ماهان شبکه ایرانیان

تحلیل ماجرای سلفی با موگرینی روی میز «جهان‌آرا»:

فیاض: به عنوان یک معلم متأسفم و به ملت ایران تسلیت می گویم

اگر در امریکا سیاستمداری این کار را نمی‌کند و اگر هم کرد به صلابه کشیده می‌شود به‌خاطر این است که رسانه‌ها در این کشور قدرت دارند و این اتفاق می‌افتد، ولی در ایران واکنش مطبوعات اصلاح‌طلب خنثی و در حد اطلاع‌رسانی بود

فیاض: به عنوان یک معلم متأسفم و به ملت ایران تسلیت می گویم/ این مجلس عزت ما را از بین برد/ کار این نمایندگان خلاف امنیت ملی کشور بود/ سجادی: مجلس باید اقدام سلفى با موگرینى را جبران و تکلیف آن نمایندگان را مشخص کند

گروه سیاسی - رجانیوز: فرهنگ سیاسی و تحلیل ماجرای سلفی با موگرینی، موضوع برنامه دوشنبه شب «جهان‌آرا» بود.

 

به گزارش روابط عمومی شبکه افق، ماجراهای مراسم تحلیف ریاست جمهوری به ویژه سلفی‌های عجیب و غریب نمایندگان با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تمامی ندارد و رسانه‌های مختلف داخلی و خارجی همچنان به این مسئله می‌پردازند.

 

سلفی‌ها و تصاویری که نمایندگان مردم در خانه ملت با فدریکا موگرینی گرفتند سوژه بسیاری از کاربران در فضاهای مجازی هم شده و با هشتگ‌های مختلف از جمله «سلفی حقارت» از آن یاد می‌شود.

 

برنامه امشب «جهان‌آرا» هم با همین موضوع و با حضور دو تن از کارشناسان نام‌آشنای سیاسی و جامعه‌شناسی کشورمان روی آنتن رفت.

 

«فرهنگ سیاسی و تحلیل ماجرای سلفی با موگرینی» موضوع این برنامه بود و در همین باره وحید یامین‌پور، مجری و کارشناس «جهان‌آرا» نیز با داریوش سجادی و دکتر ابراهیم فیاض به گفت‌وگو نشست.

 

در ابتدای این گفت‌وگو ابراهیم فیاض با ابراز تأسف و همچنین عرض تسلیت به مردم ایران بابت اتفاق مزبور و شباهت آن به عرض تسلیت حضرت امام در سخنرانی 15 خرداد سال 43 گفت: وقتی عزت همان پادشاهی که نوکر سرسپرده غرب بود پایمال می‌شد، امام عزت پایمال‌شده ایران را می‌دید، انقلاب هم کرد که عزت به مملکت برگردد. رهبر انقلاب هم چند روز قبل در مراسم تنفیذ به این نکته اشاره کردند، اما این مجلس عزت ما را از بین برد.

 

 

وی با اشاره به ضرب‌المثل «هرچه بگندد نمکش می‌زنند، وای به روزی که بگندد نمک» و با بیان اینکه نه رئیس مجلس و نه هیئت رئیسه نسبت به این موضوع ابراز تأسف و اعلام برائت نکردند اظهار داشت: اگر این اتفاق در مجلس فرانسه یا روسیه می‌افتاد، آیا آنها را بر مبنای اقتدار ملی تصفیه نمی‌کردند؟ مجلس ما هم باید جبران کند که تا الان هیچ کاری انجام نداده است.

 

این استاد دانشگاه با تأکید بر لزوم اعلام برائت مردم شهرهایی که نماینده آنها در این اتفاق حضور داشتند تصریح کرد: اتفاقی که افتاد آغاز یک جریان است که اگر شروع شود آقایان تا آخر آن می‌روند. ما انقلاب نکردیم که به دوران قاجار برگردیم، حتی در زمان پهلوی چنین اشتباهاتی نکردند که اینها کردند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه، اقتدار ملی را ناشی از خون شهیدانی دانست که جلوی تجاوز دشمن را گرفتند و با بیان اینکه نباید این موضوع را ساده گرفت ادامه داد: متأسفانه ما امر به معروف بلد نیستیم و آن را به چند مقوله مثل حجاب تقلیل دادیم. درصورتی‌که ماجرای اخیر بدتر از همه اینهاست و در این شرایط مجلس اصلاً تکان نمی‌خورد. در این موضوع تعارف نداریم که بگوییم این مجلس انگلیسی است و برخی نمایندگان کیف انگلیسی دارند. 

 

فیاض به سخنان بغض‌آلود روحانی در مراسم تحلیف اشاره کرد که در آن خدمت به خانواده شهدا را سرلوحه برنامه کاری خود قرار داده بود و اضافه کرد: قرار بود روز تحلیف روز عزت ما باشد. به‌عنوان یک معلم که وظیفه دارم به مملکت خود خدمت کنم از این اتفاق اعلام برائت می‌کنم و امیدوارم مردم و ائمه جماعات شهرستان‌هایی که نماینده‌های آنها در این اتفاق بودند این کار را انجام دهند.

 

این مردم‌شناس در پاسخ به این سئوال که چطور می‌شود مردم به این سرعت و قاطعانه نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند خاطرنشان کرد: مردم ایران همیشه بزرگ بودند. مردم ایران عادی نیستند. مردم ما کسانی هستند که در هشت سال دفاع مقدس در وسعتی به‌اندازه هزار کیلومتر جنگیدند. مردم ایران تاریخ‌ساز هستند. کدام مقطع تاریخی را می‌بینید که ایرانی‌ها مثل همین انقلاب که یک انقلاب تمدنی بود در آن تأثیر تمدنی نداشته باشند؟

 

 

وی در ادامه برشمردن ویژگی‌های مردم ایران، آنها را صلح‌طلب و به‌شدت متمدن و متفکر معرفی کرد و توضیح داد: ایرانی‌ها از هشت‌هزار سال پیش تاریخ دارند و به‌شدت در ساخت تمدن‌ها دخیل بودند و الان هم همین است، اما این مجلس که به گفته امام باید عصاره ملت باشد، نقش خود را به‌خوبی ایفا نمی‌کند. ملت ما همان است که در زمان تشییع شهدای غواص آن شکوه را ایجاد کردند. موقعی‌که پای عزت و منافع و امنیت ملی مردم در میان باشد می‌آیند و همه هم شوکه می‌شوند.

 

این استاد دانشگاه ضمن ابراز تأسف از انفعال رئیس مجلس که از این موضوع ساده گذشته است با تأکید بر این نکته که ملت ایران اتفاق اخیر را ساده نمی‌بیند در این باره گفت: این نشان می‌دهد که این مملکت دیگر قصد برگشت به دوره قاجار را ندارد.

 

در ادامه این برنامه داریوش سجادی، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر مسائل سیاسی ساکن امریکا در باره برداشت رسانه‌های خارجی از این اتفاق بیان کرد: بازتاب این اتفاق حداقل در نشریات اروپایی و امریکایی مثبت نبود که طبیعی هم به‌نظر می‌رسد، چون این حرکت شایسته نبود.

 

وی نگاه آسیب‌شناسانه را مبنای تحلیل خود قرار داد و با بیان اینکه قریب به 100 سال مشکل خودباختگی فرهنگی گریبان‌گیر ایران شده است افزود: علی‌رغم تمام رویه‌های باهویتی که در انقلاب برای جامعه ایرانی بازتولید شد، نمی‌توان منکر این قضیه شد مانند قبل، لایه‌هایی از خودباختگی در اعمال و کنش‌های جامعه ایرانی مشهود بوده و است.

 

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی با اشاره به سخن امام که فرموده بود مجلس عصاره ملت است تصریح کرد: حداقل نمایندگانی که مرتکب این اشتباه شدند نمی‌توانند شایستگی‌های نمایندگی برای یک ملت رشید را عهده‌دار باشند و خیلی صادقانه با آقای فیاض همدلی می‌کنم که این نمایندگان یا باید عذرخواهی کنند یا تکلیف آنها روشن شود.

 

وی با بیان اینکه هر عمل غیر اخلاقی بر اساس هنجارهای هر جامعه مذموم تلقی می‌شود توضیح داد: درست است که عکس گرفتن با ایوانکا ترامپ در جامعه امریکا ضد ارزش نیست، اما آنجا هم ضدارزش‌های خود را دارد و اگر سیاستمداری مرتکب آن شود قطعاً با آن برخورد می‌شود، کمااینکه در قضیه مونیکا لوینسکی با بیل کلینتون جامعه رسانه‌ای این کشور کوتاه نیامدند و تا مرز عذرخواهی و محاکمه کلینتون جلو رفتند.

 

سجادی با بیان اینکه در این زمینه باید گله‌ها را متوجه رسانه‌های کشور کرد اظهار داشت: اگر در امریکا سیاستمداری این کار را نمی‌کند و اگر هم کرد به صلابه کشیده می‌شود به‌خاطر این است که رسانه‌ها در این کشور قدرت دارند و این اتفاق می‌افتد، ولی در ایران واکنش مطبوعات اصلاح‌طلب خنثی و در حد اطلاع‌رسانی بود. نقش رسانه در جامعه اولویت دارد تا بتواند با مطرح کردن هرچه بیشتر رفتارهای غلط دولت‌مردان آنها را مجاب کند تا در چهارچوب منافع ملی خودشان عهده‌دار مسئولیت خود باشند.

 

 

وی در پاسخ به این سئوال که آیا بازتاب این رفتار نمایندگان در رسانه‌های غربی دستمایه طنز قرار می‌گیرد یا در محاسبات آنها برای مواجهه با جمهوری اسلامی لحاظ می‌شود گفت: اینکه 38 سال در مواجهه با رسانه‌های غربی به‌حق و ناحق مورد سیاه‌نمایی قرار گرفته بودیم چیزی عجیبی نیست، ولی این مسائل که در داخل توسط دوستان انجام می‌شود باعث می‌شود روند ایران‌هراسی و سیاه‌نمایی در غرب خیلی بهتر انجام شود و خیلی بهتر بتوانند تخطئه کنند.

 

سجادی تأکید کرد: این قضیه هم موجبات طنز سیاسی را در امریکا فراهم کرده و هم می‌تواند این فرصت را در اختیار لابی‌های شروری که در امریکا همواره مترصد لطمه زدن به منافع ملی ایران بودند را بدهد تا از ایرانی‌ها یک چهره مذموم و غیرمتمدن تصویر کنند.

 

در ادامه فیاض منشأ داستان غرب‌زدگی ایران را دوره شاه‌عباس صفوی و ورود برادران شرلی به ایران دانست و تصریح کرد: این روند در دوران قاجاریه و زمان ناصرالدین شاه به اوج خود می‌رسد و در ماجرای سر ملکم‌خان این قضیه در دوران پهلوی ساختاری شد، چون پهلوی نتیجه مشروطه انگلیسی بود که ما را وابسته کنند تا نفت ما را ببرند.

 

وی به شروع جریان غرب‌گرایی بعد از جنگ اشاره کرد و با تعبیر بازسازی غرب‌گرایی امریکایی از این واقعه ادامه داد: کار به جایی رسید که در دوره اصلاحات هابرماس را با چند صدهزار دلار به ایران آوردند و این‌قدر در دانشگاه در زمان حضور وی کارهای عجیب و غریب کردند که بعد از رفتنش از ایران گفت ایرانی‌ها فکر کردند من یک شومن بودم و آنجا احساس خفت کردم!

 

این استاد دانشگاه در باره تأثیر انقلاب اسلامی در تغییر انفسی و اثر اجتماعی بر مردم ایران در پاسخ به این سئوال که چرا این تغییر انفسی خود را در سیاست نشان نمی‌دهد گفت: ساختار سیاسی ما غرب‌گراست و مثل مردم نیست. مردم ما عزیز هستند و شب و روز کار می‌کنند. در واقع این مردم هستند که در جنگ تحریم مقاومت می‌کنند، چون آقایان اگر حال‌شان خوب نبود این‌قدر مستی نمی‌کردند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه با ابراز تأسف از این موضوع که قائم‌مقام وزیر امور خارجه در این قضیه نقش عکاس را بازی کرد اظهار داشت: موگرینی مسئول اتحادیه‌ای است که در حال فروپاشی است. او یک آدم سمبلیک است و چیز دیگری نیست.

 

فیاض با اشاره به اظهارات یک جامعه‌شناس امریکایی که گفته بود در قضیه پیروزی انقلاب ایرانی‌ها متوجه کار بزرگی که کردند نیستند یادآور شد: یکی از دوستان تعریف می‌کرد با هواپیمای حامل پاپ از ایتالیا تا ترکیه آمدم که در آن سفر گفته بود انقلاب اسلامی خدمت بزرگی به مسیحیان کرد. بازگشت به مذهب توسط انقلاب ایران رخ داد، اما کاتولیک‌ها بیشترین استفاده را از آن کردند.

 

 

وی در پاسخ به این سئوال که آیا قضیه ابتذال سیاست فقط دامن‌گیر ماست یا در کل جهان این اتفاق می‌افتد تصریح کرد: باور کنید در پاکستان و کویت هم این‌گونه نیست. امریکایی‌ها هم سر قضیه امنیت و منافع ملی با کسی شوخی ندارند و در این موضوع ممکن است دست به ترور رئیس‌جمهور خود هم بزنند. مشکل شاه هم این بود که غرب‌گرا و خودباخته بود. متأسفانه الان هم می‌بینیم که مثلاً سفیر ایران در انگلستان، سفیر ما نیست، سفیر آنهاست.

 

این استاد دانشگاه در قضیه اخیر نمایندگان مجلس به ضرب‌المثل «خر برفت» اشاره کرد و در باره این موضوع که عدم سکوت مسئولین در این باره می‌تواند اتفاقات مهمی را رقم بزند توضیح داد: موضع‌گیری جدی در این قضایا یک دیپلماسی است. ببینید که جامعه جهانی به امام و حضرت آقا و پوتین چگونه نگاه می‌کنند، اما صداوسیمای ما با یک گزارش طنز از این قضیه رد می‌شود.

 

وی ادامه داد: یکی از رسانه‌های اصلاح‌طلب هم 24 ساعت هیچ خبری از این موضوع مخابره نکرد و وقتی دید اشپیگل به آن واکنش نشان داده چون غرب‌گرا هستند آنها هم واکنش نشان دادند. نتیجه این می‌شود که نماینده غرب‌گرایی که این قدر ذلت به ما داده است از ما طلب‌کار است که اگر صداوسیما از نمایندگان مجلس عذرخواهی نکند ما حضور در صداوسیما را نمی‌پذیریم.

 

این مردم‌شناس به موضوع دروغ بزرگ ریگان موسوم به جنگ ستارگان اشاره کرد و گفت: ریگان با این حربه شوروی را از هم جدا کرد و دیده شد که گورباچف را چقدر خوار و خفیف کردند. بعد از آن هم یلتیسین دائم‌الخمر سر کار آمد که این‌قدر مست بود او را می‌گرفتند تا نیفتد!

 

فیاض در بخش پایانی این گفت‌وگو با بیان اینکه امریکا و تمدن غرب با امپراتوری رسانه‌ای در دنیا حکمرانی می‌کنند و نه امپراتوری رسانه‌ای اضافه کرد: امنیت ملی ارجح بر منافع ملی است. اولین موضوع در بحث امنیت ملی، استقلال و عزت کشور است، وگرنه همه به ما تجاوز می‌کنند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به حادثه تروریستی خردادماه سال جاری در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همان کسی که نمایندگان با او عکس گرفتند دستور حمله داعشی‌ها به مجلس را داده بود. اگر داعش سر پا مانده است به‌خاطر حمایت‌های سیاسی و امنیتی امثال موگرینی است. متأسفانه امنیت ملی در مملکت فهمیده نمی‌شود و ما راحت از این قضیه می‌گذریم.

 

وی در پایان با تأکید بر این نکته که غربی‌ها یک‌قدم خلاف امنیت ملی خود حرکت نمی‌کنند به ترور کندی و موضوع استیضاح احتمالی ترامپ اشاره کرد و اظهار داشت: متأُسفانه کار نمایندگان مجلس خلاف امنیت کشور بود. هنوز مدت زیادی از حادثه تروریستی خردادماه نگذشته است و نمایندگان نباید این موضوع را فراموش کنند. این برای کشور ما که در وسط مخمصه است خیلی خطرناک است که نماینده‌اش موضوع امنیت ملی را نفهمد. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان