جلسه محقّقان اقتصاد اسلامی به دعوت گروه اقتصاد مؤسّسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی قدس سره ، روز جمعه مورّخ 12/10/82 در سالن همایش های این مؤسّسه با حضور تنی چند از استادان و محقّقان اقتصاد اسلامی برگزار شد.
در این جلسه، ابتدا گزارشی از روند شکل گیری انجمن علمی محققان اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم، به وسیله حجت الاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی ارائه شد و شرایط و نحوه عضویت در انجمن و خلاصه ای از فعّالیت ها و پیگیری های انجام شده جهت تشکیل انجمن به اطّلاع حاضران رسید.
در ادامه جلسه، حجت الاسلام والمسلمین آقای خلیلیان، کنفرانسی را در خصوص تحقیق جدید خود تحت عنوان شناسایی برخی از شاخصهای توسعه اقتصادی از دیدگاه اسلام ارائه داد و در پایان به سؤالات حاضران در خصوص این تحقیق پاسخ گفت. چکیده مقاله وی به این شرح است:
در این تحقیق، پنج شاخص اصلی از شاخص های توسعه اقتصادی از دیدگاه اسلام مطرح گردیده است:
1. میزان توسعه نیروی انسانی
2. میزان بهینه از عوامل و منابع تولید
3. میزان هماهنگی سطح مصرف و رفاه جامعه با وضع عمومی اقتصاد (میزان تقارب سطوح مصرف)
4. میزان حساسیّت افراد جامعه نسبت به منافع ملّی
5. میزان موفقیّت در رفع فقر و ایجاد رفاه نسبی
از آن جا که شاخص های مذکور از دو ویژگی کلی و کیفی برخوردارند، لذا به منظور سنجش کمّی هر یک از آن ها، راه کارهایی پیشنهاد گردیده است که مجموع آن ها به بیست ودو راه کار می رسد و هر یک از آن ها به نوعی روش کاربردی نمودن شاخص اصلی را نشان می دهد که با استفاده از آیات و روایات معصومین علیهم السلام ، مستندات پنج شاخص، در فصلی جداگانه مورد بحث قرار گرفته است.