شناسه : ۳۷۲۲۰۶ - پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۱۶
استاد دانش ها(تولد امام باقر علیه السلام )
در اولین روز از ماه رجب، یکی از بهترین ماه های خدا، خانه امام سجاد علیه السلام ، از نور یک نوزاد زیبا و دوست داشتنی روشن شد؛ کودکی به نام محمد که بعدها استاد دانش ها شد
ستاره در خانه
در اولین روز از ماه رجب، یکی از بهترین ماه های خدا، خانه امام سجاد علیه السلام ، از نور یک نوزاد زیبا و دوست داشتنی روشن شد؛ کودکی به نام محمد که بعدها استاد دانش ها شد. به او باقرالعلوم یعنی شکافنده دانش ها لقب دادند؛ نامی که پیش از تولد، پیامبر صلی الله علیه و آله روی ایشان گذاشته بودند. تولد امام محمدباقر علیه السلام را به همه دوستانش تبریک می گوییم.
سلام پیامبر صلی الله علیه و آله
جابر، یکی از یاران پیامبر صلی الله علیه و آله که تا زمان امام پنجم نیز زنده بود، نزد امام سجاد آمد. امام او را در آغوش گرفت وبه او خوش آمد گفت. به فرزندش محمد، دستور داد تا جابر را ببوسد. جابر که بر اثر پیری نابینا شده بود، پرسید: «این آقا کیست؟» امام سجاد علیه السلام فرمودند: «پسرم محمد است.» جابر، محمد را بغل کرد و گفت: «ای محمد! رسول خدا بر تو سلام فرستاده» و بعد توضیح داد: «روزی نزد رسول خدا بودم و امام حسین علیه السلام که کودک بود، در اتاق آن حضرت بازی می کرد. پیامبر به من فرمودند: «ای جابر! از این فرزندم حسین، نوه ای به دنیا می آید که نامش محمد است. وقتی او را دیدی سلام مرا به او برسان».
نشانه های دوستان امام باقر علیه السلام
دوستی با انسان های خوب، نشانه هایی دارد. امام محمدباقر علیه السلام نیز چند نشانه از دوستان خود را به ما معرفی می کنند که بعضی از آن ها را برایتان می گویم.
کسی دوست امام است که متواضع باشد، امانت دیگران را به آن ها برگرداند، به پدر و مادر خود نیکی و مهربانی کند، هیچ وقت دورغ نگوید، اهل خواندن نماز و قرآن باشد، و چند نشانه دیگر.
سه نشانه خوش اخلاق ه
خوش اخلاق ها، سه نشانه دارند که با آن شناخته می شوند. این نشانه ها را امام محمد باقر علیه السلام به ما یاد دادند تا انسان هایی را که دارای اخلاق خوب اند، شناسایی کنیم:
اگر این سه ویژگی را داشته باشی، خوش اخلاق هستی، کسی را که تو را اذیت کرده، ببخشی، با کسی که با تو قهر کرده آشتی کنی، و نسبت به کسی که با تو نادانی کرده، گذشت و تحمل داشته باشی.
پنج نصیحت از پنجمین امام
امام محمد باقر علیه السلام ، پنج نصیحت به یکی از دوستانش کردند که با عمل به آن، می توان بهترین زندگی را داشت و با کنترل خود در مقابل بدی های دیگران انسان های موفقی بود:
1. اگر کسی تو را اذیت کرد، تو او را اذیت نکن!
2. اگر کسی به تو خیانت کرد، تو به او خیانت نکن!
3. اگر به تو دروغ گفتند، عصبانی نشو!
4. اگر از تو تعریف کردند، مغرور نشو!
5. و اگر به تو بدی کردند، عصبانی نشو و بی تابی نکن!
ارتباط با دیگران
«با دیگران، بهتر از آن چه که دوست دارید با شما سخن بگویند، صحبت کنید».
این پیشنهاد را امام محمدباقر علیه السلام برای ما دارند. ما با استفاده از آن، می توانیم با دیگران ارتباط خوب و مفیدی داشته باشیم و احترام دیگران خصوصا بزرگ ترها را با برخوردهای خوب خود، به دست آوریم.