به گزارش خبرگزاری مهر، داریوش اسماعیلی، نماینده خرامه، سروستان و کوار در برنامه بهارستان با موضوع «ویژگیهای کابینه دوازدهم» گفت: انتظارات مردم از کابینه دوازدهم، عمدتا همان شعارهایی است که رئیسجمهور در زمان انتخابات بیان کرده و این شعارها چیزی نبود جز رفع مشکلات معیشتی مردم، کمک به ایجاد اشتغال برای جوانها بهویژه قشر تحصیل کرده و رونق اقتصادی. با توجه به این موارد، مطمئنا انتظار مردم و ما بهعنوان نماینده مردم، تشکیل یک کابینه کارآمد، پرتحرک، انقلابی و ولایتمدار است که محور اصلی کارش رفع دغدغههای مردم باشد. برای نیل به این هدف، انتظار داریم برخی از مشکلاتی که در کابینه یازدهم وجود داشت در کابینه دوزادهم اصلاح شود.
اسماعیلی افزود: فکر میکنم مهمترین مشکل در کابینه یازدهم، عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت بود که مانع از این شد که دولت بتواند تصمیماتی درست بگیرد و آن تصمیمات را اجرایی کند. ما متاسف میشدیم وقتی مشاهده میکردیم که وزیری از دولت یازدهم در تلویزیون و رادیو با مردم صحبت میکند و از یک سازمان دولتی که رئیس آن عضو کابینه و معاون رئیسجمهور است، انتقاد میکند یا رئیس یک سازمان در مصاحبه خود از وزیر دیگری گلایه میکند یا هر دو اینها از رئیس بانک مرکزی و آنچه در بانکها حاکم است، گلایه میکنند. این نشان میداد که هماهنگی لازم بین اعضای تیم اقتصادی دولت وجود ندارد. چون اشتراک نظر از درون وجود نداشت، رئیسجمهور و دیگران هم هر چقدر تلاش میکردند در حین اجرا با مشکل مواجه میشدند.
نماینده مردم خرامه، سروستان و کوار در مجلس در ادامه گفت: امروز میبینیم که دنیا با تصویب طرحهای بیشتر و تا جایی که بتواند درصدد نفوذ به داخل کشور است و لطمههایی را وارد کند. مهمترین راه اقتدار نظام و موفقیت و پیشرفت نظام و انقلاب در دنیا، حفظ انسجام ملی و وحدت عمومی است. این امر محقق نخواهد شد، مگر آنکه بحث ولایت و رهبری، همچنان سرلوحه کار باشد و بهعنوان اصلیترین محور مورد توجه قرار گیرد. لذا از مهمترین ملاکهایی که انتظار داریم در کابینه دوزادهم لحاظ شود، ولایتمداری و فصلالخطاب بودن همه بحثها و اختلافنظرها و تصمیمات، ولی فقیه و رهبری نظام باشد. همچنین دکتر روحانی قول داده که کابینه را جوانتر، پرانرژیتر و پرتحرکتر کند.
رئیس کمیته معدن و صنایع معدنی کمیسیون صنایع مجلس، درباره نوع تعامل دولت و مجلس در بررسی وزرای پیشنهادی برای گرفتن رای اعتماد تصریح کرد: اگر معیارهای انتخاب وزرا معیارهایی مانند جوانگرایی، تحولگرایی و اثرگذاری باشد، میتوان تعامل کرد. در مجلس سه فراکسیون سیاسی با عنوانهای امید (اصلاحطلبان)، نمایندگان ولایی (اصولگراها) و مستقلین ولایی حاکم است که بهترین راه برای دولت برای گرفتن بیشترین رای اعتماد برای وزرای پیشنهادی این است که قبل از معرفی وزیر، با این فراکسیونها وارد صحبت و تعامل شود، معیارهای موردنظر این مجموعهها را دریافت کند تا بتواند قدمهای بعدی را محکمتر بردارد. راهکار دیگر این است که رئیسجمهور یا نمایندگان ایشان با کمیسیونها وارد تعامل شوند، چراکه کمیسیونها نگاه تخصصی دارند و وزیری که بعدا وارد کابینه میشود، عمده وقت خود را مرتبط با کمیسیون تخصصی است. اگر از ابتدا وزیری معرفی شود که بیشتر اعضای کمیسیون با آن وزیر مخالف باشند، قطعا در ادامه کار به مشکل برخواهد خورد چراکه اشتراک نظر وجود نخواهد داشت.