به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنگره مجمع زنان اصلاح طلب صبح امروز در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد.
این کنگره سه سخنران اصلی داشت؛ زهرا شجاعی دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب اولین ناطق مراسم بود. وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به موضوعات مربوط به حوزه زنان گفت: ما باور داریم که بین زن و مرد تفاوت وجود دارد اما نباید منشا تبعیض شود بنابراین باید احزاب زنان و زنانه با یک رویکرد تخصصی به امور زنان کار خود را در جهت رساندن جامعه به اهداف حزبی ایجاد کنیم.
شجاعی در ادامه تصریح کرد: به دلیل اینکه در جامعه بین وضعیت زنان و مردان طبق شاخصه های توسعه انسانی تفاوت وجود دارد باید عقب نگه داشتن زنان را با اختصاص بودجه ای جبران تا به عدالت جنسیتی برسیم.
پس از شجاعی نوبت به محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید و رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان رسید. عارف با اشاره به مشکلات لیست امید شورای شهر تهران گفت: باید این امانت را حفظ کنیم؛ باید نشان دهیم در انتخابات به درستی امانت داری کردیم. ما انتظار داریم یک صدا از ٦ عضو زن شورای شهر تهران بیرون بیاید.
وی در ادامه زنان را به رفاقت با یکدیگر ترغیب و اظهار کرد: خانم ها امروز باید به جای رقابت با هم به رفاقت بپردازند و امروز زمان رقابت خانمها با هم نیست، امروز زمان آن است که زنان اصلاح طلب پیشقدم برای گفت و گو با زنان اصولگرا شوند تا مشکلات در حوزه خود را برطرف کنند.
عارف در بخش دیگری از اظهارات خود عدم حضور وزیر زن در کابینه آینده را نقد کرد و گفت: امروز جهان به سمتی رفته که برخی کشورها برای کاهش تنش ها وزیر دفاع خود را از زنان انتخاب میکنند اما امروز در کابینه ما یک زن هم نیست که باید بررسی شود ریشه آن در کجاست.
پس از عارف، شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی پشت تریبون قرار گرفت. وی با بیان اینکه در مرحله ای هستیم که باید از چرایی و چیستی مشارکت زنان عبور کرده باشیم گفت: ما نتوانستیم در حرکت مشروطه به توسعه پایدار دست یابیم که به مبانی عرفی ربط دارد و بعد از نوشتن قانون اساسی مشروطه نیز هیچ حقی برای زنان قائل نمیشوند و در زمره مهجوران، آنان را از حق رأی محروم میکنند.
مولاوردی که در دولت یازدهم معاونت رئیس جمهور در امور زنان را به عهده داشت افزود: در مشارکت سیاسی شاخص این نیست که چند وزیر زن در کابینه دارید بلکه نسبت زنان به کل نمایندگان و نسبت مدیران به کل مدیران جامعه اصل است و در مجموع ما را به توانمندی سیاسی می رساند.