ماهان شبکه ایرانیان

چطور با استرس در محیط کار مقابله کنیم

یکی از محل‌هایی که استرس زیادی را به زندگی فرد وارد می‌کند محیط کاری است. اما چطور می‌شود با استرس در محیط کار مقابله کرد؟

چطور با استرس در محیط کار مقابله کنیم

حس اضطراب و استرس شما را رها نمی‌کند؟ نگران نباشید شما تنها نیستید. در نظرسنجی که همین ماه گذشته در آمریکا صورت گرفت مشخص شد که 80٪ افراد دچار استرس هستند.

کسب و کارها در اغلب صنایع دچار تغییر شده‌اند و کارمندان در زیر این فشار قرار دارند. این تغییرات شدید خود منبع بسیاری از استرس‌ها شده است. داشتن مقاومت در زندگی امروزی مثل یک جلیقه نجات است که به کارمندان کمک می‌کند سرشان را بالا نگه دارند. اما مجهز کردن آن‌ها به توانایی‌های ذهنی و عاطفی، کارمندان را قادر می‌سازد به حداکثر توانایی خود برسند. قابلیت تطبیق و انعطاف‌پذیری مهم‌ترین خصوصیتی است که در سطح رهبری شرکت‌ها باید از آن برخوردار بود. چرا؟

انعطاف‌پذیری این امکان را می‌دهد که با احساسات و باورهای مخرب و استرسی در که محیط با آن برخورد خواهید کرد، کنار بیایید. در ادامه به بررسی این روش‌ها خواهیم پرداخت.

 

داشتن چابکی در محیطی نامطمئن 

استرس در محیط کار

چابکی به توانایی شما در تطبیق با محیط اطراف و آماده بودن برای مواجه شدن با چالش‌ها بدون اینکه در حل آن‌ها ناتوان باشید اطلاق می‌شود. این قابلیت به خصوص در محیط‌های نامطمئن و پر از استرس بسیار حیاتی خواهد بود.

از منظر تکاملی انسان‌ها در حس کردن علائم استرس از طرف مقابل‌شان مهارت پیدا کرده‌اند (برای اینکه در محیط‌ بیرون به یکدیگر در رابطه با خطرها هشدار بدهند). به این پدیده اضطراب جمعی می‌گویند که برای اینکه افراد را وادار به اقدام کند مفید است. هر چند وقتی این اضطراب قدرت بیشتری پیدا کند فلج‌کننده می‌شود.

این حس را در محیط کار تجربه کرده‌اید. یک نفر دچار استرس می‌شود و به زودی به اطرافیان او هم منتقل می‌شود و کم کم اعتماد به نفس افراد را کم می‌کند و جلوی توانایی عمل‌گرایی افراد را خواهد گرفت. چابکی جزئی جادویی از فرمول مقاومت است که کمک می‌کند همچنان فعال بمانیم حتی اگر با طوفان دلهره‌آور تغییرات روبرو شویم.

 

اعتمادسازی کنید تا به جنگ فرهنگ سمی محیط کار بروید

اعتماد

مطالعات نشان می‌دهند که سرخوردگی از رهبری سازمان شروع می‌شود و کارمندان با نگاه به رهبران خود به این سرخوردگی دچار می‌شوند. وقتی کارمند به مدیر و سازمانی که در آن کار می‌کند اعتقادی نداشته باشد ترس و استرس به راحتی در محیط کار حاکم می‌شود. تنها عنصری که می‌تواند اینجا نجات‌بخش باشد، اعتماد سازی است.

 

حتی بعد از اتمام ساعت کاری هم فعال بمانید

فعال بودن

این کار نیست که سبب ایجاد استرس می‌شود این افکار شماست که این غول هفت سر را آزاد می‌کند! اگر برنامه شما این است که به خانه بروید و هیچ کاری نکنید شاید استرس دست از سر شما بردارد یک طرز فکر غلط است. چرا که وقتی کاری نداشته باشید به سرعت به ارزیابی خودتان در محیط کار خواهید پرداخت و این منجر به بازگشت همان احساسات منفی خواهد شد.

بنابراین خود را مشغول نگه دارید. سعی کنید در این زمان به فعالیتی بپردازید که خانواده و دوستان شما را نیز در بگیرد.

 

سرعت تنفس خود را کم کنید

سرعت تنفس

یکی از دلایلی که در اتاق‌های جراحی به بیماران اکسیژن می‌دهند این است که قصد دارند آنها را آرام نگه دارند. روی صندلی خود بنشینید و دستان خود را روی شکم قرار بدهید و نفس عمیق بکشید.

این کار را چند بار دیگر هم تکرار کنید تا حس کنید سینه‌ی شما آرام گرفته و افکارتان کمی فروکش کرده‌اند.

 

عوامل مزاحم را حذف کنید

ایمیل‌

اغلب افراد در طی روز با سیل تماس‌های تلفنی، ایمیل‌ها و شبکه‌های اجتماعی مواجه می‌شوند. شاید شما در مقابل این‌ها کنترلی نداشته باشید اما می‌توانید روی عکس‌العمل خود کنترل داشته باشید. در این لحظات شما 3 کار می‌توانید انجام بدهید:

- پیام را بپذیرید.

- پیام را نادیده بگیرید.

- اهمیت آن را مشخص کنید و برای آن برنامه مشخص کنید.

یک راهکار جالب در مواجه با این معضل، مشخص کردن یک ساعت مشخص برای بررسی ایمیل‌ها، پیام‌ها و شبکه‌های اجتماعی است. به این صورت در بقیه‌ی ساعات با بیشترین توان خود کار خواهید کرد.

 

ترفندهای مفید در برخورد با استرس در محیط کار

استرس در محیط کار

کارهای خود را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم کنید و هر کدام از این قسمت‌ها را تکمیل کنید. رضایت حاصل از تمام کردن کارها استرس را کم می‌کند.

در ضمن اگر قوت و توان لازم را ندارید کارها و وظایف جدید را به عهده نگیرید. تنها نتیجه این کار عمیق‌تر شدن سطح استرس است.

از کارمندهای منفی‌باف و کسانی که غیبت می‌کنند دوری کنید.

وسوسه نشوید که بیشتر کار کنید. خستگی استرس را افزایش می‌دهد.

به تناسب اندام برسید. انجام تمرینات هوازی مداوم می‌تواند استرس را تا 50٪ کاهش دهد.

به زندگی اجتماعی خود خارج از محیط کار اهمیت بدهید. با افرادی دوست شوید که جزو کارمندان شرکت نباشند.

در آخر هم باید به داشتن یک رژیم غذایی سالم اشاره کنم. در این رژیم مواد پرشکر و کافئین‌دار کمتری را مصرف کنید. از سیگار هم پرهیز کنید.

منبع: forbes ،independent و calmclinic

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان