ماهان شبکه ایرانیان

با پیرگوشی چه‌کار کنیم؟

افراد مسن که دچار اختلال شنوایی شده‌اند ممکن است افسرده شده یا خود را از ارتباط با دیگران منزوی کنند تا از فهم نادرست عبارات گفته شده شرمنده نشوند

با پیرگوشی چه‌کار کنیم؟
افراد مسن که دچار اختلال شنوایی شده‌اند ممکن است افسرده شده یا خود را از ارتباط با دیگران منزوی کنند تا از فهم نادرست عبارات گفته شده شرمنده نشوند. آنها ممکن است به برخی از خویشاوندان و آشنایان نیز لب زدن و سخن گفتن به صدای بلند را عمدی و به قصد آزار بدانند. بسیار ساده اتفاق می‌افتد که فرد سالمندی به اشتباه حواس‌پرت، بی‌مسوولیت و بی‌تفاوت به نظر آید، در حالی که تنها مشکل شنوایی دارد!

انواع ناشنوایی
 

«پیرگوشی» شایع‌ترین مشکل شنوایی در افراد سالمند است. در حقیقت به نظر می‌رسد در افراد بالای 50 سال، سالانه توان شنوایی اندکی افت می‌کند. «پیرگوشی» افت شنوایی است که منتج از تغییرات حاصله در گوش میانی است. افراد مبتلا به این نوع کم‌شنوایی ممکن است لحظات دشواری را در رابطه با شنیدن صحبت‌های دیگران تجربه کنند و یا حتی از شنیدن صداهای بلند ناتوان باشند. سرعت این تغییرات اندک بوده و آن گونه که رنگ موی افراد با سرعت‌‌های متفاوت به سپیدی می‌گراید، سرعت پیشرفت پیرگوشی نیز در افراد گوناگون، متفاوت است. «وزوز» گوش نیز در افراد سالمند شایع است. وزوز از موارد تشخیص بسیاری از بیماری‌های و ناهنجاری‌ شنوایی است. اشخاص مبتلا به آن صداهایی همچون زنگ زدن، زلزله و... را در گوش فرد می‌شنوند. این مساله ممکن است به وسیله موم گوش، عفونت، مصرف بی‌رویه آسپرین و برخی داروهای میکروب‌کش (آنتی‌بیوتیک)، درگیری عصب مربوطه و ... ایجاد شده باشد. اغلب علت صدای زنگ یافت نمی‌شود. «وزوز» می‌تواند متناوب بوده یا تنها به صورت موقت طی دوره‌هایی تجربه شده و سپس به کلی قطع شود و دیگر هرگز به سراغ شخص نیاید.
«ناشنوایی هدایتی» در برخی سالمندان زمانی رخ می‌دهد که امواج صوتی در حال عبور از گوش میانی به سمت گوش داخلی، با ممانعت فیزیکی روبه‌رو می‌شود. وجود موم در کانال گوش، تجمع مایع در گوش میانی، رشد غیر طبیعی استخوانی یا عفونت گوش میانی می‌تواند این ناشنوایی را به وجود آورد. «ناشنوایی حسی عصبی» در زمان آسیب به بخش‌هایی از گوش داخلی یا عصب شنوایی ایجاد می‌شود. درجه ناشنوایی می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. این ناشنوایی ممکن است از نقایص زمان تولد، آسیب به سر، توده‌ها، بیماری‌، برخی داروهای طبی خاص، گردش خون ضعیف و موضعی، فشارخون بالا یا سکته مغزی ناشی شده باشد.

با پیرگوشی چه‌کار کنیم؟

4 توصیه به سالمندان کم‌شنوا
 

1) به دیگران مشکل خود را بگویید.
2) از آنها درخواست کنید رو به شما کنند، کندتر و با وضوح بیشتر سخت گویند و فریاد نزنند!
3) به صحبت‌های بیان شده و حالات صورت و ژست‌های او توجه کنید.
4) بگذارید شخص سخنگو بداند که صحبت‌هایش را متوجه نشده‌اید. از او بخواهید که جمله مزبور را دوباره تکرار کرده یا در صورت ثقیل بودن، با عبارات دیگر بیان کنید.

... و اما سمعک
 

اگر شما در شنوایی خود مشکلاتی دارید، پزشک شما ممکن است به شما سمعک را پیشنهاد کند. سمعک وسیله کوچکی است که روی گوش نصب می‌شود و صداها را بلندتر می‌کند. پیش از خرید سمعک شما باید ارزیابی طبی کتبی یا امضایی مبنی بر نداشتن نیاز به ارزیابی پزشکی دیگر همراه خود داشته باشید. انواع متفاوتی از سمعک وجود دارد. یک شنوایی‌سنج میزان شنوایی شما را در کنار توان درک گفته‌ها، سهولت کاربرد دستگاه در نظر گرفته و آن گاه اقدام می‌کند. او طراحی ویژه‌ای را به شما پیشنهاد داده و بهترین سمعک متناسب با نیازهای شما را معرفی می‌کند. در زمان خرید سمعک توجه داشته باشید که در حال تهیه یک محصول و یک سرویس خدمات‌رسانی هستید. شما باید دستورات مناسب برای به کارگیری آن را به کار ببرید و در مدت ضمانت، تعمیرات لازمه روی آن انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که سمعک شما به طور کامل بر نیازهای شما منطبق است. گران‌قیمت‌ترین محصول ممکن است بهترین نوع آن برای شما نباشد در حالی که یک محصول ارزان‌تر می‌تواند نیازهای شما را دفع کند. آگاه باشید که کاربرد بسیاری از سمعک‌ها راحت نیست. انجام این کار اغلب در اثر تمرین آسان‌تر می‌شود. سعی کنید یک فروشنده سمعک بیابید که مهارت کافی برای یاری رسانی به شما در طول مدتی که در حال عادت کردن به سمعک جدیدتان هستید، داشته باشید.

9 توصیه برای مواجهه با سالمندان کم‌شنوا
 

1) رو به شخص مزبور و با وضوح با او سخن بگویید.
2) در محلی صحبت کنید که نور کافی و سر و صدای زمینه‌ای کمی داشته باشد.
3) با وضوح صحبت کرده و سرعت مناسبی برای کلام خود در نظر بگیرید، دهان خود را نپوشانید و در حین گفتگو از خوردن و آدامس جویدن و امثالهم بپرهیزید.
4) از تغییرات حالت صورت برای راهنمایی مفید به شخص استفاده کنید.
5) جمله خود را در صورت نیاز تغییر داده و تکرار کنید.
6) صبور بوده و مثبت‌اندیش و آرام باشید.
7) بپرسید چگونه می‌توانید کمکی به فرد کم‌ شنوا طرف صحبت نکنید.
8) جلساتی راه بیندازید تا در آن همه سخنرانان در دید دیگران قرار داشته و مجهز به میکروفون باشند.
9) شخص مبتلا را در کلیه مباحث مرتبط با وی شرکت دهید تا احساس انزوا و طردشدگی به او دست ندهد.
منبع:http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان