به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از داون، نیتین گادکری وزیر حمل و نقل هند در سفر به تهران گفت که بندر چابهار طی 12 تا 18 ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و این بندر درهای تجارت و کسب و کار هند با ایران و افغانستان را خواهد گشود.
از سوی دیگر، رئیسجمهوری اسلامی ایران روز شنبه در دیدار با اشرف غنی رئیسجمهور افغانستان اظهار داشت که بندر چابهار با توجه به اتصال به خط ریلی میتواند مورد استفاده افغانستان قرار گیرد و همکاریهای دو کشور در عرصههای اقتصادی، تجاری و معادن را گسترش دهد.
روحانی گفته بود: خوشبختانه راهآهن جمهوری اسلامی ایران به مرزهای افغانستان رسیده و تمایل داریم مرز بین ایران و افغانستان مرز دوستی و همکاری باشد.
بندر چابهار، افغانستان را قادر میسازد تا بدون نیاز به بنادر پاکستان از راههای امنتر، کوتاهتر و به صرفهتر به آبهای آزاد برای تجارت بینالمللی دسترسی داشته باشد.
این در حالی است که بسته شدن متعدد مرزهای مشترک افغانستان-پاکستان منجر به کاهش چند میلیارد دلاری در معاملات افغاستان شده که حاکی از وابستگی کابل به مسیرهای ترانزیتی اسلامآباد دارد.
از سوی دیگر، بندر چابهار برای افغانستان نسبت به بندر کراچی نزدیکتر است و به عقیده اتاق بازرگانی و صنعت این کشور، مسیر کوتاه میتواند به کاهش هزار دلاری به ازای هر کانتینر منجر شود.
در حال حاضر صادرات افغانستان حدود 500 میلیون دلار است که با زیرساختهای کافی در بندر چابهار این مقدار میتواند سه برابر شود.
برخی کارشناسان معتقدند که بندر چابهار میتواند به مهمترین قطب سیاسی و اقتصادی در منطقه تبدیل شود و حتی قابلیت تغییر معادلات ژئوپلتیکی را نیز دارد.