خبرگزاری فارس: علی مرادخانی در دومین روز نشست تئاتر استانها با حضور مدیران کل ارشاد استانها و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی گفت: قبول دارم که در استانها اختصاص بودجه به ادارت کل فرهنگ و ارشاد به جای هنرهای نمایشی اغلب خرج موارد دیگری میشود چون مشکل آنقدر زیاد است که این بودجهها خرج موارد اضطراری میشود.
وی در ادامه افزود: برای همین درصدد تقسیم فعالیتها و امکانات هستیم تا هر بودجه به طور مشخص برای فعالیتی که اختصاص یافته هزینه شود.
مرادخانی با اشاره به صندوق حمایت از تولید شهرستان کرمان برای تئاتر گفت: امیدوارم بتوانیم این الگو را در سراسر کشور تعریف کنیم. میتوان برنامهریزی کرد که این صندوق در فعالیتهای انجمنهای هنرهای نمایشی قرار بگیرد و معاونت هنری هم در طول سال کمکهایی به این صندوق داشته باشد تا بتواند امکانات حداقلی خود را همواره ارائه کند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مسئولیتها در تامین امکانات برای راهاندازی سالنها و تجهیزات تئاتر را به عهده معاونت هنری و بخشی دیگر را بر دوش معاونت توسعه است افزود: باید پیگیریهای لازم انجام بگیرد تا از اعتبارات همان بخش این کارها انجام شود. باید به این نکته هم توجه داشت که حوزههای تخصصی گرفتار زمان و لحظه هستند؛ باید به این تفاهم برسیم که دستکم برای تجهیزات زیربنایی مانند امکانات برودتی و حرارتی و نور و مانند آن هرچه سریعتر اقداماتی انجام شود.
مرادخانی با تاکید بر اینکه برای داشتن فرزانگی و فرهیختگی در جامعه بهترین گزینه هنرهای نمایشی است، گفت: همه حوزههای هنر خوب هستند اما برخی حوزهها مانند تئاتر در عین اجرا، افزایش معرفت هم ایجاد میکند و برای برخورد با مسائل اجتماعی امروز بسیار موثر است.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه «معتقدم باید به تئاتر در این زمان نگاه متفاوتتری داشته باشیم» تصریح کرد: در این سالها اتفاقهای خوبی مانند افزایش سالنهای خصوصی افتاده است اما نگهداشتن این وضعیت برای ما خیلی مهم است.
مرادخانی با بیان اینکه قرار نیست همه کارها در دولت و توسط او انجام شود، خاطرنشان کرد: دولت باید دست از گریبان مردم بردارد؛ پس آنچه در گذشته نسبت به افزایش کارمندان دولت انجام گرفته خطا شده است. دولت باید تنها در سیستمهای راهبردی افرادی را داشته باشد و بقیه کارها را به خود مردم و نهادهای خصوصی بسپارد تا خودشان کارها را مدیریت کرده و انجام دهند.
مرادخانی یادآور شد: اگر در استانها بخش خصوصی انگیزهای برای ساخت سالن تئاتر ندارد باید او را تشویق کرد تا با ایجاد فضایی در کنار این سالنها امکان درآمدزایی هم برای سرمایهگذار وجود داشته باشد.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از راههای برون رفت از بنبستهای امروز مالی را حضور بخش خصوصی در سرمایهگذراریها دانست و با بیان اینکه کار دولت در حوزه بودجه روز به روز سختتر می شود، گفت: آینده کشور در طول سالهای اینده از آن کسانی است که بتوانند با کمترین هزینه بالاترین درآمد را به دست بیاورند. چراکه روز به روز جمعیت افزایش یافته و فروش نفت کمتر خواهد شد و در نتیجه درآمد کشورهای متکی به نفت مانند ایران تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در نتیجه تا فعلا امکاناتی داریم و ظرفیتهایی موجود است باید از آنها استفاده کنیم و کار زیرساختی انجام دهیم . گرایش اصلیمان باید این باشد که مردم خودشان وارد این بازار کار شوند.
مرادخانی تصریح کرد: من در مدت حضور خودم در معاونت هنری حتی یک نفر استخدام جدید نداشتم؛ چراکه معتقدم کسی که 30 سال قرار است در جایی کار کند باید از شایستگی و دانشی برخوردار باشد که بتواند در آینده گرهی از کاری باز کند.
مرادخانی با اشاره به اینکه به جایی نرسیدهایم که بتوانیم مسائل را از هر نظر بررسی کنیم گفت: ما سالانه 1400 فارغالتحصیل تئاتر داریم که اگر یک سوم آنها هم بخواهند وارد حوزه عملی تئاتر شوند برایشان به اندازه کافی جایی وجود ندارد.
وی یادآور شد: در موسیقی و هنرهای تجسمی و دیگر هنرها هم همینطور است. سالانه با خیل زیادی از فارغالتحصیلان هنر مواجهیم که همه مطالبهگر هستند و ما در مقابل امکانات محدودی داریم. باید فکری کنیم و جریانی ایجاد کنیم که از طریق سرمایهگذارهای بخشهای مختلف وارد این حوزه شوند.
مرادخانی با بیان اینکه اتفاقات خوبی در حوزه تئاتر افتاده اما باید بیشتر شود، گفت: روزی تصور این بود که تئاتر تا دولت را پشت سر خود نداشته باشد نمیتواند کاری انجام دهد و سرپا بایستد اما امروز میبینیم که خلاف این موضوع ثابت شده و در چند سال اخیر با راهاندازی سالنهای خصوصی و فعالیت تئاترهای خصوصی حوزه هنرهای نمایشی روی پای خود ایستاده است.