرنا از خبرگزاری انگلیسی «رویترز»، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در آخرین گزارش خود، پیشبینی ها درباره رشد تولید نفت این کشور را کاهش داد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش ماهیانه خود پیشبینی کرد با توجه به کاهش رشد تولید نفت از فراساحل خلیج مکزیک، تولید نفت آمریکا در سال 2017 میلادی با 100 هزار بشکه در روز افزایش نسبت به پارسال به هشت میلیون و 980 هزار بشکه می رسد که این مقدار 0.3 درصد کمتر از میزان گزارش شده در پیشبینیهای قبلی این نهاد است.
بر پایه این گزارش، پیشبینی شد تقاضای جهانی برای نفت در سال 2017 میلادی با 10 هزار بشکه کاهش در روز به یک میلیون و 620 هزار بشکه رسید.
این نهاد همچنین این میزان را برای سال 2018 میلادی یک میلیون و 460 هزار بشکه برآورد کرد که 50 هزار بشکه کمتر از پیشبینی قبلی آن است.
** افزایش اشتهای منطقه ساحل شرقی آمریکا به واردات نفت
شبکه خبری «بلومبرگ» آمریکا اعلام کرد: نفت وارداتی برای پالایشگاههای سواحل شرقی آمریکا بسیار ارزانتر از نفت داخلی تمام می شود.
انتظار میرود با آغاز فعالیت خط لوله داکوتای شمالی، این پالایشگاهها واردات را به شدت افزایش دهند.
از آغاز سال جاری میلادی (دهم دی ماه تاکنون) آنگولا، نیجریه و برزیل عرضه محمولههای نفتی به سواحل شرقی آمریکا را افزایش دادهاند.
** تلاش بی.پی انگلیس برای محکم کردن جای پای خود در صنعت شیل آمریکا
باب دادلی، رئیس شرکت انگلیسی «بی.پی» گفت: این شرکت در تلاش است که به تدریج نفوذ خود را در تولید نفت و گاز شیل آمریکا افزایش دهد و با توجه به بالا بودن ارزش داراییها، برای سرمایهگذاری در این بخش قوانین و مقررات زیادی وضع کند.
** سوددهی شل متکی بر قیمت نفت نباشد
به نوشته تارنمای شبکه «سی.ان.بی.سی» آمریکا، مدیرعامل شرکت انگلیسی-هلندی شل گفت: باید در هر سطحی از قیمت نفت رقابتی عمل کنیم.
«بن وان بوردن» افزود: شرکت شل به علت افت قیمتهای جهانی نفت، پایینترین سوددهی سالانه را برای سال 2016 میلادی در 10 سال اخیر ثبت کرد.
** افزایش صادرات نفت از پایانههای دریای بالتیک روسیه در فوریه
رویترز به نقل از منابع صنعتی روسیه نوشت: عرضه نفت اورال این کشور از بندرهای دریای بالتیک در ماه فوریه 2017 میلادی (بهمن- اسفند) به 6 میلیون و 500 هزار تن افزایش می یابد که این میزان 200 هزار تن بیشتر از مقدار پیشبینی شده است.
** انرژیهای تجدیدپذیر کلید رشد اقتصادی بازار نوظهور آسیا
گزارش «چشمانداز اقتصادی آسیای جنوب شرق، چین و هند» که سازمان توسعه و همکاری اقتصادی مستقر در پاریس منتشر کرد نشان میدهد استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر گامی بزرگ برای رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه آسیاست.
** رشد تقاضای نفت در چین در پایینترین سطح از سه سال گذشته
رویترز نوشت: دادههای رسمی دولت چین نشان میدهد تقاضای نفت سال 2016 این کشور، در کمترین رشد سالیانه (2.5 درصد) را در سه سال گذشته داشت.
این میزان در سال 2015 میلادی 3.1 و سال پیش از آن 3.8 درصد بود.
علت این افت، کاهش مصرف گازوییل و بنزین برای بزرگترین مصرف کننده انرژی جهان اعلام شد.
** خطر کمبود گاز برای اندونزی
روزنامه «جاکارتاپست» از شرکت ملی نفت و گاز اندونزی «پرتامینا» خبر داد با توجه به زیرساختها و میدانهای گازی فرسوده و نبود اکتشافات جدید در این کشور، اندونزی در سال 2019 میلادی با خطر کمبود گاز روبرو می شود؛ در حالی که تقاضای بخشهای صنعتی و نیروگاههای برق برای گاز، سالیانه چهار تا پنج درصد افزایش مییابد.
** افزایش فرآوری نفت ایندین اویل در سال مالی 2017-2018
به گزارش رویترز، شرکت «ایندین اویل»- بزرگترین پالایشگر نفت هند- انتظار دارد پالایش نفت در سال 2017-2018 میلادی را که از ماه آوریل آغاز می کند، افزایش دهد.
این شرکت پیشبینی میکند در این دوره با وجود تعمیر و نگهداری برخی تاسیسات، یک میلیون و 400 هزار بشکه در روز نفت پالایش کند، در حالی که این میزان در سال مالی جاری یک میلیون و 340 هزار بشکه در روز بود.
** نگاه قطر به بازار نفت شیل آمریکا
به نوشته رویترز، «محمد بن صالح الساده» وزیر صنعت و انرژی قطر، گفت: افزایش قیمتهای جهانی نفت ممکن است به افزایش تولید نفت شیل آمریکا منجر شود اما با توجه به مطلوب بودن سطح تقاضا، بازار جهانی این کالا میتواند این رشد تولید را جذب کند.
به گزارش ایرنا، اوپک سی ام نوامبر 2016 (دهم آذر) تصویب کرد تولید نفت این سازمان از اول ژانویه 2017 (دوازدهم دی ماه) به مدت 6 ماه، روزانه چهار درصد یا یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز کاهش یابد.
روسیه و 10 کشور تولیدکننده غیراوپکی نفت نیز دهم دسامبر (بیستم آذر) متعهد شدند برای بالا بردن قیمت های نفت به اوپک کمک کنند و همزمان به مدت 6 ماه تولید خود را 558 هزار بشکه در روز کاهش دهند.
اقتصام**1961**2022** خبرنگار: مریم مسعود** انتشاردهنده: لطیف نکوئی
https://t.me/irnaeco